..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Monday, 28 January 2013

Berjalan bersama dengan Mertua



few days ago (lupa la plak bila) Mr Batman ajak baby pi kenduri..
masa tu macam so so la.. macam 50/50 la nak pi ke tak..
baby tanya2 jugak... kenduri ape..
dia cakap kenduri kawin sedara.
oh mai.... what shud do..

so. baby pon dok pikir.. pikir.. dan pikir..
kemudian.. pikir lagi.. dan lagi.. dan lagi..
banyak bebenor pikirnya..
nampak tak berat kesnya...
antara yang baby fikirkan..
"kena abandon la nanti.. batman jumpa sedara.. huu"
"saya nie pemalu... takut xblh interact dengan orang"
"ape yang aku nak buat kat sana?"
"camne nak rapat dengan sedara dia"
tu antara bende yang baby dok fikir2
tapi kalau tak pi.. mak batman (baby panggil ibu) dah banyak kali ajak..
dah banyak kali gak tolak pelawaan..

akhirnya.. baby agree join the kenduri kendara..
pagi tu pi la umah ibu..
sebabnya.. batman ade bende nak buat kat rumah ibu..
then.. dari umah ibu ke ukay perdana.. pergi kenduri.

masa kat sana.. baby dok makan je keje nya..
tak ade la makan tak benti.
just makan dan duk diam diam..
nak bergaul sangat tak kenal..
lagipon ramai makcik makcik..
baby cuma berborak dengan Mr Batman n kazen dia. Bukhari
tu pon sebab Bukhari dah penah borak dengan baby masa wedding Ziera (Adik Batman)
masa nak balik dari kenduri..baby dok la salam dengan sedara Mr Batman..
diorang tanya anak siapa... baby just cakap. "Kawan 'Batman'"
tetiba tengok mata dorang ade blink blink..
kenapa/?? tak tau lak..

then ke rumah Mr Batman semula..
sebab ade 1 lagi kenduri belah malam..
masa ondaway tu.. ibu bagitau pasal rancangan Mr Batman masa kenduri kahwin nanti..
kata batman... nanti kita kawin masa bulan puasa tau.. kita buat kat Masjid Kampung Baru.. kita ajak sedara yang dekat2 je... tapi hidangan tu suruh diorang beratur amik bubur lambuk percuma tu.. sedara yang jauh kita buat live streaming... amacam.??
baby sambung .. "Utk wife dan family, kita suruh Pengantin lelaki yang pergi beratur kan ibu.. nak lag best.. suruh pengantin masakkan 1 periuk besar untuk kita.. "
ibu gelakk je dengar..

so.. kita rehat rehat..
main game la..
baby plan macam nak tido.. tapi segan la kot.. tak jadi tido..
last2 layan kazen2 Mr Batman..
masa dok rehat2 nie.. ibu bagitau kat sedara Mr Batman pasal rancangan kawin nanti..
Cik Shidah (sedara) melenting.. "ko jangan nak malukan Cik Shidah ekk.. tak pernah keluarga Cik SHidah buat macam tu"
Mr Batman = " nie yang pertama dalam dunia nie.. boleh masuk world books of records.. kita boleh panggil media.."
Nenek - "Ko ni jangan nak kedekut sangat"

lepas maghrib.. ke 1 lagi kenduri..
masa sampai tu.. maca kekok jugak..
sebab Mr Batman dok luar.. so.. baby dok dengan ibu je la..
ibu kenalkan baby dengan nenek sedara Mr Batman..
waaahh.. nenek tu macam suka pulak..
i got present tau..
biasa kalau perempuan salam..
diorang ade yang jenis laga laga pipi..
tapi nenek sedara Mr Batman nie dok cium cium my pipi..
hahaha.. special kan?? hahaha..

pastu baby dok diam sebelah ibu..
then Nek Atie (Nenek sedara Mr Batman) tetiba panggil dan kenalkan dengan seseorang..
tak tau pulak siapa.. salam je la..
pastu dia senyum senyum je..

malam tu masa makan.. dok meriah dengan usik mengusik dengan Mr Batman.
ade ke patut dia citer pasal baby buang tebiat makan 3 jam tak benti..
siottt jerr.. jatuh saham ai..
ibu dok gelak.. pastu sambung bahan Mr Batman..
haa.. geng dengan baby.. hahaa..

masa nak balik tu... macam biasa... salam salam semua
sampai masa kat Nek Atie... dia kiss kiss baby.. depan Mr Batman.
lepas salam.. Mr Batman kenalkan baby..
" Ni nama dia Ain.. Kawan 'Batman'" - sambil senyum lebar sampai ke telinga
baby.. hmm.. tunduk malu jer..






Love,
BabyNurul Ain

Batman Buang Tebiat


hello gang~!!..
saje malas nak menulis.. lagipun tak ade ape yang nak dikongsikan..
so.. biarkan saja bende nie macam terawang2 kejap..
TAPI.. disebabkan hari nie ade cerita..
ade la updatenye..

Tajuk dia pasal Mr Batman
Mr Batman Buang Tebiat.
hahha.. ape yang dia buang tebiat tu??
hurm.. nie yang nak citer nie..

rasanya siapa yang follow blog baby tau kot yang Mr Batman nie macam anti Kpop
dan baby pulak boleh kata minat jugak dengan Kpop nie..
Mr Batman memang takkan layan la lagu-lagu kpop.. drama kpop ke ape sumer ni

ade sekali.. masa  tu baby macam tak berapa nak sihat..
pastu pluss dengan moody segala kan..
baby ask sumting kat Mr Batman..
..
..
..
..
..
..
..
baby mintak Mr Batman menyanyi lagu Korea (Kpop)
baby ulang sekali lagi ok~!!
BABY SURUH MR BATMAN NYANYI LAGU KOREA
but op kos la not the full song..
just a part of it je.. bahagian chorus je..

so.. baby bagi dia link youtube video clip yang ade lirik..
boleh la dia prektis and baby suruh dia nyanyi bila jumpa.
dan kebetulan baby jumpe dengan Mr Batman semalam...
haa.. ape lagi.. tuntut janji la kan..

Mr Batman nyanyi..
dok ulang .. ulang.. dan ulang..
baby lak dok senyummmm panjang...
happy lar kan sebab dia ikut jugak ape yang baby wish..
ehh.. ai x paksa tau... ai mintak elok2 okei..

"nie sayang laa punya pasal.. habis terlekat lirik lagu tu kat otak abang " - Batman 

pss... agak agak kan..
kalau baby suruh dia nyanyi lagu lain pulak kan... dia nak tak??
hmm.. tak ape la.. tunggu dia menari Gangnam Style pulak lepas nie..
heee.. suka suka suka.. 





Love,
BabyNurul Ain

Thursday, 24 January 2013

My Bias (Part 1)


lama jugak kan tak update blog..
sengaja... sebab tgk post tuk bulan ni dah melimpah2 banyaknye..
hoo.. entah ape yang buat banyak pon tak tau..
anyway.. happy jugak sebab banyak post...

so.. kali nie nak citer pasal My Bias
kalau dalam bahasa org2 Kpop nie..
Bias nie mcm idola kita la..
haa.. paham cenggitu jer la..sebab baby pon tak berapa nak paham kan..
but then gatal jugak nak buat.. haha..

 ..:: SS501 ::..



✿◕ ‿ ◕✿ Kim Hyun Joong ✿◕ ‿ ◕✿

Name: 김현중 / Kim Hyun Joong (Kim Hyeon Jung)
Profession: Actor and singer
Birthdate: 1986-Jun-06
Birthplace: Seoul, South Korea
Height: 180cm
Star sign: Gemini
Blood type: B



  1. Has a very amusing laugh, once he starts, it’s hard for him to calm down.
  2. Is afraid of bugs
  3. He is stubborn, especially when it’s about sleep.
  4. Despite of his gentle and cute face, Kim Hyun Joong likes to mess with other,
    he is stubborn, and he has a sharp instinct.
  5. Most things that Kim Hyun Joong hates are to seduce a woman, and
    even worst, when hearing words of seduction from other people that can
    make someone’s face becomes red because of embarrassment



✿◕ ‿ ◕✿ Kim Hyung Joon ✿◕ ‿ ◕✿


Name: 김형준 / Kim Hyung Joon (Kim Hyeong Jun)
Profession: Singer and actor
Birthdate: 1987-Aug-03
Birthplace: Seoul, South Korea
Star sign: Leo

  1. Have very white skin. When the interviewhe said that he hadattempted to use a variety of make-up to blacken his skin
  2. likes to mix up the word - English word in every conversation.
  3. He was very coolHe does not care what SS501 member said to him.
  4. Kibum and Hyungjoon formed a company, HnB Company, and a character business, Piro Piro.
  5. Out of all the members, he’s the best at English

 ..:: Super Junior ::..



✿◕ ‿ ◕✿ Donghae ✿◕ ‿ ◕✿

Fullname: Lee, Dong Hae
Date of Birth: October 15, 1986
Hometown: Mokpo, Jeollanam Do, South Korea
Voice Type: Tenor


  1. He’s not really good at searching things online. He doesn’t really evenknow how to use ‘Naver’ to search
  2. if someone tells him he’s short, he’ll definitely go online and search for ways to grow taller and drinks only milk and soy milk
  3. Donghae is a hardworker 
  4. Donghae has a very cute lip biting habit
  5. He likes a particular sort of hat so much that regardless of whether he sleeps, washes his face or brushes his teeth, he’ll always wear it, believing that his hair and his hat should always be together




✿◕ ‿ ◕✿ Sungmin ✿◕ ‿ ◕✿

Fullname: Lee, Sung MinFamous Nickname: The Pink Prince
Date of Birth: January 01, 1986
Hometown: Seoul, South Korea
Voice Type: Tenor



  1.  Whenever he goes shopping, he won't ever look at anything twice... Unless it's pinkk.
  2. He says his aegyo (cute) is natural. If someone asks him to act aegyo, he can't do it.
  3. He's one of the only members who can speak English.
  4. Sung Min really doesn't like to receive gifts, especially expensive ones. He'll even return the gifts to the people who got it for him.
  5. When he's with guys he's very manly, but with girls he's very gentle.



✿◕ ‿ ◕✿ Leeteuk ✿◕ ‿ ◕✿

Real Name: Park, Jung Soo
Stage Name: Lee Teuk / Ee teuk
Famous Nickname: Angel
Date of Birth: July 01, 1983

  1. Leeteuk is really outgoing on the outside, but actually he didn’t talk that much in his daily life
  2. Leeteuk usually become a “guest MC” on every vairiety show that he joined, LOL~ even the real MC can’t do anything to stop him!
  3. Leeteuk has a dimple that appeared in right side when he smile
  4.  Leeteuk always become a place for all member to talk and sharing their thought.
  5. Leeteuk’s Disney Name from Heechul is Peterpan, because he don’t want grow old








Love,
BabyNurul Ain

Tuesday, 22 January 2013

Visit Malaysia 2014 Carnival


lama kan tak update blog..
tengok tepi.. wahhh banyak jugak yang baby dah update sepanjang bukan Januari ni..
anyhow.. jangan pulak rasa muak nak baca update2 baby nie ye.. huu..

kali nie baby nak update sikit pasal satu event nie..
Visit Malaysia 2014 Carnival..
yang berlangsung di Bukit Jalil pada 18, 19 dan 20 Januari lepas..
kebetulan bertugas pada karnival tersebut.. so.. boleh lah update tu kan.. hehe..

so.. banyaklah promosi promosi hebat sepanjang berlangsungnya karnival nie..
baby sempat jalan sekejap aje ..maklumlah datang sebab bekerja..
so. banyak jugak deal hebat yang baby dapat..
hurm.. ade jugak bende baru yang baby baru dapat tau..
macam nak test... nanti cakap kat papa nnt..

seorang sedang meng'LIKE' page Tourism utk mendaftar Lucky Draw
Baby dari Tourism Malaysia Facebook Team
di bawah syarikat Impact Creation & Tourism Malaysia
kami bertanggungjawab dalam pendaftaran Lucky Draw sepanjang event nie..
pasal no bertuah.. nak menang hadiah.. jumpa kami~!!

so... ni antara pameran, aktiviti yang terdapat pada event ni..
bestttt... happening~!!. 

     

My Big Boss, Mr Khal announcing the lucky number's winners..
The Neon Signage
siaran Luar Era bersama dengan Zahid 
the VVIP 


sesiapa yang belum like page kami.. boleh teruskan LIKE page ini
ade promosi.. ade game..
dan kalau menang gamer tersebut.. tentunya hadiah lumayan menanti..
Nak Hadiah TAK??

dikesempatan ini.. baby nak ucapkan ribuan terima kasih pada MOTOUR, Tourism Malaysia, Impact Creation dan badan2 organisasi..
Thanx to Putera Shahid, Mira, Rozaimi, Mr Khal, Mr Phang, Mr Wilson 
Thanx to the team.. (reunion UiTm Melaka katanya) 
i've enjoy working with u guyz.. hope to see u guyz again..

credit gambar : Page Cuti Cuti 1 Malaysia




Love,
BabyNurul Ain

Saturday, 19 January 2013

Win We Love Asia Music Festival Tickets~!!


just a simple update..
sebab baby mengantok sangat sangat..
and yet mata tak mo pejam..
anyhow choose to update my blog sekejap..

tadi tengah jaga booth sempena Tahun Melawat Malaysia 2014
karnival anjuran kementerian pelancongan..
so.. baby jadi event crew kali nie..
simple keje.. but exciting..
sebab kerja dengan kawan-kawan UiTM..
kira macam reunion la jugak..

tengah2 bosan takde keje..
amik kesempatan dalam kelapangan tu bukak twitter..
update skit2.. sambil promo kan.. then baby bukak DM (Direct Message) kat Twitter..
and guess what i got ????!!!



,
,
,
,
,
,
,
,
,
,,
,
,
,
,,
,
,,
,
,,


hamek ko~!!
masa tu orang sebelah tengah dok layan customer pasal Lucky Draw..
aku yang tetiba jerit YES~!! haha..
terkejut orang sebelah.. hu hu.. 
anyhow memang happy giler..

since kena buat RSVP before 10 PM.. 
check jam masa tu 9.30pm.. so.. dengan pantas pergi buat reservation tu..
send all the details needed..
and this is the result

sorry ye.. gambar kabur. tak tau knp kabur len macam..

kabur la plak gambar nie kan..
so.. baby taip je la ek.. 
With the green background words

"Thank you for your RSVP. Please proceed with the passes collection as per instruction given .."

yeahh.. happy~!!
dapat pergi konsert lagi.. yeh yeh~!!
disebabkan eksaited punya pasal.. orang sebeah tanya kenapa..
then citer la bagitau pasal menang tiket tu..

"19 & 20.. Januari?? eh.. esok dengan lusa ke?? bukan kita kerja ke?? "

ok terkedu sekejap 15 saat..
esok ke?? damn damn damn..
so.. terpaksalah mematahkan hati..

since tengah hari tu my adik sebok suruh carikan tiket tu... sebab dia nak pergi konsert itu..
and he hope that i would give him the tickets.
FREE itu bagus.. if not Free than he loves when i got great deals for him.
so he could party n enjoy with his fren..

Mr Batman?? dia gelak baik punya besar~!!
sebab aku tak dapat pergi..
nampak tak betapa dia dengki dengan aku..
hmm.. bila bgtau yang i give the tickets to my brother..
once again dia gelak... sebab aku tak dapat pi..

Thanx Churp Churp Malaysia for the tickets..walaupon TAK dapat pergi.. 





Love,


BabyNurul Ain

Thursday, 17 January 2013

GDA 2013 - Day 2 (Part 3)


still updating about GDA.
gonna update about Day 2
just updating the winners and the performance..
it is because of emergency i could not attend the 2nd Day of GDA.
to see my prevous review u can KLIK HERE



The Winner List for Day 2


▲ Digital Daesang
- Psy “Gangnam Style”
▲ Digital Bonsang
- 2NE1
- BIG BANG
- f(x)
- G-Dragon
- Huh Gak
- K.Will
- miss A
- Psy
- SECRET
- SISTAR
- T-ara
▲ Rookie Award
- B.A.P
- Ailee
- Lee Hi
▲ CeCi Popularity Award
- G-Dragon
▲ Samsung Galaxy Star Award
- SISTAR
▲ InStyle Fashionista Award
- Lee Hong Ki
▲ MSN International Award
- BIG BANG
▲ Best Hip Hop Star Award
- Epik High
▲ Best Single Album Award
- TEEN TOP




List of Performance for Day 2


Hongki & Dasom – Way Back Into Love
G-Dragon 
One of a Kind
Crayon
Heartbreaker
 BAP
Intro + Power
Warrior 
T-ARA 
Sexy Love
Lovey Dovey
Roly Poly
Miss A 
Touch
I Don’t Need a Man
Lee Hi 
Intro
1,2,3,4
Mamadu
Ailee 
Intro
Heaven
I Will Show You
Umbrella
Secret 
 Intro
Talk That
Poison
Love is Move
Huh Gak 
The person that loved you
One person
Teen Top 
To You
Crazy
Be My Girl
Epik High 
Get Out of the Way
Love, love, love
Light it Up
f(x) 
Jetstar
Electric Shock
K.Will 
Please Don’t
I Need You
My Heart is Beating
Sistar 
Intro + Alone
Loving U
Ma Boy
Closing 
Miss A – I’m your girl


tak sabar nak tunggu Live Streaming daripada ONE & JTBC pada 19 Jan nanti..
wanna watch it~!!





Love,
BabyNurul Ain

GDA 2013 - Day 1 (Part 2)


tengok tajuk pon dah tau kan agak2 baby nak citer ape kan..
so.. nie update dari entri yang lepas macam yang baby janjikan..



The Golden Disk Award 2013 - Day 1.

program mula dengan acara Red Carpet.. artis Korea dibawa masuk ke bahagian Red Caret dengan kereta MPV mewah. (tak sure Alphard or tak.. tapi model Toyota). meluangkan masa selama lingkungan 5 minit untuk media dan peminat amik gambar mereka.. kemudian mereka beredar untuk sidang media..



 Opening show  daripada Nicole (KARA) dan Yong Hwa (CN BLUE). sorry sangat-sangat sebab baby terus terang cakap baby memang tak tahu apa tajuk lagunya.. tapi dari maklumat yang baby dapat, tajuk lagunya ialah Because of You (Song Cover). habis menyanyi, mereka berdua ke rostrom dan bertindak sebagai pengacara majlis bagi hari pertama. mereka banyak menggunakan bahasa Hanguk (Korea) dalam  penyampaian cuma ade sedikit selingan bahasa Inggeris dari Nicole terutama apabila memperkenalkan kategori yang dipersembahkan.

Dior: Faham ke?
Baby : Ho ho ho.. I need subtitle right now. not event a single words that i understand.
Dior : habis orang dok jerit tu faham ke??
Baby : haha.. i dont know.. but they do scream at the right time.. haha.. yang penting Confident

(hahaha.. selingan dialog baby dengan Dior mengenai bahasa yang dipersembahkan)

Style penyampaian di sini ialah.. penyampaian anugerah.. kemudian diikuti dengan persembahan dari pemenang.. haa.. macam tu.. amik awards, bagi ucapan.. then perform.. simple kan?? cuma Anugerah Istimewa je mereka tak terus tampilkan persembahan dari pemenang.. WHY?? kejap lagi baby jawab..

so.. ini list pemenang pemenang bagi hari pertama




▲ Disk Daesang

- Super Junior “Sexy Free & Single”

 Disk Bonsang

- 4minute

- B1A4

- B2ST

- CNBLUE
- FT ISLAND
- INFINITE
- KARA
- SHINee
- Super Junior

 Rookie Award

- EXO-K

- Juniel

 Best Dance Performance Award

- Trouble Maker

 Best Group Performance Award

- INFINITE

 Next Generation Star Award

- BtoB

 MSN Southeast Asia Award

- Super Junior “Sexy Free & Single”

 Malaysia’s Most Favorite Star Award

- CNBLUE

- KARA

 jTBC Best Artist Award

- B2ST

 Popularity Award

- SHINee

 Golden Disk Producer Award


- Han Sung Ho (FNC Entertainment)


List persembahan pada hari pertama 



Super Junior 


Bonamana

From You
Oppa oppa
Sexy free & single


FT Island 


Intro+Live

Severely
I Wish


SHINee 


Lucifer

Stranger
Intro + Sherlock


KARA 


Intro + Pandora

Jumping
Step


Beast 


Special

Beautiful Night
Fiction


4Minute 
Intro + Volume Up


Mirror

Hot Issue

EXO 
Intro + MAMA
History
HOT


Juniel 


Bad Person

Illa illa + My love


B1A4 


Baby Goodnight

Tried to Walk
Baby I’m Sorry
Sechskies


BTOB 


Secret

My Girl
Intro + Wow


CN Blue 


Intro + Hey You

Intuition


Infinite 


The Chaser

Be Mine
Paradise


mengaku kat sini.. baby taklah fanatik Kpop macam mereka yang pergi.. tapi baby tau jugak la sikit sikit pasal Kpop nie.. and tau jugak sikit-sikit lagu lagu mereka.. and yes~!! i can follow & sing together some of the song that they perform but of course the words, pronounciation tak mungkin la sama kan.. al maklumlah  baby ni lidah melayu... huu.. 

Performance yang Meletop (personal view) 

  • FT Island
bagi baby, FT Island buat pilihan lagu yang menarik and baik... lagu yang agak catchy seperti Severly dan I WIsh membuatkan ramai yang menyanyi bersama-sama dengan mereka.. Band Group tak tertumpu pada tarian, jadi ade peluang bagi vokalis untuk all out bersama dengan peminat. Jujurnya, baby yang baru first time dengar lagu nie pon tiba-tiba minat lagu ni.. and enjoy the performance. 


  • Super Junior
Super Junior.. agaknya baby memang tak perlu nak perkenalkan lagi.. memang ramai dak kenal dan tau corak persembahan mereka. lagu yang dibawakan oleh mereka juga diketahui ramai.. itu bagaikan satu advantage bagi mereka. Bonamana, Oppa Oppa dan Sexy, Free and Single tentunya ditunggu oleh ELF dan peminat KPop lain untuk menyanyi dan menari bersama. 

  • Shinee
Shinee pon rasanya baby tak perlu nak cerita lebih lebih.. lagu Lucifer dan Sherlock. ramai yang melompat-lompat, menari, dan menyanyi bersama dengan mereka.



Ayat Paling Power 



  • Eunhyuk (Super Junior)
"Aku Cinta Kamu Semua ~!!!!!" walaupun cuma perkataan mudah.. namun mampu membuatkan mereka yang berada di Sepang F1 Circuit melonjak gembira.. nice capture Oppa~!!


itu sahaja ulasan bagi Hari Pertama The 27th Golden Disk Award di Sepang F1 Circuit .. gonna update ulasan untuk hari kedua nanti.. nanti kan ye~!!





Love,
BabyNurul Ain