..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Wednesday, 29 May 2013

Drama Air Mata


hurmm.. malam berkasih sayang kot malam semalam..
kengkonon nak menggedix santai macam biasa..
walaupon agak awkward sebab dia (Mr Batman) bagi 4 hari "Single Day"
tapi buat bo-layan sajalah kan.


al-kisahnya baby memang ada satu simptom agaknye..
kalau Mr Batman tu keluar... selagi dia tak balik tu baby tak boleh tido.
TAPI.. yang hampehnye pakcik sorang tu.. Mr Batman tu kan..
kalau dah jumpa kawan tu memang lupa terus dengan diri ini..

memang kebiasaannya Mr Batman kalau hari isnin pergi main futsal dengan kawan-kawan dia..
lepas main futsal tu time nak melepak sakan la kan..
yang HAMPEHNYA bila dia tak reti reti nak balik ke rumah..
panassss pulak hati kita kan.. sebab kita nie macam menunggu dia...
dah la esoknya plan nak jumpa.. nak uruskan hal kawan dia..
tapi dia buat donno jer... bengang pulak hati kita.

then.. near 3 a.m. baru dia balik..
whoaaa.. terbakorrrr hati kita.. and dia gelakk je la..
say sorry.. tapi bila jumpa kawan lupa kita jugakkkkkk~!!!. bongok tau~!!
kebetulan semalam masa sedap bergonjeng dalam bilik.. tetiba kakiku tercedera.. terkena pisau~!!!
bongok betol la sapa dok main blade/razor dalam bilik orang..
tak pasal kaki kita yang mulus nie tercedera... haih..
so kengkonon macam dia prihatin la kan..
tak nak susahkan kita nak drive..

dah borak punya borak...
tetiba baby terlepas cakap....
ok. fine~!! my fault.. saya salah cakap..
baby cakap "Pergi Mati"
tapi siyessssslyyyy i dont mean that thing
cuma terlepas.. dah dia macam nak x nak jumpa..
konon konon dilema la ape sumer la kan..
haaa.. hamekkk terlepass.. kena sedas..
and masa tu dah pukul 3 lebih... time biasa otak tengah ting tong..
sekali dia baik punya tacing~!! emo~!!


dari dok citer citer tu terus jadi babak sadis & kuciwa..
bila datang bab yang nie..
memang ape yang keluar semua datang dari hati la kan..
omputih kata "Heart-to-heart" speaking.
dia cakap dia syg sangat kat baby..
tak nak terpisah la.. itu ini..
pastu dia sentap bila baby terlepas cakap macam tu..
baby pon ape lagi... balas balik laa..
tapi ape yang baby cakap semua dari dasar lubuk hati baby..
baby jarang komplen bukan-bukan..
baby jarang luahkan ape yang terbuku kat hati...
so.. semalam tu la medannya..

tertiba.. saya terdengar sob sok sek..
bunyi macam orang tengah menangis...
wahahahaha... cengeng jugak Mr Batman kan..
terus lepas tu dia xmo cakap..
malu konon... padahal dah kantoii dah dia nangis..

i think disebabkan luahan tu kami jd makin rapat..
kami makin saling memahami..
kalau TAK FAHAM jugak.
memang berbakul2 la @*#$%^&*% yang keluar kan..






Love,
BabyNurul Ain

Happy 11th Monthsary Sayang


 hello my dearest reader..
just a quick update post nie..
just nak wish
(walaupon terlajak few minutes masa nak update post nie)



Happy 11th Monthsary Chinta

semoga hubungan kita ini berkekalan macam apa yang kita rancangkan.
moga kita akan terus success..
and be a sweet and good couple yang di redhai ALLAH..
amin..

i love so much.
muaacchhhhxxxzzz

Love,
Qaseh






Love,
BabyNurul Ain

Monday, 27 May 2013

Lirik Lagu I Like You The Best - Beast


[JunHyung] This song is just for you
You know this is it
Drop this
[GiKwang] Yeah yeah yeah yeah yeah~ Woah~ Baby baby girl
[HyunSeung] Jakku wae neon
Oshi jagajyeotda tudeolgeoryeo ddo tudeolgeoryeo
[DooJoon] (Hey baby wae tto geurae)
Hangsang wae neon
Jakku sari jjyeotda tudeolgeoryeo
[DooJoon](Neomu yeppeunde
Nae nuneneun hangsang You are the prettiest girl)
[DongWoon] Niga eotteon oseul ibeodo
Naegen hangsang Beautiful
[JunHyung] (Baby let me do wanna wanna do
Just let me do wanna wanna do)
[DongWoon] Sesang modeun geol da gajyeodo
Niga eobseumyeon an dwae ma girl
[DooJoon] You are the only one for me yeah
[GiKwang] Nan niga jeil joha
Niga jeil yeppeo
Jinaganeun gotgot maeryeogi da heulleo
[YoSeob] Niga jeil joha neo hanamyeon dwae
Gaseume saegyeodwo
Niga sesangeseo jeil sojunghae
(Every time I like you
Oh my love for you)
[GiKwang] Neobakken eobseo nan
(I belong with you
Crazy love for you)
[YoSeob] Neobakken eobseo nan
[DongWoon] Gilgeorireul georeul ttae
Neol boneun namjadeurui
Shiseoni neukkyeojine
Geotneun moseupjocha neomuna yeppeun geol
[YoSeob] Happiness is what I feel now
[DooJoon] (Now I’m gonna kiss you now
I just wanna kiss you now)
[DooJoon] Dareun nuga naege ondaedo
Chyeodabojido anha ma love
[JunHyung] (Baby let me do wanna wanna do
Just let me do wanna wanna do)
[DooJoon] Sesang modeun geol da jundaedo
Neo hanamyeon chungbunhae ma love
[HyunSeung] You are the only one for me Yeah!
[GiKwang] Nan niga jeil joha
Niga jeil yeppeo
Jinaganeun gotgot maeryeogi da heulleo
[YoSeob] Niga jeil joha neo hanamyeon dwae
Gaseume saegyeodwo
Niga sesangeseo jeil sojunghae
[GiKwang] Geunyang idaero isseojumyeon dwae yeah
Ireohke areumdaun neoinde
[YoSeob] You gotta know that
You’re the prettiest for me
Niga jeil joha nan
Niga jeil yeppeo
(Rap)
[JunHyung] Mareun chehyeonge jom jageun ki
Jogeuman eolgure budeureoun meoritgyeol
Neol gatgo shipeo tto ango shipeo
Everywhere neol yeope dugo shipeo
Eoneu nuga neol yokhaedo
Areumdaume ttareun daegail ppun
Geureon geon shingyeongsseul pillyo eobtji
You and I just fall in love
All night long
[GiKwang] Nan niga jeil joha
Niga jeil yeppeo
Jinaganeun kkotkkot maeryeogi da heulleo
[YoSeob] Niga jeil joha neo hanamyeon dwae
Gaseume saegyeodwo
Niga sesangeseo jeil sojunghae
(Every time I like you
Oh my love for you)
[GiKwang] Neobakken eobseo nan
(I belong with you
Crazy love for you)
[GiKwang] Neobakken eobseo nan






Love,
BabyNurul Ain

Lirik Lagu Be Mine - Tasha Manshahar & Syed Shamim


Bermula di Facebook
Kau tegur ku dulu tak tahu malu
Tak kuasa nak layan
Aku buat tak tahu
Kau terus cuba dan mencuba
Sehingga ku jatuh cinta
Gatalnya dirimu
Membuatku terjatuh

Bila kita mula mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang panjang
Makan dan tengok wayang
Sikit sikit aku merajuk
Kau selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
Ku cuma nak uji saja
Chorus
Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you
Ulang Chorus 2X
Dalam pada ku gembira
Kadang kala sedih juga
Kau sudah berpunya
Tak mungkin jadi milikku selamanya





Love,
BabyNurul Ain

Sunday, 26 May 2013

My Personality


KAJIAN BULAN LAHIR dari DR FADZILAH KAMSAH..
motivator terkenal tu...
jum tengok.. apa katanya..




huu..
bila di tengok tengok balik..
memang sebijik..
cuma baby x de la jadi doktor..
tapi minat dalam hal perubatan tu memang ada..
kira orang jadi orang PBSM tu lepas laaa..
hahahaa

satu lagi.. badan baby x de la sasa..
comel2 comell aje.... heeee..
dan saya x ske duk memerap kat umah..
mesti akan carik kerja gak nak dibuat..
klu x.. hadap lappy je la..
ade gak kje nak dibuat kan..
hahaha...

p/s: teringat si dia.... personaliti dia mcm ne plak eik.. huu..






Love,
BabyNurul Ain

Hadiah Hari Ibu


masih meraikan hari ibu..
jadi.. kali ini.. masih bercerita mengenai hari ibu..
kita nk berkongsi beberapa idea untuk memberi hadia sempena hari ibu..



1. Bawak mak pergi dinner. selalunya mak masak kat umah.. x salah kiranya sekali sekala kita pula bawa mak ke restoran untuk menjamu selera... ataupun untuk menjimatkan kos.. boleh juga pakat dengan ahli keluarga yang lain untuk memasak untuk mak.


2. Kasut dan handbag. kasut dan handbag sangat sinonim dengan wanita.. mungkin ini boleh mambantu...

3: Hadiahkan ibu dengan kasih sayang dan doa (: mudah dan tak perlu mengeluarkan wang. ini yang selalu sang ibu harapkan dari anak mereka.


4. Minyak Wangi dan alat kosmetik. m.a.c,sillky girl,etc..

5. Create something special .. x perlukan modal yang banyak... anda boleh membuat kad hasil tangan anda sendiri.. walaupun tidak secantik designer.. namun ia sangat bermakna dan mempunyai sentimental value yang sangat tinggi

6.Sejambak bunga . wanita dan bunga tidak dapat dipisahkan.. ibarat irama dan lagu. belilah bunga kegemaran ibu kamu sebagai tanda meraikannya.





Love,
BabyNurul Ain

Thursday, 23 May 2013

Assignment "Rare" Punya


sebab mood still mood assignments..
so... lets citer pasal 1 assignment nie..
for me agak Rare gituuu..

* Rare = pelik, unik, jarang berlaku.

 ✿ Activity 1 



Lokasi : Kolej Melati, UiTM Shah Alam.
my assignment partner, Esha Mahad.. duduk kat tengah jalan raya tu... dengan pakai telekung..sambil makan keropok.. haa.. timing dia memang baik.. sebab dah nak dekat waktu maghrib.. haa.. so sweet kan.. ape lagi.. orang yang lalu lalang tu memang nampak pelik laaa kan.

✿ Activity 2 



Lokasi : Kolej Melati, UiTM Shah Alam

once again.. my groupmate Cik Esha Mahad buat kerja giler..
stop people yang nak naik lift.. siap posing maut lagi tu...
feeling diva katanya... haha.


✿ Activity 3 



Lokasi : Kolej Melati, UiTM Shah Alam

my turn pulak... firstly jalan jalan dengan bunga... then bila ada kereta nak keluar tu.. kita tahan dia.
hahahaa.. tahan je.. tak buat ape-ape pon...
after 2-3 minits.. jalan kat dia and bagi dia lollypop...
dia plak mcm tercengang..
kalau perasan kereta pertama ni... kereta honda nie whoaa.. puas hati beb.. puas cuci mata..
memang satisfied habis.. hahahaa.. ok itu semua poyo~!!

disebabkan baby.. kesesakan lalu lintas terjadi la sekejap..
then siap berhenti lagi and turunkan tingkap.. and amik lollypop..
disebabkan diorang baby sendiri pon ter-persuade untuk bagi lollypop tu kat diorang...










Love,
BabyNurul Ain

Beza Fahaman Politik = Tiada Tempat di Malaysia?


hooo hoo..
busy dude.. damn killing babe..
alright since i have a few minutes to be spend on this..
i would like to tell you straight..
kita cerita direct2 ok..

Perbezaan Idea = Musuh

mungkin ade yang akan kata baby saja nak membesar-besarkan isu
mungkin ada juga yang akan kata baby saja nak mengada-adakan cerita..
hey.. think it as general.. think it deeply.
then baru korang kritik..

fine~!! mungkin agak basi cerita nie.. but i dont care.
hurm.. kisahnya bende nie ada kaitan dengan politik...
ye lah.. PRU 13 kan dah lepas... buat apa nak cerita cerita kan..
tapi.. saje je la kan nak mintak pandangan..



adakah kerana kita punya pandangan politik yang berbeza menyebabkan kita tidak boleh bekerja di agensi kerajaan?

               hurm.. if wanna to think wisely.. rasanya itu adalah salah satu perkara yang tidak patut berlaku dan boleh dikira agak kejam. hurmm... sebabnyaa.. bagi baby la kan.. pasal pandangan ideologi, pilihan parti politik nie semua adalah faham peribadi.. dan tak ada kaitan dengan pekerjaan kot.. selagi kita buat kerja kita elok-elok.. rasanya tak wajar untuk diambil tindakan kejam seperti itu. 
          
              katakanlah.. sekarang ni kita sedang berkhidmat di sektor kerajaan.. dan kerajaan sekarang adalah kerajan pimpinan Barisan Nasional. katakanlah... one day.. pihak pembangkang (Pakatan) yang menang.. thats mean semua mereka yang bekerja di sektor kerajaan ni akan mengganggur ke? sebabnya, dikatakan yang bekerja di sektor kerajaan adalah tali barut ataupon penyokong Barisan Nasional. so.. sama jugak dengan keadaan sekarang dimana ada individu-individu yang cetek akalnya mengeluarkan statement-statement yang bagi baby agak keterlaluan dan bersifat emosional. yang hanya menunjukkan kebodohan beliau dan kekurangan ilmu serta pandangan akal yang agak sempit.


             if u ask me, bekerja is bekerja lah.. buat elok2.. kerja dengan ikhlsa, dengan dedikasi.. agar apa yang kita dapat adalah yang halal untuk kita gunakan dan untuk keluarga kita. yang sekadar picisan ini, selagi ia tidak melanggar syarak.. selagi ia tidak mengundang kemungkaran dan keburukan.. abaikan sajalah... anggap aje sebagai hiburan.. alaaa.. kalau kita cakap benda yang sama ulang kali pon bosan kan.. so.. anggap je hiburan telinga kat ofis tu kan..

so.. fikir-fikirkan... renung-renungkan.. kalau ada komen atau idea... i am free to read up. 






Love,
BabyNurul Ain

Tuesday, 21 May 2013

Happy Mothers Day


actually i dont really know the exact day for Mother's day
but i do know that we celebrate mothers day on may.
but on which date im not that sure...

so... this post is dedicated to all moms in the world
with wishes of




for mom:

i love u so much...
although we keep argue for some small things..
but i still love u





Love,
BabyNurul Ain

Eyes Makeover by Diyana Shukor

pink look!!
semua warna2 eyeshadow aku guna palette yg aku br beli tu..
step 1 : foundation + powder



purple
pink
step 2 : layer bawah purple
step 3 : atas pada warna purple warna pink
* sorry time step 2 aku lupa nak snap gambar
nampak mcm merah tp warna nyer dark pink
step 4 : dark pink hujung kelopak mata dan ke atas..
coklat + purple

step 5 : warna coklat + purple di atas warna dark purple

putihstep 6 : warna putih dibucu matastep 7 : warna putih di bawah kening
step 8 : kelopak bawah - mula dr bucu mata putih, pink dan dark pink
mcm gambar kat atas
step 9 : eyeliner atas dan bawah kelopak mata


step 10 : mascara + eyelashes
DONE!!!










Love,
BabyNurul Ain