..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Tuesday, 26 June 2012

Super Busy

assalamualaikum eberibodi..
lama x berupdate...
siyesly baby bizi sangat sangat

now still kat melaka.. x boleh nak gerak mana mana dah
sebab ade komitmen keje kat sini.
baby now keje kat butik.
saja amik pengalaman jaga customer macam mana

butik tu namanye Gene Martino
dengan sebutan Jin Martino..
butik biasa je..
jual kemeja.. or korporat suit for guyz..
dan baju kurung
boss ok laa.. boleh give and take..
x de la push push sangat..

kenapa keje butik?
entah la.. actually baby ingat nak kerja kat hotel
buat banquet macam dulu dulu
tapi hotel tu jauh lak dari rumah sewa...
so..... pikir 100 kali.
keje butik pon ok..
ajar buat account.. baca account..
serve customer..

Dior tu still lagi...
menjaga dan dijaga...
wahahahaha ayat x blh blah...
cuma this year dia busy and banyak outstation...
so... biar kat dia...
biar dia dapat apa yang dia nak

and then.
baby still lagi busy dengan study...
busy dengan event part 6..
well... i just cant sit down n termenung aje kan..

 




EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers




BabyNurul Ain

Tuesday, 12 June 2012

Apa Korang Rasa Aku Patut Buat?

hurm.. x tau la kisah sedih ke..
kisah gumbira ke..
ape kew...  tapi ia melibatkan perasaan



entahlaa.. baby mengakui memang sekarang baby sedang berkawan dengan seseorang
ala.. kawan je pun... x dee nye over over..
tapi.. entah la.. dok teringat teringat kat dia
buat tu teringat dia..
buat ni terpikirkan dia..
aigoo.. masalah nie..
naseb baek la walaupon dok terpikio terpikio tu.. boleh lagi buat keje kan.
setel jugak keje..

cuma.. baby dok terpikir jugak la kan..
dia ingat baby ke?
dia pikirkan baby jugak ke?
dia sayang baby ke?
macam-macam soklan...
hurmm.. sabooooo je lah

what shud i do???
kawan baby cakap...


"alaaa... couple je teros.. senang"

aah.. sesenang ko cakap la kan..
tapi.. masalahnye tak sesenang tu..

kawan baby cakap...
"jual mahal la sikit.. test market.. agak2 dia cari tak"
hurmm... entah la... kita torai tengok..
tapi.. macam takut kecundang jew..

apa korang rasa baby patut buat???


EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers

 

BabyNurul Ain

Super Senior

hello eberibodi...
baby melaporkan diri dari perpustakaan UiTM Melaka
(curik pakai internet + komputer library)
hahaha.. well.. budak bijak kan.. *perasan*

hurm.. dah kembali ke alam kampus..
arghhh sangat bosan ok..
balik rumah sewa je  malam malam dok termenung
xtau nak buat ape..
gosip tu opkoss..
tapi.. x de muvie.. x de games.
sangatlah bowsan ye
(agak2 korang dapat paham ke ape yang aku berdepan n aku rasakan)

kembali sebagai Super Senior
ye la.. part 6 kan..
last semester..
memang dasat.. memang best gak kadang2..
ye laaa.. nak jumpa junior..
(inductionnn... wa tunggu luuu)

btw.. sem nie klas cuma ari selasa je..
dari pagi.. smpai la petang.
so... boleh la layannnkan.
heee..

now tengah rancang nak buat ape di hari lain..
balik KL kah? stay melaka saja kah?
merayapkah? keje kah?
bisnes kah?
aku pon x tau... akan dipikirkan kemudian..

oke.. sampai sini jew dulu..
akan bersambung kemudian..
adioss
assalamualaikum



EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers




BabyNurul Ain

Sunday, 10 June 2012

Date Wif Batman

phewwiitt phewwiit..
tengok tajuk je macam pemes..  hahaha.. ok tipu kat situ,
hari nie saya keluar dating dengan Batman.

al-kisahnye tadi baby keluar jumpa kawan baby..
yang stay kat Seksyen 7.. untuk tolong shootkan video untuk group asignment dia.
baby pon layankan aje.. since baby free..  dan kawan memrlukan pertolongan kan..
so.. layankan laaa buat keje.. shooting asignment kawan tu kan..
dalam masa  tu dok la jugak kaco abam batman..
memula sebab nak pinjam Tripod since baby terlupa nak bawak tripod baby kan.




1st call...
kring~!! kring~!!!
batman: saya tengah test.. tengah test.
baby: ohhh ok.. bye 
batman: bye.

2nd call..
kring~~!! kring~!!
baby: hello.. awak kat mana?? bz ke? 
batman: kat kelas.. tengah tunggu nak present.. 
baby: hai.. x setel2 lagi?? cian dia.. nanti dah setel msg ekk.. 
 batman: ok.


disebabkan focus keje & nak habiskan awal shoot nie..
baby n team x makan tengah hari..
walaupon baby dah bedal cake coklat masa kat umah kwn baby..
skali tengah shoot tu baby ase lain macam..
pala dah start denyut2.. badan serba x kena.. dingin semacam.. badan menggigil
ok.. tu maknanye kurang glukosa dalam badan...
dah la baby x cukup tido kan..



 disebabkan menggedix n dengan niat nak mintak tolong..
baby msg abam batman.
baby: help~!!!!! saya migrainn. 
batman: napa b 
baby: migrain. angin.. badan x sedap..
batman: x ckup tido ke? or salah makan? 
baby: x ckup tido kot.. pko 11 td dh makan kek coklat 
batman: wah!! sedapnye kek coklat.. mgkin sbb x ajak mkn kek coklat la kot..

baby dapat tau asignment luar dia cancel..
so... saja la nak ajak dia jumpa.
so.. baby deal for dinner date. ekceli x de la date.. sebab keluar ramai2..
kawan2 ajak pi makan kepci lepas abis keje..
baby pon call dia.. tanya nak keluar now or wat..
dia kata... " jomlaaa.. lapar dah ni"
heeee.. baby pon amik dia.. then gerak ke kepci.

sampai kat kepci..tengok tempat x muat la pulak..
so.. baby decide duduk berasingan dari team kwan2 baby..
n duduk berdua dengan dia .. tapi x de la jauh mana pon..
jeling je nampak jelas .. heee..

tengah baby n abam batman dok sedap mencekik makanan..
tiba tiba kawan baby cakap dia nak balik dah..
sebab ade hal tertentu.. n masa tu abam batman x abis makan lagi.
nak dijadikan cerita.. mcm x elok lak halang..
tapi baby mcm segan la sebab kwn tu gerak dgn baby but then gerak balik dengan kawan lain..
but coz se has other things to do. what choice do i hav kan...
layankan aje.. huu.



so.. kawan baby pon balik.. n tinggalkan kami berdua..
so.. dok la berborak borak.. sampai la abis makan..
pastu.. dok men soal jawab nak pi mana.. nak pi mana..
last decide nak pi karaoke kat hotel Quality, Shah Alam..

so.. drive drive on the road ke Quality Hotel..
sampai tu.. memula plan nak karaoke 1 jam je..
skali.. hamekkk. 2 jam terus... hahaha.. n 2 org
memang macam konsert kitorang wat..

mula mula baby tak rasa nak menyanyi.. ye la batuk kot.. x elok elok lagi..
tapi dia dok pujuk pujuk...  ok la.. pilih la 1 lagu.
baby pilih lagu Faradhiya - Bertakhta Di Hati.
selalu memang baby amik lagu style mcm lagu tu as opening.. tu warm up my voice.
nak buat vocal warm up lambat.. huu..



abam batman comment : jap.. MTV ke ape ni..
then dia tukar system audio mode.. (konon nak tutup voice audio original)
but bila baby senyap.. dia mcm terpegun..
abam batman cakap lagi... "sedaplah suara b"
whoaa.. mana ade sedap.. suara serak batuk... huu... 
abam batman sambung lagi.." u hav such a nice voice.. cute voice.. i just love it"
bila baby buat suara main main...
abam batman cakap.. " hah.... main.. main suara"
hahahaha... dia mara la pulakk..


lepas karaoke... time untuk balik...
so dalam perjalanan tu... dia pon cakap..
"b.. suara b sedap la.. nape x masuk mentor ke.. akademi fantasia ke"
baby balass.."mana ade sedap.. kan b batuk.. ish... "
abam batman : tu suara batuk.. how i wonder macam mana suara b kalau x batuk.. tapi tengok tadi ok je suara.. x macam suara orang batuk pon"
tapi.. siyesly b batuk..
ade jugak terkeluar batuk baby depan dia.. so.. bukan tipu ye..

sekali ade msg masuk dalam fon batman.
n batman cakap.." ehh ari ni besday org la.. org pon x cam"
siyesly baby x tau bila besday dia.. b mcm susah nak ingat...
so.. baby rasa bersalah sangat...
nak nyanyi lagu besday... suara x sedap...
huuu.. 







EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers








BabyNurul Ain

Dinner wif Azim Dettol

assalamualaikum..
weee.. nak citer sikit la kan..
coret coret manja gittuh..

pada hari jumaat ari tu.
kebetulan khamis malam tu kawan baby, Azim call.
mcm biasa la dia.. chipsmore..
kejap ade kejap x de..
lebh byk x de dari ada..

dia pon dapat la tau b ade kat kl..
pastu dia bising bising..
pasal baby balik kl dia x tau..
dah dia pon susah nak dicontact..
camne nak tau kan.. huuu.. 

so.. sebab dah lama  x jumpa dia kan..
dia ajak la jumpa..
katanya nak ajak dinner..
then.. pada hari yang dijanjikan...
dia msg. ajak jumpa awal.. n dia nak amik kat Sunway Pyramid.
baby on je..
sebab dia cakap nak amik kan.. heee..
then.. pada masa yang dijanjikan
bertemulah kami berjejak kasih dengan kwn lama
" Kawan lama Ilang" hee...
so.. kami just sempat pi makan je.
sebab lepas tu dia ade dinner date dengan client dia..
n dia sempat la antar balik...

thanx azim




EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers




BabyNurul Ain

Saturday, 9 June 2012

Success at Interview—The Zagorski Way



Success at Interview—The Zagorski Way


In the April 2000 issue of the Reader's Digest magazine, Nick Corcodilos, a famous headhunter, recounts how Zagorski, a professional seeking a new job, wowed an interviewer at a big corporation and got the job.

Zagorski went for an interview at AT&T. At the outset, even before Zagorski could settle in his seat, the interviewer told him that he had only 20 minutes to spare. Instead of feeling belittled or nervous, Zagorski got up and walked up to the marker board. He then started writing down the challenges faced by the company. Fifteen minutes later, he wrote down his estimate of what he would add to the bottom line. When he paused to take a look at the interviewer, he found him completely dazed. The next thing he heard was interviewer telling him that there was no need for any further interview. The interviewer called in his team, introduced Zagorski to everybody and they began a working meeting, which lasted for two hours.

Most people go to interviews hoping to be questioned and assessed by an interviewer (s). They go anxious and worried, wondering whether they would get the job. People like Zagorski approach an interview with a completely different mind-set. They go well-prepared to demonstrate how they would fit into an employer’s needs and bring value to their business. They go as a value provider, not as a job seeker.

Would you also like to impress your would-be employer just like Zagorski? If yes, the next time when you get an interview call, do not lose any time and get down to preparing a powerful presentation. Here is a road map:

Know the employer
Go to the company’s website and learn about its products and services. What initiatives this company is taking? Who are their competitors and what challenges are they facing? Read the “news” section to pick up the latest happenings there.

Review the job
Next, zero down to the job that you are pursuing. What are the employer’s expectations in terms of responsibilities, actions and goals? Also note the job requirements – qualifications, experience and skills – that the employer is expecting the right candidate to satisfy.

Review yourself
Look at your resume and review the assets you have: your experience, education, achievements, skills, knowledge and strengths.

Prepare a presentation
Having done the homework, now it is time to prepare a short PowerPoint presentation. The presentation should essentially comprise the following parts:

Part 1: About yourself
Prepare a short introduction to yourself in terms of education, experience and achievements.

Part 2: Employer’s business
This part is about showing your understanding of the company’s business: products, services, markets, competition, etc.

Part 3: Employer’s needs
In this part, list all of the employer’s expectations – responsibilities, actions and goals – you will be expected to meet. Also talk about the challenges you will be facing in the job.

Part 4: How would you deliver
This is the heart of your presentation. Demonstrate how you would tackle the challenges and go on to show how not only you can meet the employer’s expectations but exceed them. To make it credible, share actual examples from your past experience and use quantitative information.

On the whole, keep your presentation limited to 10 slides and 15 minutes long.

Practise
The last and final step is to practise delivering the presentation. The more you practise, the more relaxed, confident and convincing you will be during the interview.

Zagorski would not have been able to make that job-winning presentation if he had not done a thorough preparation. Now, it is your turn to follow his way and enjoy success at the interview.





EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers






BabyNurul Ain

Happy Birthday Papa




to my beloved dad..
Mohd Yunus Bin Ismail

thanx sgt2 papa.. sebab membesarkan b..
walaupun b tau b nakal, degil,  n all the negative behavior.
papa tetap sayang b..
b x tau nak cakap macam mana tuk luahkan perasaan syg b pd papa.
b x tau nk ckap macam mana nk tunjuk perasaan  bersyukur sbb papa sebagai ayah..
i love u so much..





EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers





BabyNurul Ain

Thursday, 7 June 2012

Spanish Class


Im in love with you = estoy enamorado de ti
make love = hacer de amor
fall in love = enamorarse
yes, my love = si, mi amor
absolutely not = ien absoluto
access key = de acesso
accident - acidente
by accident = por casualidad
accidentally = sin querer
accomodation = alojamiento
account number = numero ____ de cuenta
ache = dolor
acid = acido
she lives across the street = viva al otro lado de la calle
10 m across = 10 m de ancho
act as = hacer de
bring an action againts (law) = demandar a
admire = admirar
admirer - admirardo
confess = confesar
accept = admitir
adorable = encantador
adult education = para adultos
in advance = con antelacion
he gave me some advice = me dio un consejo
take someone advice = sequir el consejo de alguien
good afternoon = buenas tardes
under age = menor de edad
by airmail = por corero aereo
raise the alarm = dar la alarma
be allergic to = ser alergico a
they dont allow smocking = no esta permitido fumar
always = siempre



EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers




BabyNurul Ain

Cinta Kontrak






bayangkan anda terlibat dalam kisah-kisah cinta kontrak or kahwin kontrak... bagaimana ye??

bagi baby.... huhh. asenye diri ini tak sanggup untuk melakukannye.... walaupon seberat mana emas ditimbang sebagai galang gantinya... huhuhu.. tak mahu menipu.. kerana bagi baby.. berat sungguh hati ni untuk menahan rasa perit dan marah bila diri ini diperlakukan sedemikian.. contohnye, kita tau dia tak cintakan kita... bagaimana saya mampu bertahan rasa bila berdepan dengan dia.... lagi parah bila saya mula merasakan sayang pada dia.. huhhh.. susahhh.. ngeee



bagi baby, cinta itu satu perasaan halus dan perasaan yang saat hebat yang terbit dari naluri seseorang kepada pasangannya yang benar-benar berhak. perasaan ini suci... tak ternoda.. namun manusia yang mewarnakannya. cinta membawa manusia ke lembah kebahagiaan jika jalan yang kita bawa cinta itu benar manakala sebaliknya jika kita salah memberkati nikamatnya cinta itu... semua manua akan merasa cinta apabila masa yang sesuai untuk ia muncul tiba.



bagi baby, kalau baby nak bercinta atau berkahwin.. baby akan pilih lelaki yang baby tahu bahawa dia benar-benar sayang dan cintakan baby.... yang benar-benar inginkan baby sebagai suri hidupnya.. dan benar-benar ikhlas mengambil baby untuk menjadi sebahagian dari hidupnya. kerana bila baby tau semua itu, baby tak akan ragu-ragukan cintanya pada baby dan hubungan yang kami jalinkan.



itu pendapat baby... bagaimana dengan anda... keep in talking about this topic dan hantarkan komen sebagai tindak balas produktif dari pihak anda...



EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers




BabyNurul Ain

Tekanan darah Rendah


Masalah tekanan darah rendah biasanya berlaku pada golongan wanita...Ia adalah sesuatu yang sukar di kawal melalui pantang makanan...Tidak seperti darah tinggi yang boleh dikawal menerusi pantang pemakanan. Kurang darah dan tekanan darah rendah walaupun berbeza bunyinya tetapi ia ada kaitan ... Biasanya orang yang mengalami kurang darah akan mengalami tekanan darah rendah.. Boleh check sekiranya anda kurang yakin....Orang darah rendah tak digalakkan memandukerana mudah berasa pitam...

Tanda2 Tekanan Darah Rendah
  • pening kepala
  • sering menguap
  • peluh dingin
  • penglihatan kabur
  • cepat penat
  • x bertenaga
  • pengsan berulang
Penyebab Tekanan Darah Rendah
  • kurang pompuan dari jantung ( denyutan jantung)
  • kurang darah (luka, berpeluh berlebihan, buang air berlebihan)
  • kapasiti pembuluh darah (lebar pembuluh darah)
Makanan Yang Boleh Di Ambil
  • 'iron'
  • ikan & ayam
  • sayur bayam
  • kerang
  • soya produk
  • tempe
  • daging merah
  • Carrot
  • Folic Acid
  • Ferrous Fumarate
  • multi vitamin dan vitamin ACE
  • jus mengkudu dan spirulina madu.
  • air putih (banyak- 8 hingga 10 gelas)
Benda Yang Kena Kita Buat
  • elok byk berehat dan tenangkan pikiran
  • berpikiran positif...
  • enough sleep
  • bersenam

hmmm..hope dengan info2 ini dapat membantu kawan2 sumer k...





EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers




BabyNurul Ain

Playboy Playgirl







x tau knp tajuk ni begitu menarik hati ku.
ade yang berlaku kew??
hahaha.. banyak sangat kan...
dalam kehidupan kita pon banyak..
bukan satu.. bukan dua..
banyak !!!.. kecurangan makin menjadi jadi..

kenapa ini semua terjadi????
banyak sangat sebab..
dan sebab sebab tersebut banyak menundingkan jadi kepada pihak yang satu lagi..
tak pandai hargai la... x pandai amik hati..
terabai.... bosan... dikongkong... dan lain2..



tapi.. yang musykilnya...
kalau dah tau hala tuju hubungan tersebut tak seperti apa yang diharapkan...
kenapa mesti kita teruskan????
mengapa??? kenapa??
hanya anda sahaja yang punya jawapannya...

selalunya... istilah player ni dikaitkan dengan lelaki..
sampaikan kumpulan RATU juga mengeluarkan track bertajuk LELAKI BUAYA DARAT..
satu persamaan dengan player atau playboy ini...
tapi.. bukan bermakna ia tak berlaku dikalangan wanita...
pmpn pun ligat jugaaaaaa.. huhu..

ape sebenarnya yang manusia inginkan dalam perhubungan ye?
tak cukup ke dengan seorang..
hingga perlu pasang banyak banyak..
sanggup melukakan dan dilukai...
kata sayang... kata rindu.. adakah datang dari hati yang tulus... atau terpaksa???
kalau betul ikhlas... bagaimana pula dengan dengan pasangan yang satu lagi??
tak mungkin sayang sampai 10 orang kut..
cinta... takkan smpai 100 orang..
hurmm... ssh nak cakap...

anda baca...
anda lalui...
anda yang tahu....



EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers




BabyNurul Ain

Tuesday, 5 June 2012

Qazem Nor in da blog


baby nak kenalkan abang baby.
dah lama rasanya nak post kat sini..
tapi.. x de kesempatan...
coz blog lama dah kne hacked kan..
so.. update to the new one la.



namanye Qazem Nor
profession: pelakon
drama + filem : aku budak kampung, donut, dan lain2
(banyak sangat sampai baby pon terlupa tajuk dia)

normally baby panggil dia abang.
or orang dok panggil dia abg Q..
shortform from Qazem kan..




EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers





BabyNurul Ain

Mr. Batman

hye korang... 
baby nak kenalkan seseorang kat korang..
hurmm.. special la kot in my daily life..
antara mereka yang rapat dengan baby.. 


nama dia Hafizzudin. (maaf nama penuh xtau)
nama glamour: Dean / Hafiz
bachelor in Broadcasting.
anak sulung 4 beradik

dia nie ekceli senior baby..
baby dah lama kenal dia... n baru2 ni la tetiba jadi rapat kan..
dia ade suara yang sedap.. sebab dulu masa kat kampu dia pernah nyanyi denga kumpulan dia.
bagi baby dia boleh jadi pemimpin dan speaker yang bagus.
sebab bila bercakap.. macam ade aura untuk orang beri tumpuan pada dia.

baby panggil dia Mr. Batman/ Abam batman..
sebab dia tetiba citer pasal batman masa baby tanya kenapa dia x tido lagi sedangkan dah lewat malam.
haaa.. hamekk.. melekatt batmannye kann.. hee
tapi.. ok wat.. ade jugak nickname..




EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers




BabyNurul Ain

[Dream] Engagement Ceremony

sejak akhir akhir nie kan..
baby selalu kena usik pasal kawin..
pastu ade lak kawan kawan yang dok gatal ajak borak pasal kawen tunang nie kan..
bila dah besar besar nie best jugak dok pikir pasal tu.
tapi x de la bermakna demand ke ape..
x jugak rasa gatal or desperate nak kawen
just suka suka..


so.. ni angan-angan baby untuk majlis pertunangan baby nanti.. 
kalau mr. Boo dengan family setuju.. 
tapi.. biasalah kita cuma mengangan2kan aje
mana tau nanti jadi bentuk macam lain pulak.. 

Pelamin
ade jugak orang kata pakai pelamin masa tunang nie macam membazir
tapi.. x salah kot nak pasang pelamin
tapi.. baby nak yang ringkas je designnya
ye la.. kat situ nanti nak amik gambar kan..
x payah la bersesak dalam kamar tidur.
ramai orang boleh tengok..



Baju Tunang
untuk majlis tunang.. baby suka dengan jenis jenis yang santai.. simple
tapi mestilah menarik.
warna pulak more pada warna warna lembut..
ala.. tunang aje pon.. tak naklah terlalu gah
style macam jubah moden or kurung moden je kot..



Si Tunang
ade sesetengah orang tak suka tunang datang ke majlis
kalau baby pulak.. baby nak dia ade
cuma mungkin masa perbincangan keluarga tu dia tak ada.
bukan ape.. baby nak orang tau siapa tunang baby
ye la.. mengelakkan fitnah
so.. incik Boo datang ye majlis tuu..





EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers






BabyNurul Ain

My Dream House

hye guyz..
kali nie baby nak update sikit lorr..
tajuknya My Dream House.
mungkin agak cliche sikit..
ye la.. before this pon b penah jugak update pasal rumah idaman baby kan..
kebetulan tadi dok kaco incik google..
suruh dia cari application/ game  untuk interior design.

so.. puas godek godek.. dan inilah hasilnya..
game nie dh sediakan perabot..
just kne mix n match the floor n wall paint
and ade few themes for each department/ section
so... nie yang baby pilih

Bathroom:

temanye contemporary.
kira tengok bathroom nie nampak relax..
ala ala macam spa gittuh kan
bagi baby.. bilik air adalah ruang private baby walaupon mungkin dikongsi dengan orang lain..
tapi kita guna ia sendirian dalam satu satu masa
so... baby nak elemen yang relax dan tenang...

RUANG TAMU

baby suka ruang tamu yang jenis simple...
x banyak barang.. dan perhiasan yang minima..
so.. punya banyak ruang selain bersantai

BILIK TIDUR

baby suka bilik tidur yang nampak ekslusif.
namun tidak terlalu sarat dengan perabot..
sebab ruangan nie biasa kita guna untuk tidur kan.. 

DAPUR

untuk ruangan dapur.. baby suka suasana yang ceria.
sebab kat sini la macam macam celoteh yang boleh kita dengar
time makan tu la gatherin dengan family kan..



EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers





BabyNurul Ain