..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Friday, 28 December 2012

Date With Love



salam subuh gang..
nak update semalam.. but just tired giler.
so.. update ari nie.. kira halal la kan?? hehe

semalam around pukul 7 pagi..
kebetulan pulak baby dah bangun.. but still bermalas-malas kat atas katil
eh.. baby bangun awal tau sekarang.. (xtau kenapa lepas terjaga tu tak boleh tido)
tetiba.. terdengar " Shake it and shake it for me..Let me see you shake it and shake it for me"
ok.. thats my current ringtone..
sambil shake shake pinggang tu...baby pon jawab la panggilan telefon.

Batman : Assalamualaikum sayang.. buat ape tu? dah bangun ?
Baby: waalaikumsalam.. tengah baring.. dah bangun dah.. 
Batman : Abang ganggu tido sayang ke?
Baby : Nope.. why?
Batman : Abang nak pergi buat passport sat lagi.. jom..
Baby : pukul berapa?
Batman : sekarang.. jom sayang..

since hari semalam baby free.. and x de scedule.. so why not kan temankan dia..
just that takdelah semangat nak pergi pukul 7 tu kan..
baby still ade things to do before keluar..
so.. setelkan semua hal2 kat rumah.. mandi dan siap2..

 ..:: Jabatan Imegresen Negeri Selangor, PKNS, Shah Alam ::..

disebabkan PKNS paling dekat kat area Shah Alam.. so kami pon buat la kat sana..
becoz batman punya tersangat kocik.. then we plan nak amik gambar dulu before buat passport..
memang procedure dia kot nak gambar..
so.. dah setel.. dah ade gambar.. kitorang pon ke bahagian buat passport tu..
puas jugak la pusing satu floor.. sebab batman tu lupa jalan.. pusing sana sini sana sini...
kalau cukup 7 kali tu dah jadi haji dah kami.. hahah. ok kidding~!



tengah-tengah tunggu giliran dengan umat manusia yang sangatlah ramai tu..
tetiba perasan batman bagi signal sit next to him.. (baby duduk satu baris masa tu tapi kat bench yang lain)
sebab dia bagi signal suruh duduk sebelah dia banyak kali.. then bangunlah baby.. tukar tempat duduk..

Batman : why tak balas mesej? 
Baby : abang ada mesej ke?? (check fon)
" hye awak. boleh berkenalan.." ( nampak sangat bosan dan takde kerja..)

lepas procedure buat passport tu..  dah buat payment..
then kami plan nak stay area Shah Alam kejap..
since we have to wait 2 hours untuk passport tu siap...
pergilah kami tawaf Plaza Alam Sentral (Batman panggil PAS) and Shah Alam Convention Centre Mall (SACC MALL)
jalan.. jalan.. tengok tengok and makan.. makan..

after two hours.. kitorang kembali ke PKNS..
nak collect passport tu..
while waiting for the number.. tetiba Batman datang gedik dia..

Batman : cantik kan orang kaunter 7 (mata baby pon meliar ke Kaunter 7)
Baby : err.. tak nampak jelas la muka dia.. upper side je nampak..
Batman : tengok.. dia dok tenung tenung abang.. dia jeles kot tengok abang keluar dengan madu dia. 
Baby : ehh.. (mula jarakkan diri) dah duk jejauh.. abg single kan kat sini.. kang dia jeles nanti..
Batman gelak jer.. tapi pelan2 dekatkan diri dengan baby..



..:: Paradigm Mall, Kelana Jaya ::..

masa ondaway tu.. baby dah bertekak dengan Batman.. sebab dia lalu jalan jauh..
takmo dengar cakap baby pon... ish.. degil punya lakik...
then.. sampai kat Paradigm..kitorang yang memang first time sampai tu.. tersosat la sikit..
bukan sesat ape pon.. cuma tersalah nak masuk ruangan parking je..
ala.. small the matter kata orang..
since first time kan.. so.. lepas nie dah tahu kan.. ape de hal..

kitorang jalan hujung ke hujung every floor..
tengok ape yang ada kat Paradigm ni..
sempat jugak la masuk few store.. cuci cuci mata..
tapi dalam tu dok bising bising borak dengan Batman..
mana taknye.. masuk H&M tu bila dia nampak baju yang berbulu, dia cakap berapa banyak la binatang mati sebab baju nie..
people is out of new idea of fashion la..

bila baby tengok baju ade logo BATMAN je baby mesti eksaited..
hehe.. i think that im too obsess with Batman
memang la ... coz Batman is my lover.. kena la obsess

then we decided to watch movie..
dia pon dah lama tak tengok movie.. so.. kitorang tengok movie..
dah beli tiket tu... ade 2 jam lagi before movie start..
so.. pergi makan.. since dia dah lapar balik..
duduk kat tempat makan tu.. baby mengigil. sejuk ok~!!
then we decided to jalan jalan..
bila lagi 20 minit sebelum wayang.. we just wonder around area cinema..
ade cusion.. jom duduk~!! then borak borak.. and merepek.. haha.. biasa la tuh.



..:: Panggung Wayang ::..



kitorang tengok citer Hobbit..
baby ade jugak tanya batman.. citer nie action suspens ke?
dia kata no larh.. biasa je.. but then ade la actionnya..
dalam wayang tu kebetulan batman pilih seat sebelah dengan dinding.. dan lorong tu tak de orang..
kira secure la sikit.. takde lah orang terganggu dengan baby kat dalam wayang tu kan..
well.. i do have bad attitude bila tengok citer action/ horror/ suspens...

baby rasa baju Batman melebar sikit la kot lepas tengok wayang tu..
mana taknye.. baby takut je baby tarik baju dia.. wahahaha..
dia pulak... sambil tengok wayang tu.. dia tergelak2 dengan baby..
mana taknye.. baby punya eksaited nak tengok tu melampau2.. hahaha
takut tapi nak tengok..  ngeee..
dah entah ape rupa entah baby dalam tu..
ape je yang dapat baby cekup.. baby cekup buat pelindung diri dari orang jahat
kekonon berlakon sekali tuh kan..
Batman cakap : kalau orang tu terjatuh gaung... sayang punya reaction macam sayang dh jatuh dalam gaung tu dulu dari pelakon tu..
wahahhaa... naseb arh..

siyesly.. happy keluar dengan Mister Cinta a.k.a Mr Batman semalam..
happy happy.. gelak gelak.. usik usik..
dah lama tak enjoy macam nie..
semoga Allah panjangkan hubungan kami dan harmonikan perhubungan kami..



EditingMySpace.com - Valentines Day Dividers


BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment