..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Friday, 13 December 2013

U're Captured In My Eyes



someone just catching up my eyes..
from the first time i look into him
he is just nobody to me..
a totally stranger but his aura is incredible..
and coz of that i keep being his fans..
but he is not an artist.. not a celebrity..
but who is you are.. u just captured into my eyes..
and i am addicted in you

p/s: gonna update who is him later..





Love,
BabyNurul Ain

Teater: Bahayanya Wanita



standby people..
new theather is coming up at Panggung Sari..
dengar citer macam best je.. macam seronok je..
book your tickets fast~!!!






Love,
BabyNurul Ain

Quotes












Love,
BabyNurul Ain

#Throwback Birthday Party 2013


sebab citer nie dah basi.. kita kasi putar kembali..
ngee.. jangan marah ha..
this happen pada 26 November 2013
tarikh yang sama dengan birthday baby..

ekceli baby memang sedar dengan perjalanan tarikh ni..
ye la.. hampir ke my birthday la katakan..
so.. at first dalam kepala nie dok jugak la fikir who is gonna be the first one who wish my birthday.
who the first one who call me..
who the first one who text me..
and so on la kan..

a few days before my birthday nie..
baby  & batman memang tak lama x berhubung..
tak ingat la berapa lama.. around 2-3 weeks jugak la jarang contact..
ke tak de contact langsung ekk???
haaa.. lupa~!!!
so few days back tu Mr Batman tetiba im.. nak ajak date.
dalam kepala nie pelik jugak laa... sebab dia tu bukan rajin bebenor..
ye la.. sejak kerja nie.. bz sangat..  to say HYE pon payah.
nie siap offer nak pick up and bawak pergi makan..
hurm.. layankan je la.

Steamboat party on my birthday. ^.^

so.. on the day.. Mr Batman pick up baby dari rumah..
nak bawak makan steamboat katanya..
fine... kami ke Shah Alam .. makan steamboat..
yang peliknya 1 statement keluar..

kambing panggang at D'Kayangan Buffet Steamboat, Shah Alam


Batman : saya tak pandai makan steamboat
Baby : if x pandai makan.. why bring me here?
Batman : sebab makanan macam ni je yang saya pernah tengok awak makan 3 jam tak mo bangun.

=.=" 
huh... perli la tu... hmm..
so.. lepas makan.. weolls pergi jenjalan sekejap..
katanya nak redakan perots dia.. ye la.. lepas mencekik buffet la katakan..
dalam jalan jalan tu i made something..
I made a man cries..

nak kata baby ni jahat or zalim??
tak kisah.. but that is the only time and baby rasa sesuai..
a time when we met..
a time when he could listen to me..
and we have a heart - to-heart talk between us..
kalau harapkan di telefon.. makin berjela2 n berjeda jeda la gaduhnya..
i donno why..
so.. that is the only thing i think sesuai untuk kami berbicara tentang masalah..
and YES.. i crooked all the mood.
and Im sorry...
but i dont think i have any other time ..
coz after that we dont even met again right???






Love,
BabyNurul Ain

Critical Time


fuhh fuhh..
pergh.. penuh habuk blog nie..
maafkan baby sebab dah lama abaikan blog nie..
busy sangat...
sampaikan masa nak tido and makan pon kena catu..
lumrah seorang pelajar katakan..
namun... life must go..



zaman study degree tak macam diploma yang lebih leisure..
so.. boleh katakan sejak dari awal sem lagi baby dah memang busy..
so.. dah nak hujung2 sem nie lagi lah kritikal kan...
anyhow... i try my best to get in touch with u people..
and doakan study baby go smoothly with flows.. 





Love,
BabyNurul Ain

Teka Teki

1) Lubang ape yang rasanye hangat,nikmat dan nyaman?
> Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pas tu tido balik.
>
> 2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
> Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M
>
> 3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
> Answer: Kuih salah bikin.
>
> 4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
> Answer: Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.
>
> 5) Siape yang menemukan dompet kulit?
> Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan
> kepada saye.
>
> 7) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
> Answer: Pintu yang ade tulis ‘TARIK’
>
> 8 ) Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki…siapakah saya?
> Answer: Pembohong…
>
> 9) Apa dia ‘Jauh di mata, dekat di hati’?
> Answer: Usus
>
> 10) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
> Answer: Kutu rambut
>
> 11) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
> Answer: Neneknye si katak
>
> 12) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
> Answer: Sbb lelaki ni kan ‘buaya’
>
> 13) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
> Answer: - Sekretari baik………………’Selamat pagi tuan’
> - Sekretari kurang baik………..’Dah pagi ni tuan’
>
> 14) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
> Answer: Dua-dua tak kenal korang…hehe
>
> 15) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
> Answer: Tukang gali kubur
>
> 16) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
> Answer: Tahi hidung
>
> 17) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
> Answer: Dua-dua kalau dah ‘kringgg’ bole diangkat…
>
> 1 8) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
> Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa …gile
> ape…
>
> 19) Gajah terbang dengan ape?
> Answer: Dengan susah payah…

p/s : hmmm.. kalau sesapa nk tau jawapannye... highlightkn tulisan berdekatan dengan answer ye..... tengkiuuu





Love,
BabyNurul Ain

Resipi : American Choc Cake





230 gm mentega tanpa garam
300 gm gula halus
2 sudu teh esen vanila
3 biji telur
½ cawan koko tawar serbuk, diayak
1 cawan air panas
235 gm tepung kek (tepung gandum serbaguna pun boleh)
1 sudu besar serbuk penaik
¾ sudu teh garam
½ cawan walnut, dicincang

Cara:
1. Pukul mentega dan gula sampai ringan dan gebu.Tambah esen vanilla dan telur sebiji demi sebiji sambil dipukul.
2. Bancuk koko dgn air panas. Di dlm mangkuk lain, ayak bersama tepung, serbuk penaik dan garam.
3. Masukkan bancuhan koko berselang-seli dgn bahan berayak ke dlm adunan mentega.
4. Campur walnut, kaup dan balikkan rata-rata.
5. Bakar dlm acuan yg digris dan dialas kertas minyak selama 35 minit pada suhu 170C/340F.





Love,
BabyNurul Ain

Lirik Dunia Batinku - Ella & Tam Spider


Selalu ku bayangkan bagaimanakah
Agaknya rasa di tempat mu
Di samping kekasih yang membelai
Hati dan perasaanmu oh kawanku
Malu ku nak cerita
Kerana ku tak mahu kau sampai baca rahsia ku
Biarlah tak siapa yang tahu
Gejolak di dunia batinku

(Korus)
Zahir kau lihat bukan segala-gala
Bibir tersenyum menutup jiwa yang luka
Zahir kau lihat hanya antara lapis
Mataku sinar bergenang tangis
Memang nasib bercinta
Kerap terhenti di simpang hidup, rindu dan cahaya
Kekasih yang setia
Kekasih yang amat sempurna cintanya
Biarlah tak siapa yang tahu
Gejolak di dunia batinku

(Ulang korus 4x)
Demi cinta…
Yang benar…





Love,
BabyNurul Ain