..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Wednesday, 26 December 2012

Preview : CZ 12


http://www.graphicsgrotto.com/
wahh.. tertiba fancy semacam kan.. hak hak hak
sekali sekala.. mood tengah ade nie kan..
so.. layan je la yerr..
sekali pandang.. comel jugak bear bear tu.. 
straight to de point.. 
baby nak update my preview pasal new film yang baby tengok semalam..
haa.. lepas lepak + makan+ gosip + makan... boss ajak pi tengok wayang..
so.. teman aje lar dia kan.. tak rugi pon..





 Filem CZ 12  ( Chinese Zodiac 12) 

The film revolves around Asian Hawk in his final mission, in which he must collect the 12 statue heads of the Chinese Zodiac to save the world. One may remember that Chan used the Chinese Zodiac symbols as the basis for the first season of his animated series, JACKIE CHAN ADVENTURES, back in 2000.

Starring: Jackie Chan, Kwone Sang Woo, Laura Weissbecker, Yao Xing Tong, Liao Fan, Zhang Lan Xin, and Steve Yoo Seung Jun. 

Screenplay:  Jackie Chan

Director:  Jackie Chan

Distributor:  Emperor Group

Globe-trotting soldier-of-fortune JC is hired by shady antiques dealers to track down six missing bronze animal-heads by any means necessary. The six bronzes originally formed part of a set of twelve, representing the animals of the Chinese Zodiac, forming part of a fountain in the old Summer Palace outside Beijing; they were looted and dispersed when Anglo-French armies sacked the Summer Palace in 1860. JC and his crack team of assistants first head to France, then to a forgotten tropical island in the South Seas. Back home, JC is stunned to learn that his employers already had the sixth missing bronze all along, and he sets out to teach them a lesson for tricking him. Will JC's conscience - and his sense of Chinese national pride - kick in to push him to save the last bronze from destruction? The answer is played out on the slopes of an active volcano


disebabkan baby cari sinopsis online tu payah bebenor..
so baby citer secara roughly la ye..
nak citer terperinci nanti korang tak tengok pulak citer tu.



permulaan cerita tu dipaparkan flashback zaman kegemilangan China pada zaman dahulu.. (lupa pulak nama Dinasti ape). pada zaman tu Maharaja China membina satu istana yang sangat megah dan indah.. memakan masa selama 150 tahun untuk membinanya.. dan dilengkapi dengan taman yang sangat istimewa diamana terdapat 12 patung berdasarkan zodiak cina yang mengelilingi kawasan air pancut tersebut.. ia dikenali sebagai Istana Taman Dalam Taman dan menjadi kebanggaan China. namun apabila Britain dan Portugal hampir dan cuba menawan China, mereka telah memusnahkan kegelemilangan tersebut.. penat lelah usaha selama 150 musnah dalam masa beberapa hari sahaja.. malah pihak penjajah turun mencabut kesemua kepala patung zodiak tersebut.

plot seterusnya memaparkan paparan moden - lelongan barangan tinggalan sejarah tersebut (kepala barangan antik tersebut) melalui peredaran masa.... harga barangan antik tinggalan sejarah semakin tinggi.. ia adalah kerana tinggalan sejarah yang sangat bernilai.. jadi ramai yang tamak dan ingin memilikinya. 

satu agensi (alamak...lupa la nama dia) disebabkan rasa tamak yang berleluasa.. memerintahkan JC (Jackie Chan) untuk mencari dan mencuri/ merampas kesemua tinggalan sejarah berkenaan.. jadi bermulalah pengembaraan untuk mencari kesemua 12 kepala bertemakan zodiak cina berkenaan..






jika disebut nama Jackie Chan.. tentu sahaja ramai yang kenal..
dia pelakon herbat yang terkenal..
dan dikenali sebagai seorang yang hebat berkungfu (martial arts)
tentunya filem lakonannya kali nie juga melibatkan kungfu..

ekceli baby tak berapa minat sangat tengok citer action.. sebab nanti macam orang kena heart attack sebab takut + seram + terkejut.. (my bad) tapi.. nie antara satu citer genre action yang baby tak rasa takut.. why? entah.. mungkin ia menarik untuk ditonton dan ia ade selingan komedi didalam cerita ni..

pada kawan-kawan yang belum tengok lagi..
ape lagi.. ke panggung la yer.. tengok citer nie..
siyesly BEST~!!! tak rugi..

p/s: baru perasan.. post kali nie tema bear kot.. huu huu.. xape. comel jugak kan?


EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers


BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment