..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Thursday, 13 December 2012

Internship Call


gud morning...
once again... update di pagi hari..
entahlah sejak akhir2 ni susah giler nak tido awal..
pukul 12 tu dah mengantuk.. but bila baring jadi terkebil2 lak mata nie..
so. end up tak tido tido jugak.
and baby memang tak reti nak paksa paksa tidur kan..
so.. berjagalah.. its ok.. bg bdn penat.. then tido dengan lena.. kan??

petang tadi, baby terima satu panggilan.
"dia tanya.. nak buat Intership tak?"
whoaa.. bende baik ni kan..
since program baby pon habis bulan 12.. dan x de details untuk bulan jan..
ape salahnye kan..

internship ni diterima dari OutLoud STudios..
lokasi : Damansara Perdana..
durasi : 2 bulan (jan - feb)

once dapat berita tu.. first memang nak citer dengan family..
tapi.. mama keje.. balik nanti la bagitau dia..
papa lak jenjalan ke KLCC.. hmm.. tu je pon dah buat ai sentap hati..
so.. end up msg Mr Batman..

baby memang siyesly takut dengan perkataan INTERVIEW
sebab.. baby TAK TAHU ape yang dia nak tanya..
tambah la plak baby jenis darah gemuruh..
ade jugak time tu dada + perut buat pakatan Monsun nanti.. tanda cuak punya pasal..
but kena jugak la lalui.. since baby nak bende ni..
pelik memang pelik.. baby boleh meeting dengan orang yang baby bru first time jumpa.. baik punya bincang.. x de gabra pon.
but kalau Interview.. memang haremm.. ketakutan melanda
kalau ditanya kenapa.. molla~!! i dont know~!!

tadi masa bagi Mr Batman,
"rilex je.. buat macam biasa je.. boleh buat tu.. and buat research sikit pasal bidang kerja and company tu"
baik boss.. akan ku ingati.

tadi bagi mama.. okeh.. ini kisah lawak..
Baby : Mama.. jumaat nie orang ade interview.. hantar adik pi taska..
Mama : interview ape?
Baby : untuk internship..
(adik dah lompat2 suka kakak dia ni kerja.. xtau la sebab ape)
Mama : haa.. hantarlah dia.. ko kan tak kerja.. 
Baby : ala.. orang nak cepat la masa tu.. dengan xtau jalan lagi.. jem lagi.. plis mama..
Mama : sapa panggil internship ni?
Baby : mohon la.. kenapa?
Mama : adik internship apa? kat mana?
Baby : ehh.. kat damansara.
 Mama : jap.. sape yang internship ni? kakak ke adik?
baby : adoi.. org la.. budak tu buat ape internship.. ade ke yang nak.. adoi mama ni pun. 

baby macam pelik macam mana mama boleh pikir adik yang nak buat internship..
ok. itu serius lawak....
even adik2 semua gelakkan mama.. coz we dont expect that words comes out from mama..

papa : kakak, internship apa?
baby : hurm.. internship la.. why?
papa : mana dapat? kat mana?
baby : orang mohon... kat damansara perdana.
.papa : bila start? (risau clash vacation la tu
)baby : kalau dapat.. start on jan..

mama : why nak buat internship?
baby : saja.. isi masa lapang.. amik pengalaman..
 mama : abis tu tak nak sambung ke?
baby : 2 months only... kalau dia suka.. buat la PJJ ke.. part time keje  ke..ade masyuk jugak

adik : bila start kerja?
baby : sebok kenapa...
 adik : bila start kerja... ??
baby :  januari nanti.. kenapa ni?
adik : dapat gaji belanja eh.. 

itu rasa nak tibaiii.. belanja je dia ingat..
ure not be a good girl.. no belanja.. hehe..
betol la.. nak sumting kena la bagi something rite?/
kalau degil. suka buat kita marah.. why shud i give u something..
so.. be nice.. i'll reward u.. baru fair tol tak

anyway.. doakan ye dapat perkerjaan nie..
for me its an opportunity..
kalau tak dapat?? baby merengek sampai dapat.. boleh gitu??
kalau x dapat... itu cerita lain..
result interview will be update later..


EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers


BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment