..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Sunday, 19 January 2014

Terjah Ke Set Rakaman Macam Macam Aznil


pada 12 haribulan lepas..
baby diundang ke set rakaman Macam-Macam Aznil
kalau nak tahu... program Tv Macam-Macam Aznil ni memang sangat femes satu ketika dahulu..
dan selepas beberapa tahun (rasanya 5 tahun kot) rancangan nie stop..
Macam-Macam Aznil kembali ke udara.. dengan new branding..
"Lagi Riuh Macam-Macam Aznil"

untuk kali ni.. i have to thanx to Azwan Ali a.k.a Diva AA
and my classmates Danny Shahiman
kerana mengundang baby..
thanx a lots uols... muaaxx muuaxx



apa yang menarik kali ini..
pembukaan awal rancangan ini bukan hanya dengan lagu tema macam Macam Aznil
tapi dengan lagu dangdut.. dan penonton di studio diminta untuk menari dangdut.
bila Pak Nik masuk ke pentas, tiba-tiba dia menyanyi lagu pop..
haaa.. ko rasa macam mana nak menari tu??  lu fikirlah sendiri..
with new segment.. ia looks totally new...
antara segmennya ialah "Baling Belakang", "Macam Comel Aje", "Games" & "Aku Yang Dulu, Bukan Yang Sekarang"

  • Baling Belakang - or bahasa omputihnya Throwback.. Pak Nil & tetamu undangannya akan mengupas fakta2 menarik dan unik daripada tetamunya, selain itu akan melihat gambar2 lama mereka.. bila dikupas-kupas itu, rupanya banyak juga ye kenangan n kisah menarik disebaliknya.. 
  • Macam Comel Aje - segmen bersama kanak-kanak.. bagi segment ni jugak ada VT kanak-kanak ini membuat pekerjaan orang dewasa seperti Security Guard, Doktor dan lain-lain.. memang mencuit hati tengok kanak-kanak comel ini bertindak seperti orang dewasa.. 
  • Games - ekceli baby lupa nama segment ni.. tapi segmen ni tetamu undangan akan berpasangan dengan penonton di studio dan bermain satu games yang kemudiannya ada tutorial cara yang mudah akan dipertontonkan. 
  • Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang - Pak Nil memberi peluang bagi masyarakat diluar sana untuk membuat persembahan di pentas Macam Macam Aznil.. ala-ala sesi dalam AF, Mentor, One In A Million gitu la.. siap kena kritik gitu.. 

it was a joyful experience to be there...
selain baby gelak sakan kat situ..
sempat juga tau mata gatal nie skodeng abam2 band yang hencem hencem itu..
hahahaha... biasalahh tak de kerja kan..
anyhow memang sedap suara dorang..
terutama bila mereka jamming lagu Pencuri Hati - Mark Adam..
memang teringat-ringat sampai sekarang.. 
thanx S7venstring Band


so.. baby just share few pics yang sempat baby snap masa recording hari tu ye.

  

   

kalau ada yang jealous??
next recording Lagi Riuh Macam Macam Aznil ialah pada
31 Jan, 1 Feb & 2 Feb





Love,
BabyNurul Ain

MY Design for Subject Publicity & Event Management


masa part 4 ni kan..
baby n team kena buat 1 small event
why small event???
sebabnya masa part 5 nnt 1 kelas kena buat 1 event yang agak besar
so nie macam permulaannya.. walaupon sebelum nie kami dah pernah buat event besar as 1 batch..
its ok..

1 kelas dibahagikan kepada few groups..
1 kumpulan tu ada 5 orang..
and kena propose few events each group..
dalam banyak banyak event yang antara kami propose.
akhirnya kami stick pada 1 event..
"CHILDREN DAY CAMP"

disebabkan baby ketua projeknya...
dan baby mastermindnya..
diorang lantik baby jadi CEO of the company..
ala.. virtual company..
tak caya???
nie la business card baby ok...



kelas tak business card tu??
i design sendiri ok~!!
macam biasa curi tampal n edit sana sini kasi santek..
haha.. i bukan budak art ok~!! so.. x heran la biasa2 jerrr.
janji hadoo...

so.. baby nak share few of my design yang berkaitan dengan event nie..
Banner
Bunting
Name Tag
Label

Invitation Card
Invitation Card (Back)

design utk Button Badge, alas cawan & kipas
so ni antara design yang baby buat..
ala.. newbie je..
tak pandai pon bab design design nie..
tapi dari habis duit bayar orang semata... baik baby dok godam je kan..
heee.

btw.. event nie cuma jadi mock-up event.. 
sebab kekangan masa...
if ada yang nak jadikan ia 1 event reality.. let me know..
i love to hear n collaborate with u guyz.. 







Love,
BabyNurul Ain

MERDEKA~!!!


alhamdulillah...
habis je paper semalam..
bermakna baby dah MERDEKA~!!

MERDEKA~!!!!
MERDEKA~!!! MERDEKA~!!!!
HO YEAHHHH ~~!!!!!

hahaa... nampak x semangatnyee..
ngeee.. biasalah...
stress melampau2 sem lepas..
kengkonon best dapat dok rumah... makan pakai terjaga..
rupanya stress jugak.. sampai kan weekend pon berulang ke shah alam..
huu.. kalau nak citer memang panjang lebar..
anyhow.. im gonna celebrating my merdeka day...
huu...

insyaallah akan kembali aktif update blog..
yang dah lama x berupdate ni kan..
insyaallah.. 





Love,
BabyNurul Ain

Sunday, 12 January 2014

Throwback: Got Present from Papa


sowi for the late update...
hari tu baby dapat 1 parcel nie..
baik punya berbalut..



then bukak the wrap..
and tergamam..
this is what i really want..
TAPI.. siapa yang bagi eik???



a purse...
original BONIA ok..
walaupon design dia x berapa nak berkenan kat hati...
tapi terima juga la dengan hati yang terbuka..
Tengkiu youu...

at that time memang tak tahu siapa yang bagi..
sebab tiba tiba je ade..
ye la kita bz kuliah.. dgn asignment nye dateline beratur panjang.. dengan presentationnya lagi..
papa kat rumah jadi tukang sambut parcel.. xpon adik tukang kutip..
their part time job..hahah..
last-last dapat tau it was a belated birthday gift from papa..
agaknye papa jeles kot sebab #MrBatman bawak kita pi steamboat dinner on my birthday last time..
hahaha.. thanx pa..
i love you






Love,
BabyNurul Ain

Aku Ingin Seperti #FizoMawar



bila tengok perkahwinan Abg Fizo & Mawar.
rasa macam best je..
rasa macam nak je..



they are trying to complete each other..
'Bercinta Selepas Nikah"
tentu banyak yang manisnya...
tertiba feeling2 sendiri...
ngee ngee ngee







Love,
BabyNurul Ain

Saying











Love,
BabyNurul Ain

Quotes 1








Love,
BabyNurul Ain

FRIENDS

















Love,
BabyNurul Ain