..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Saturday, 22 December 2012

CONTEST : Kind of Boy That I Attracted To By Syeera Hrif


hye.. ade orang ajak join contest la..
so.. this is mengenai contest tu..



Kind of Boy That I'm Attracted To
contest ni by Cik Syeera Hrif.
kalau nak menjengah and join.. boleh klik [SINI]

takmo cakap banyak.. so.. nie karakter yang Jejaka Idaman Baby..
mungkin ramai yang dah tahu, baby dah ade Mr Batman..
tapi ciri ciri  JEJAKA IDAMAN baby tak de la meliputi semua berkenaan dengan dia..
ade la jugak kan few karakter yang baby suka dan mungkin tak ade kat dia kan..
stay tune ok. ~!!



  1. baby idamkan lelaki yang punyai pegangan agama yang kuat.. ade ilmu... (jwpn cliche)
  2. personaliti mcm papa (papa is always be my role model dlm memilih pasangan) so.. kalau dia ade sikit2 ciri macam papa pon okei la..
  3. seorang yang penyabar...( baby nie degil dan suka lawan cakap.. so dia kena BANYAK sabar dengan baby)
  4. seorang yang caring (caring ye.. but kena ikhlas)
  5. terima diri baby seadanya.. well baby tak sempurna.. masih ade keburukan jugak la sana sini.. ade kekurangan sana sini.. so i hope dia terima baby seadanya sebab i wont change just to satisfy you.
  6. ade ciri kepimpinan - since baby anak sulung, baby tak sesenang ABC 123 nak dengar cakap orang.. kalau dia ade ciri ciri pemimpin yang berjaya.. insyaallah peluang dia cerah untuk baby ikut kata dia.
  7. Boleh berkomunikasi dengan baik - baby percaya dalam kejayaan sesuatu ia berdasarkan komunikasi yang baik.. so ciri ciri ni penting la nie.
  8. TAK cemburu buta - cemburu tandanya sayang.. cemburu buta tandanya i tolak u dalam perigi buta.. hahaha.. Kidding~!! baby rimas dengan sikap cemburu buta.. jeles sikit sikit tu normal la kan.. 
  9. Happening & Easy Going - baby orang yang fun, ceria.. so baby harap dia pon jenis yang macam tu.. tak de la STONE sangat kan.. kita cakap cakap, dia jadi batu.. ohh sangat killing the mood orang kata.. so.. happening and easy going is better for me.. 
  10. Nice Smile - haa.. yang nie sebab kenapa baby terpikat kat Mr Batman.. senyuman dia, boleh buat  baby cair ok.. hahaha.. sebab tu suka tengok dia lelama. 
  11. Look Smart - baby suka orang yang rapi, look smart.. walaupon simple namun nampak kemas. 
  12. Simple - baby suka orang yang simple.. taklah kalut terlupa pakai lotion.. kalut kulit terbakar la whatsoever mengalahkan perempuan.. awwww.. rimas.. 
  13. baby suka lelaki yang rambut dia bentuk 'M' or belah tepi... tapi tak de lah nerdy look.. its kind of fashion jugaklah.. eh.. x semestinya rambut belah tepi tu nampak nerd ok~!! 
  14. Muka Tenang - haaa. ni susah nak carik.. hu hu.. tapi siyes ek.. baby suka tengok muka lelaki yang tenang.. sebab buat baby pon jadi tenang.. nak marah marah pon tak jadi.
  15. Bukan Diktator - oh..baby x suka diktator.. mana boleh nak ikut je semua ape dia cakap.. memang so NOT me..~!!
  16. Berilmu - baby memang adore la dengan lelaki yang berilmu nie.. sebab dia tau mengenai sesuatu.. dan kebanyakan lelaki yang berilmu ni dia ade prinsip dan etika.. takdelah semua main langgoooooooor aje kan.
  17. NOT childish - baby faham kadang-kadang ade la jugak sifat2 keanak-anakan tu dalam diri individu tu kan.. tapi TAKKAN semua bende nak dibuat ala ala childish.. owhh.. apekah?
  18. Family-Oriented - baby suka lelaki yang mengutamakan keluarga.. sebab baby percaya if im with him, dia akan turut utamakan baby dan keluarga kami... (hope so)
  19. Rajin & Ringan tulang - lelaki yang tau kemas rumah, memasak tu memang buat baby terpikat... bukan la sebab baby tak pandai masak.. cuma lelaki nampak sexy (sexy ke?) bila pandai buat kerja rumah.. pastu buat kerja rumah bersama-sama.. oh.. So So ROMANTIK.. walaupon orang kata kerja rumah tu tugas seorang isteri/perempuan tapi tak salahkan kalau si lelaki pon turut sama membantu
  20. Fikiran Terbuka - kenkadang ade bende yang nak diarguekan.ade bende yang nak dibincangkan.. so baby sangat suka lelaki yang berfikiran terbuka.. kalau dah memang fakta macam tu tak payah gegatal nak tukar jadi auta plak sebab nak menangkan pandangan awak tu.. 
  21. boleh menyanyi - haaa.. ini memang FAV factor la kan.. kenkadang kalau rindu, dari dok cakap kosong, boleh mintak dia nyanyi... kalau tak boleh tido, mungkin lagu nyanyian dia boleh buat kita lena lagi.. ohh im lovin it~!!
  22. TAK curang - ohh.. memang kepantangan bagi beta kalau dapat lelaki curang.. sebab baby percaya. kecurangan pertama adalah sangat sukar namun jika dah berani buat sekali.. memang afterthat easy as petik jari lar kan.. so.. nehi~!! never~!!
  23. ade Aura - cakap pasal aura ni.. tak perlu handsome, tak perlu ayat manis macam kilang gula, tak perlu kaya ala2 jutawan muda... namun aura nie mampu buat baby pandang dia tak berkelip beberapa ketika.. (kan dah feelin2 nih)
  24. pandai memujuk - lelaki selalunya memang TAK pandai pujuk pompuan.. its not material yang bleh beli jiwa perempuan lagi2 time merajuk.. just the way you care... so.. kalau dapat lelaki yang pandai pujuk.. ohh so lovely~!!
  25. TAK merokok,TAK minum arak - baby minat dengan lelaki yang clean.. tapi nowdays susah kot nak cari lelaki yang tak merokok.. ohh sedih
  26. Boleh Memasak - sebab baby suka makan.. so.. kalau dia boleh memasak dan sedap.. memang bonus.. memang  hebatlah~!!
  27. ade Unsur Humor - lelaki yang pandai sesuaikan diri dengan persekitaran dan ade unsur unsur humor tu memang terbaik dari ladang.. dalam kita sedih, dia boleh buat kita ketawa.. itu bukan kerja senang ok~!! 
  28. Supportive - baby memang jenis active dan suka do something.. so sometime i need support terutama dari orang orang yang rapat... so i do appreciate if dia antara orang yang support baby.. 
  29. Bertanggungjawab - dia bertanggungjawab dengan ape yang dia buat.. salah ke, ape ke.. dia dia buat... dia mengaku dan sedia untuk bertanggungjawab.. dan dia juga kena bertanggungjawab tuk jaga baby la kan.
  30. Tak Kuat tido - haaa.. ini important.. sebab kadang-kadang kalau ade ape ape dan dia pulak asyik fikirkan tido aje.. memang perang la selalu..
  31. Respect - baby suka lelaki yang respect orang.. tak kisahlah muda ke tua ke.. laki ke perempuan ke.. kena respect.. 
  32. Bukan panas baran - baby kenkadang suka carik pasal.. kalau jenis panas baran memang tak laa.. sekali dia tangankan baby sekali.. memang kompom dia ku tinggalkan.. so.. dia kena pandai kawal emosi.. 
  33. boleh memandu - since penyakit malas baby berleluasa.. jadi baby dengan senang hati suka lelaki yang pandai memandu.. tadek rekod eksiden is a bonus
  34. Good Listener - memang heaven la kan.. and he'll be my first spot to share anything
  35. Sweet - sweet dengan perangai comelnye.. sweet dengan ungkapan katanya.. mendorong jugak tu tuk sayang dia
  36. Good Adviser - baby kalau ade boyfie, baby suka tanya pendapat kat dia.. kenkadang bende remeh.. kenkadang bende merepek2.. so baby memang akan senang melekat kalau dia seorang yang good adviser
  37. Suka Budak Budak - haaa.. baby akan jadi stone and stone if baby  ternampak lelaki yang suka budak kecik.. kenkadang baby tengok dia dari tengok budak.. hehe.. 
  38. Tak Liat Bangun - sometimes baby datang mood baik hati kejutkan orang (dengan niat/ suruhan/ etc) so.. bila baby harap dia bangun (bende penting) kena la dia bangun.. tak tipu dan buat2 bangun ekk.. itu boleh bikin marah
  39. Jujur - semua orang tak suka kena tipu.. dan nak cari orang yang jujur ni payah.. so baby memang caer kalau dia jenis yang jujur.. 
  40. Tak Mudah melatah - bukan melatah ala makcik makcik oh mak ko ape ntah.. oh nenek ko jatuh tergoleklah.. tapi maksud melatah kat sini is when bila tengah krisis.. baby suka lelaki yang tenang  dan cuba menyelesaikan masalah dengan tenang dan rasional
  41. Tak Boroi - lelaki ade 2 masalah.. boncet dan boroi.. baby boleh faham if dia boncets tapi baby tak mo lah dengan lelaki boroi.. dah la tangan baby jenis suka menggedik.. kang ade yang mengamuks sebab dijadikan gendang pulak nnt.



so nie antara ciri ciri lelaki yang boleh buat baby terpikat..
antara kata lain ialah ciri ciri Jejaka Idaman Hati
so.. have fun reading

okei.. tuan punya contest mintak kita Tag 3 orang blogger kan.
1. Aisyah Churp Churp
2. Khai Riz
3. Cik Fatin Addini

tahniah ye.. sebab berjaya dipilih sebagai antara blogger yang dekattt di hati.

p/s: kalau ade yang terasa tu im sorry (mcm Amir Raja Lawak)


EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers


BabyNurul Ain

1 comment:

  1. AAA ;A; sweetnyaa . Thanks sebab sudi join ^^

    ReplyDelete