..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Thursday, 31 May 2012

It's 31 People !!!!



well well..
today is 31st people !!!!
i think this post gonna be the last post for this month..
heh. im not yet wanna stop bloggin k..



 hurm.. ape yang menariknya 31 hb nie??
for me n my family..
op kosss  bende nie yang paling kami nantikan..
pesta ais krim di rumah...

damn.. its really relaxin eating ice cream while watching tv
org indon cakap.." aduhhh asyikkkkkk bangat"
kalau orang brunei cakap.."nyamannnn"
orang KL cakap... " ada syiookkk wooo"
kalau ARIL AF tu cakap "terbaekkkkk wokkkk"
tu la gambarannye kan..





BabyNurul Ain

Makan, Makan & Makan

weeehuuu..
ellop eberibodi.
hye lama x pit pet pot pet kn..
so. nie da dapat lappy baru..
so.. ade can laa nak merepek + meraban kat sini kan..
weee~~~

orite.. kali nie nak citer pasal makan..
ohh.. sejak sejak nak abis cuti nie kan..
my appetite makin menjadi jadi..
pantang betol nampak makanan...
lajuuu je tangan nie nak mengambi n membedal..
gemok?? huhh.. ade aku kesah??

ala... makan selagi boleh makan..
nanti x boleh makan baru ase menyesal..
so.. makan je la.
tapi.. jangan lupa eksersais okek.
baru la sehat..

hurmm..
dalam minggu nie jer few makanan yang baby sempat bedal..
makanan yang jarang jarang baby makan masa kat kampus la kan..
so... jom kita cuci cuci mata..
heee.. dun angry bird ye kalau korang terliur..
nnti pi carik ok..


meat ball ikea..
nyummm nyum...
hanya ade kat ikea jer...


mc donalds
bukannya kat melaka x de..
cumaa... malas nak drive jejauhhhh.


tako tao..
memang la kat jusco ade bende alah nie..
tapii.. bila masa je nak pi merayap ke sana..
n kalau pi sana.. kompom kenyang makan bnde berat..
nnt mula la x ley masuk dah.. omputih kata FULL gittuh


lamb chop..
hurm.. marvellous.. cedapp
kat melaka harga dia mahal dehh..
x puasss makan.. huu.




BabyNurul Ain

Sunday, 27 May 2012

Lirik Cry Cry - T Ara




[Qri] Hey,T-ARA..
[Jiyeon] Saebbalgan jangmicheoroem gashigateun mallo nal jjireun neo uh uh uh
[Soyeon] Neon machi munshincheoreom ji-uryeo halsurok gipke paeyeo uh uh

[Hyomin] Cry Cry Can't you see the music
Bulkkotcheoreom ddeugeobke You're ma boy

[Soyeon] Baby can't you see that look at my eyes
Seulpeume bbajin nae dununeul bwa uh uh
[Hyomin] Bulkeun taeyangboda deo ddeugeobke
Saranghaetdeon nareul ullijima ah ah [Hwayoung] Let's go

[Hwayoung] Break it! [Eunjung] Come on Come on Yo
[Hwayoung] Make it! [Eunjung] Come on Come on Yo
[Hwayoung] Take it! [Eunjung] Come on Come on Come on

[Soyeon] Nan joongdokdwingeotcheoreom geuriwohago ddo geuriwohae
[Jiyeon] Neon machi gamukcheoreom ni-ane nal gadwobeoryeotnabwa uh uh

[Eunjung] Cry Cry Can't you see the music
Bulkkotcheoreom ddeugeobke You're ma boy

[Soyeon] Baby can't you see that look at my eyes
Seulpeume bbajin nae dununeul bwa uh uh
[Hyomin] Bulkeun taeyangboda deo ddeugeobke
Saranghaetdeon nareul ullijima ah ah [Hwayoung] Let's go

[Boram] Uh uh yeah Let's dance [Jiyeon] Deep in your eyes
[All] Baby can't you see that look at my eyes
Seulpeume bbajin nae dununeul bwa uh uh
Bulkeun taeyangboda deo ddeugeobke
Saranghaetdeon nareul ullijima ah ah

[Soyeon] Jebal nareul ddeonagaji mara
Dora-ondan ni mal mitji anha uh uh
[Hyomin] Bulkeun taeyangboda deo ddeugeobke
Saranghaetdeon nareul ullijima ah ah Let's go

[Hwayoung] Break it! [Eunjung] Come on Come on Yo
[Hwayoung] Make it! [Eunjung] Come on Come on Yo
[Hwayoung] Take it! [Eunjung] Come on Come on Come on

[Qri] T-ARA Time to love,sshhh!







BabyNurul Ain

Lirik Push Push - Sistar


Push Push Baby, 
Oh Push Baby,
Push Push baby Just like SISTAR
Push Push Baby, Oh Push Baby,
Push Push baby (Made by brave Sound)

Push Push Baby mameul badajwo (Hey)
Push Push Baby, Boy (I want SISTAR)
Push Push Baby dalkomhan mallo (Hey
)Push Push Baby, Boy (Push Push Baby, Boy)

Wake up Wake up gameun du nuneul tteo Wake up 
Gamchuryeo hajima imi neon nae sonbadag, nae Radar
Naekkeo naekkeo nuga mworaedo neon naekkeo
Naneun nuguboda yeppeo We the B. E. S. T SISTAR

Welcome Welcome to the New new new new World
Nega mwonde gamhi nugul pyeonggahae No No No More
Nopi nopi nalji neol bogo wingkeuhaji
Baby, I might Take you Higher (Baby, I might Take you Higher)

Nan mwonga dareungeol Sexy han Baby Girl
Neon pug ppajilgeol, michyeobeoriljido molla
Nan saekdareun geol Sexy han Baby Girl
Neon wanjeon ppajilgeol, ijen naman barabwa jwo

Push Push Baby mameul badajwo (Hey)
Push Push Baby, Boy (I want SISTAR)
Push Push Baby dalkomhan mallo (Hey)
Push Push Baby, Boy (Push Push Baby, Boy)

Keep on pushing me nae mameul gajyeobwa
We gonna steal your heart nal ppaeseoborago
tteollineun mameul chama nan (I can't stop)
Neol hyanghan nae mameul chama nan (I won't stop)

Keep pushing (Ooh) Keep pushing (Ooh) swilteumeopsi Keep on dashing
Saekdareun fashion I'm on Fire (Fire)! Nan nuguboda Flyer
Nun dollyeo naege modeun siseoni kkothyeo doraseon nimameul gochyeoTteumdeuridagan nareul nohchyeo (I got you')

(I got got got got got you')
Nan mwonga dareungeol Sexy han Baby Girl
Neoneun pug ppajilgeol, michyeobeoriljido molla)
Naneun saekdareun geol Sexy han Baby Girl
Neon wanjeon ppajilgeol, ijen naman barabwa jwo)

Push Push Baby mameul badajwo (Hey)
Push Push Baby, Boy (I want SISTAR)
Push Push Baby dalkomhan mallo (Hey)
Push Push Baby, Boy (Push Push Baby, Boy)

Eh o eh o eh o eh o, eh o eh o Boy (Boy)
Eh o eh o eh o eh o, eh o eh o Boy (Boy Boy Boy Boy)
Push Push Baby, Oh Push Baby,Push Push baby Just like SISTAR
Push Push Baby, Oh Push Baby,Push Push baby





BabyNurul Ain

Saturday, 26 May 2012

Dapat Hadiah!!

wee.. wee..
*happy*
im so happy...

ive got present..
from DIOR oppa..
ekcelli album nie untuk hadiah pertandingan Kpop Crazee Cover anjuran Diovulus Entertainment
dan.. sumbangan dari SOny Music.

disebabkan baby orang kanan DIOR kan..
so.. amik kesempatan la jugak..
heee.. dengan muka x malunye..
baby mintak agak baby dapat dua album nie..
sebab baby tengah buat kajian jugak untuk printing FULL Album Dior nanti..
so... we need this all things as reference..
and DIOR bagi.. (setelah puas dipujuk.)
hee.. thanx oppa.
dun angry bird k..



U Kiss Break Time
Mini Album



Park Jung MIn
Not Alone First Single.
With personal autograph.



BabyNurul Ain

Hari Belia Negara 2012



semalam... hari jumaat  25.05.2012
baby berkesempatan ke Hari Belia Negara 2012
bertempat di presint 4, putrajaya

nie kali kedua baby datang ke hari belia..
yang first tu tahun lepas...
sbb first kementerian belia n suka anjurkan..
so.. ni tahun kedua. n kali kedua baby datang joinG..

kali nie.. macam pack sikit jadual baby..
datang bukan sekadar teman DIOR perform..
tapi.. DIOR sendiri ade aktiviti yang kami anjurkan sendiri dibawah label DIOVULUS ENTERTAINMENT.

aktiviti diberi nama " KPOP CRAZEE COVER"
kiranya macam buat cover dance or singing lagu2 kpop..
program ni dibawah seliaan Ominnie selaku ketua projek..
dan stage kami adalah YOUTH HEART BEAT.
kiranya stage yang mempunyai sound system yang terhebatt pada Hari Belia kali nie.



apa yang menarik lagi kali nie..
ari nie ade performance percuma dari UKISS
artis KOREA tu..
cuma.. bagi baby jadual dia sangatlah mengecewakan.
ialah since its for rakyat..
n ramai yang minat dorang kan..
masa diperuntukkan untuk bermesra dengan mereka tiada..
dengarnya kerana ingin mengejar flight
dari maklumat yang baby dapat..
Ukiss tiba di KLIA jam 4.35 petang.. dan pulang pada hari yang sama jam 11.45 malam.

balik rumah je baby terus pancit..
mana tak nye.. kaki sakit woo..
dok berjalan ke sana.. ke sini..
tu pon x abis pusing lagi...

anyway. it is an exiting event to come..
peluang untuk dekat dengan artis..  dekat dengan idola memang terbentang depan mata.
tinggal rajin nak datang je..
just satu je kelemahannye..
PARKING!!! susah giler nak dapat tempat nak parking..
arghhh~!!! bengang!!
kalau parking dia lebih tersusun.. ia lebih gempak & bagus.




BabyNurul Ain

Thursday, 24 May 2012

Abang Q merajuk dengan Bie??

hurm.. baru baru nie baby dapat kol dari kakak ipar baby..
dok borak punya borak...
sekali terkeluar satu citer..
ape dia...

"Eh baby.. tau tak abang awak majuk dengan awak"
"haaa.. majuk?? kenapa lak?"
"ye la.. awak dok buat event tuk orang lain.. n awak mcm abaikan dia.. tu dia majuk dengan awak"
"ehh.. majuk ke? orang kol selama nie dok BIZI SHOOTING je manjang.."

adeii adeii..
nak tau sape yang majuk nie??
sattt baby tunjuk gambar.



nama dia Qazem Nor.
dia abang saya..
nak tau sape dia??
kenaa la search kat incik Google ye..

bila baby msg abang.. and tanya..
dia gelak aje..
ape la abang.. cover la tuh..
hahahaha..

dah tue baby dok la monitor group fan club abang baby yang sowang nie kan..
dia ajak pi set location shooting..
padahal sebelum nie.. dia bukan suka kalau ade orang ikut dia pi shooting
ganggu konsentrasi katanya..
tapi.. baby pon ade pengalaman berlakon baby sendiri..
so i know macam mana persekitaran set location..

dalam dok berkomen2 kat Facebook tu kan..
tiba tiba dia emo and sentap lagi..
aigooo..
ok.. ni salah baby arrhh..
nak tau kenapa...

"haa.. baby.. nanti turun location.. amik gambar.."
"ehh bukan selama nie abang x suka orang ikut pi shooting ke? ganggu konsentrasi katanye"
"nanti adik kne gak datang set.. "
"aiyoo.. set bosan la abg.. tapi.. klu set abg zulhuzaimy, adik on je.. minat ouhh kat dia"
"hmm.. set zul je ye."
"alaaa.. dia bintang berbakat besar.. dah lama minat dia.. huu"
"ye la... abang nie bkn zul."


sekali abang u emo daaa..
haaa camne??
ade idea camne nak pujuk dia tak???



BabyNurul Ain

With Incit Boss

quick update..
just nak post gambar..
with my incit Boss, DIOR



sila abaikan muka x cukup tido tuu..
sila abaikan muka kepenatan..
sila abaikan muka n mata macam panda..

yew.. kami memang giler2..
kami pantang klu dapat peluang amik gambar..
kompommmm berpesen pesen pose merepek kami buat..
heee..



BabyNurul Ain

Faces of Dior

ok sayang sayangku sekalian..
quick post..
just nak update gambarrr je..

Faces Of Dior.
bukan Christian Dior..
tapi penyanyi Malaysia.. DIOR
pic sekitar majlis pelancaran Album & Mv DIOR- Baby I Need You.







BabyNurul Ain

Sunday, 20 May 2012

Berubah Ke Aku?


eloopp.. gur morning eberibodi..
entri di pagi hari..
ekcelli baby x tido lagi..
x boleh tido walaupon mata penat..
puas dok paksa mata yang degil... so baby buat keputusan tuk update la blog nie.
beberapa hari lepas most of my post ni byk yg copy paste.
so.. kali nie mcm luahan hati skit arh..

kali nie baby just nak cakap pasal..
satu perkataan yang cukup sinonim dengan manusia..
"Berubah"
banyak bende yang boleh diubah, merubah & diubah
kepada negatif ataupon positif.
terpulang kepada bentuk perubahan / kesan perubahan.

Orang 1 : B.. you dah banyak berubah.. tak macam dulu..
Baby: ehh ye ke? i rasa i macam sama je dengan dulu.
Orang 1: u lain la.. u dh mcm jauh dr i.. i bebel banyak2 pon respon u mcm ape je...
Baby: tak adalah.. mcm dulu jugak kan?
Orang 1: nop.. lain giler. u dh x sweet & Loving mcm dlu.. now klu i x cakap miss you u x kan balas.. kalau i x msg u.. u pon hilang dengan i..
Baby: i bz la u..  kne faham k.

siyesly.. aku berubah ke?
aku tetap rasa aku nie macam dulu..
walaupon perasaan aku x mcm dulu pada dia.
tapi.. aku sayang dia kot.. walaupon aku x tau syg as ape.
kawan... abang.. teman.. i just dont know.
tapi.. aku hargai persahabatan kami yang lama terjalin.
dekat 5 tahun tu.. (lama kan?)

aku x nafikan now susah sikit nak main sms..
ala.. dulu pon mana penah nk sms dgn dia.. dia pakai no london..
kedekut kredit.. so.. YM je la medium berbual..
but since dia dh dok malaysia.. tu yang rajin jugak kadang2 dok msg dgn dia.
tapi.. siyesly.. aku bukan jenis yang selalu dgn fon.
im more to lappy style... chat ke.. ape ke..
fon ni mcm pilihan kedua..
if blh ym ramai2.. kenapa perlu nk sms yg blh send kat 1 org at 1 time? kan?

Orang 2: b.. u makin sombong kan sekarang nie.? dgn i langsung x tegur 
Baby: eh ye ke i sombong?? x rasa mcm sombong pon
Orang 2: ye la.. sape la i nie.. x hensem.. x popular.. mana u nak pandang.
Baby: motif??
aku sombong ke??
entah la.. aku rasa aku frenly je kot..
cuma mungkin time dia ajak berborak tu aku tengah sibuk..
tak pun time tu aku x de kredit nak reply..
or dia ada mengguris hati aku..
or dia selalu buat aku rasa annoyying..

normally aku tak rasa aku nie sombong..
sebab ramai yang cakap.. bru je lepak dgn aku dh rasa mcm dh kenal lama.
so.. tang mana sombong.. (musykil sekejap)
cuma kadang2 aku sendiri tak menang tangan nak handle macam macam at one time hingga terpaksa mengabaikan orang..
tak pun dia ade buat perangai yang buat baby rasa menyampah nak layan

tapi.. siyesly...
aku berubah ker?




BabyNurul Ain

Saturday, 19 May 2012

Illuminati



“Illuminati” atau “New World Order (NWO)” / “Shadow Government”.


sekarang ini ramai yang menyebut mengenai iluminati..
ape itu? ape kaitannya?

Pusat pentadbirannya ialah di Segitiga Bermuda yang menjadi tempat tinggal Dajjal laknatullah. Lambang pertubuhan ini ialah apa yang terdapat pada duit dolar Amerika Syarikat berharga USD 1.00. Lambang yang ada pada duit US tersebut menunjukkan bahawa US telah dikuasai oleh bangsa Yahudi. Sebenarnya, pereka cipta duit US dilakukan oleh seorang anggota Freemasonry dari pergerakan illuminati yang bernama Pat Robertson.

Pertubuhan ini telah mendapat sokongan daripada Rotschild yang merupakan gedung kewangan yang dikuasai oleh Yahudi. Perkataan illuminati pula diambil daripada perkataan “Lucifer” (iblis) yang beerti “Pemegang Cahaya”. Beliau membuat helah bahawa dunia ini patut diperintah oleh orang yang benar-benar berwibawa sahaja, maka beliau telah berjaya memujuk lebih kurang dua ribu orang untuk menjadi pelaksana kepada agenda yang dirancang olehnya dengan disokong anggota Freemasonry peringkat tinggi. Pengikut-pengikut ini memang berkemahiran delam semua aspek kehidupan telah membina markas-markas sulit di seluruh dunia yang diberi nama sebagai “Lodges of The Grand Orient” untuk melaksanakan apa yang telah dirancang oleh pihak tertinggi (Freemasonry/ Zionisme).

Ape Itu Illuminati?

Konspirasi Illuminati untuk memuja Iblis Illuminati adalah suatu pertubuhan rahsia yang terdiri dari beberapa pertubuhan besar seperti Freemasons, Skull and Bones, Bohemian Grove , dan beberapa lagi. Seperti Skull and Bones, hanya orang-orang terpilih untuk menyertai mereka dan biasanya adalah golongan-golongan elite yang akan menjadi golongan pemimpin suatu masa nanti. Skull and Bones berpusat di Universiti Yale , Amerika Syarikat dan di situlah dulu tempat keturunan Presiden Bush sekarang menuntut. Dia , ayahnya hinggakan kepada datuknya adalah bekas pelajar di situ dan kesemua mereka menjadi ahli Skull and Bones.

Pertubuhan-pertubuhan ini menjadikan kemewahan, kemashyuran, kekuasaan dan sebagainya kepada ahli-ahlinya. Dan oleh sebab itu lah ramai dari mereka yang mewah, mahsyur dan memegang kuasa dunia sekarang terutamanya dalam kerajaan Amerika Syarikat. Konsepnya sama apabila seseorang itu membela jin, maka jin itu akan memberi kemewahan, kemahsyuran dan kuasa padanya dan akhirnya dia terus sesat dengan jin tersebut. Dan jangan terkejut, itu lah konsep yang berlaku kepada kuasa-kuasa besar dunia dari dulu hingga sekarang, pengaruh iblis dan syaitan dari golongan jin amat banyak terhadap mereka. Dan ramai juga ahli-ahli ilmuwan yang memiliki kelulusan tinggi termasuk PhD yang menjadi ahli mereka dan menjalankan aktiviti pemujaan syaitan.

Gerakan mereka betul2 secara halus dan teliti, dan kadang2 diselitkan dalam cerita2 kartun untuk kanak2. Saya mahu berikan contoh satu cerita kartun di televisyen yang sudah lama dulu pernah disiarkan tetapi kini disiarkan kembali. Kartun tu ialah ‘He Man, Masters of The universe‘. Saya tidak pasti sama ada itu pengaruh dari illuminati atau tidak, cuma saya mahu kita berhati2 dengan cerita kartun sebegitu yang boleh mempengaruhi minda anak2. Jika anda perhatikan, He Man sememangnya melawan penjahat berwajah tengkorak yang digelar Skeletor. Nampak bagus kan? Tetapi sedarkah kita ketika dia mahu mendapatkan kuasanya itu? He man menyeru “By the power of Greyskull, I AM HE MAN!!!!!! “. Aaa itu lah dialog oleh si He Man tu. Yang jika anda terjemahkan ke bahasa Melayu bermakna , “Dengan kuasa Tengkorak Kelabu, AKU LAH HE MAN!!!”

Nampak di situ He Man menyeru kuasa dari Tengkorak Kelabu, ntah JIN mana lah yang diserunya tu, ih ih ih. Dan begitulah dengan cerita kartun2 lain, waspadalah dan beritahulah anak2 atau adik2 kita tentang bahaya pengaruh di sebaliknya. Kerana konspirasi terbesar dunia menumpukan sasarannya kepada semua golongan termasuklah kanak2 yang masih mudah dilenturkan dan dididik.

Berikut merupakan matlamat illuminati secara umumnya yang perlu mereka capai mengikut agenda yang telah dirancang: 
1. Menghapuskan semua kerajaan-kerajaan kebangsaan yang berpelembagaan. 
2. Menghapuskan sistem warisan harta pusaka. 
3. Menghapuskan pemilikan harta benda sebagai hak persendirian. 
4. Menghapuskan semangat nasionalisme. 
5. Menghapuskan rumahtangga sebagai hak orang perseorangan dan kehidupan berkeluarga kerana ia merupakan permulaan kepada ketamadunan manusia. 
6. Apa yang paling penting ialah menghapuskan semua agama yang sedia ada di dunia terutama agama Islam supaya umat manusia dapat dipaksa menganut ideologi internasionalisme.


 

 
BabyNurul Ain