..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Sunday, 9 December 2012

Perang


assalamualaikum..
awal kan baby update blog ari ni..
skrg pkol 7.23 pagi..
well.. well.. baru balik kerja.. ganti batman bertugas...
hahahaa.. ok tak alasan tu..
ekceli baby tak boleh tido.. ade la sebabnya..
karang kalau baby tulis.. ade orang cakap baby mengadu pulak..

topik kali ni adalah berkaitan dengan perang..
baby xde intention pon nak cakap pasal gaza.. palestin.. israel.. boikot dan segala bende.
just nak cakap pasal perang lain..
ni pon jihad jugak... jihad hati.. haha (ade ke?)
ok..lawak jer.. dun angry ok..

batman pernah warning baby..
kalau ade masalah or ape2 jangan tulis.. jangan guna media sosial..
kalau kami gaduh ke ape ke.. jangan guna media sosial..
kenapa nak bagi tau 1 dunia pasal hal kita..

baby pernah tulis diary.. tapi..tak pernah lama tahan diary tu..
end up ilang.. end up lama tak update..
and if that is soo soo private.. and baby xmo kongsi dengan orang..
since dah lama x menulis tangan.. baby dh xtulis diary
just kali nie. baby dah tak boleh nak tahan lagi..
i need something to burst out my problems.. my thinking.. my emotion..
semakin baby diam.. semakin parah.

baby mengaku.. semua bermula dengan sikap baby..
baby akui baby memang keras kepala.. baby degil..
tapi tak de la pulak baby nak menang sentiasa.. sebab dengan dia baby selalu kalah. (mengalah)
tak juga baby nafikan yang baby ade maruah.. ade ego dalam diri..

bermula sebab baby sakit sangat pinggang dan tulang belakang..
sakit ni dah lama.. just jarang kena..
kebetulan pulak masa kena ni ubat dia habis... so baby plan nak ke farmasi je la..
sakit sedia ade ditambah pulak dengan sakit perempuan a.k.a senggugut..
memang dasyat.. tak tertanggung rasanya..
so.. baby harapkan dia.. untuk baby menumpah kekuatan dan semangat...
mama n papa penat.. dengan kerja then nak travel lagi.. baby just tak nak susahkan family.

macam biasa.. dia pujuk sekejap..dan mula syarahan pasal ubat.. doktor.. check up..
baby dengar.. dan mulut baby memang gatal suka menjawab..
end up dia keluar ayat ni "Tak Payah Call dia dah"
ape lagi.. terus sentap laaaa kan hati..
orang yang kita sayang.. kita kasih cakap macam tu.. masa kita perlukan dia..
siyesly.. baby dh fikir macam macam..
hati ni takyah cakaplah.. dah retak beribu tunggu pecah aje..
lepas tu.. baby end call and msg dengan dia.
mesej yang dia bagi pon emo emo.. sampai xbg baby mengadu dengan Allah..
dia letak baby lagi teruk dengan orang kafir..
then end up dia cakap DIA DAH GIVE UP.

baby perempuan.. ade ego.. ade maruah..ade harga diri
tapi kerana sayang.. baby rendahkan ego.. baby tolak maruah and harga diri..mesej dia..
dan macam yang baby jangka.. he wont reply me..
tambah lagi luka.. tapi baby diam je..
even dia call pukul 6 pagi smlm.. baby terjaga.. end up baby cakap sorang2..
sedihkan..

jangan ucapkan sayang andai kau tidak benar2 maksudkannya..
jangan ucap rindu andai kau tidak mengingatinya..
jangan ucap kasih andai niatmu hanya untuk menyakiti..
jangan ucap cinta andai tiada dia dalam hatimu..
jangan beri harapan andai kau tak benar menginginkannya..
jangan melamar andai kau tidak pasti ingin mengahwininya..


yang baby bertambah sedih.. kenapa sampai begini kisah kami..
betul, baby tak harapkan kisah cinta kami sehebat shah jihan dan mumtaznya.. ataupon antara romeo dan juliet..
namun.. baby nak juga rasa manis bercinta..
dalam mesej dia pon dia cakap dia sayang..
but baby ragui kasih sayang dia.. betul ke sayang? betul ke kasih??
kalau betul kasih.. kalau betol sayang.. xboleh ke dia endure dengan sikap baby yang itu..
he keep asking me to change my attitude..
insyaallah baby akan cuba berubah..
sebab baby respect dia sebagai orang yang baby angankan sebagai bakal suami / nakhoda rumahtangga kami insyaallah..

siyesly... baby tahan sakit nie..baby tanggung sakit nie..
dalam kondisi diri yang lemah.. otak bercelaru..
doktor sendiri cakap.. nak pulih kena mentally sehat..
baru fizikal pon turut kuat berperang..
tapi aku.. mental aku bagaikan dilanda tsunami.. fizikal.. xtau la nak jawab..
disebabkan tertekan.. depression aku bagaikan menyerang..
tak perlu kot nk bagitau dia..
nanti dikatakan aku ni menagih simpati.. tunjuk sakit..

im not the kind yang suka nak tunjuk baby lemah...
im not the kind yang suka nak tunjuk baby sakit..
sebab ramai yang suka amik kesempatan..
if i share to you means.. i trust you.. i do love you..



EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers


BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment