..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Monday, 31 October 2011

New Header

hye kengkawan sumer..
simple post ajer..
kali nie nak update pasal New Header je..

cher tengok header ni..



chantik tak???
cantik kan???
tengkiu to my fwenz..
Cik Bibi Ayshah Abd Karim
sebab sudi buatkan ai new header ni..
tengkiu sesangat..

klu nak harapkan baby buat..
hurm.. entah biler la tuh buatnye..
mana taknye.. ubuntu ni berbuntu pala dibuatnya..
heee...

thank you so much Bibi... akan ku simpan header ini..


BabyNurul Ain

Sunday, 30 October 2011

Aura Dior

wah.. dh lme kan x update citer psl Dior..
ok.. kali ni update sikit larh..
since semalam (sabtu) dok jumpa dia..



kali ni nak citer pasal...
"Aura Dior"
ok.. ni bukan kisah skandel ke ape ke..
no no no.. jgn buat tuduhan melulu.
tapi.. pasal kisah Dior yang  suka dengan budak kecik.
haa.. ape kaitan aura dengan budak kecik ni...
kne baca sampai abisla kan..

ekceli baru jugak ler perasan pasal Aura Dior ni.
sebab selalunya lepak dengan orang-orang besar a.k.a teenagers or dewasa gituh kan.
tapi.. penah sekali tu.. one of the frenz bawak anak dia.
time tu la baby dok perati dok perati...
oo.. ade Aura jugak oppa aku ni kan..



..:: Kes 1 ::..
masa tu shoot Mv Rupa & Harta n My Baby You oleh Jojo.
since Jojo ni artis Dior.. so.. baby n Dior pon pergi la sekali..
kebetulan.. baby ajak Masz... n Masz pulak bawak anak dia.
memula tu.. xde ape pon.. dok salam salam gitu.
tapi.. dah tengah tengah tu.. melekat la pulak anak Masz dengan Dior.
mungkin sebab Dior suka melayan..
nak taw melekat macam mana???
jalan pimpin tangan uols...
tak mo bagi lepas..

disebabkan baby dok memang tak de keje..
baby dok la kaco anak si Masz ni..
baby dok tarik tangan dia x bg pegang tangan Dior..
budak tu siap pusing2 sebab nak pimpin jugak tangan Dior..
haaaa... nampak tak Aura nye?
boleh bayangkan tak??



..:: Kes 2 ::..
kitorang keluar jumpa dengan kak Zana kat midvalley.
saja je jenjalan jumpa dia... sebab kebetulan Kak Zana datang KL kan..
kak zana bawak anak dia skali..
memula tu.. anak dia yang pemalu tu dok la tersipu sipu..
kebetulan  budak tu dok sebelah baby.. n baby duduk antara Dior & kak zana..
---->> Dior ---->> Baby---->> Anak Kak Zana ---->> Kak Zana.
haa.. mcm tu la kedudukannya.
dah bagi budak tu makan..
baby dok kaco kaco anak kak zana ni..
Dior pon joinG skaki..

tapi.. Dior lagi advance..
sampai budak tu x mo main dgn org lain lar kan..
puas budak tu dok main dgn Dior.
sasaran utama: Pipi.
kenapa??? Dior dok cium budak tu...
budak tu dok cium sambil cubit2 pipi Dior..
ha... package.. haha..

time tu kak zana nak beli donut..
baby n dior dok la tepi.. since kitorang xbeli..
si budak kecik di tiba-tiba paut kaki Dior..
buat2 manja.. buat2 suara manja..
rupanya mintak dukung.. ouhh.. ada motif rupanya..
dior pon melayankan aje laaa.. huhuhu..

mcm biasa.. tebiat baby dok datang balik..
baby x bagi dia pegang Dior..
baby cakap.. " Ni abang kita.. namo pegang"
budak tu cakap., "abang kita" n pegang jugak..
baby cakap..." tu pakcik tuk awak la.. uncle"
budak tu cakap" Kiter"
masa tu baby dengan Dior dah pecah gelak dah...
sah.. x ley tahan..
korang klu ade kat situ.. sure ikut gelak sama..
haa.. lupa.. budak tu x mo turun dari dukungan.. sampai la mama dia nak balik..
dok sedap dia peluk Dior..

ok.. tu la dia citer pasal kali ni..
Aura Dior.... Aura Kanak Kanak..
hehe.. peace uols..

p/s: gmbr hiasan ye.. bkn gmbr sebenar.. Sumber: Google.

BabyNurul Ain

Jenjalan Aje Kejenye

semalam..... sabtu 29-10-2011..
kje aku.. jenjalan aje..
hehehee... besttt..
sudahnye.. time gini fening kepala..
hahahahaa...



memula pi The Curve..
bende ni memang dah plan dah..
dengan faten, sury, n qilah..
nak pi serang si Sara Aziz nih.
konon2 nak selebret besday la kan...
huuu.. gituhh..


- Sarah Aziz & Sury-

so.. plannye pkol 12 jumpa kat The Curve.
disebabkan si Sarah ni xtaw pasal plan ni..
so.. kitorang patutnya jmpe dlu sebelum bertembung dgn Sara..
suri kata dia n kakak dia tu kat mekdi.
taw x.. punya cuak lalu kat mekdi..
ape lagi.. jalan mcm Diva la..
wahahhaa... xmo bg orang cam la konon.. huuu...


- Faten & Qilah -

bila dh jmpe Faten n Qilah.. bru buat gerakan underground..
tere je jeng.. je jeng.. je jeng je jeng ( music lagu mission impossible).
hahhahaaa.. nak jugak music latar tuh..
bila dh jmpe.. nmpak jugak la si sara ni terkejut tgk kitorang yang serbu dia..
tapi x de jadik ape pon.
sbb nothing bad happen.. cuma gelak2 je..
ahhahahaa... so.. x de saspens sgt pon..


-Birthday Cake-
(kek dipilih oleh Qilah & Faten.. motif kartun?? entah laa.. tapi not bad.. sedap jugekk)

so... kebetulan dah beli cake...
kita pon potong kek n makan..
dun jeles2.. sbb sara suap ai ok.. dengan yang lelain sumer.
heeee.. tengah makan makan tu..
tiba tiba phone ringing..
--------->> DIOR is calling..
angkat fon tu... pstu siap suruh dia nyanyi lagu besday lagi..
wahahahahha.. cian dia...
tapi.. Dior ni memang sporting la jugek kan..
siap 2 bahasa lagi dia taram.. English n Korean.
heee.. tengkiu oppa.

pas makan-makan tu.. pi jenjalan kejap..
then... dorang nak masuk RedBox...
since pkul 3 baby dah kne gerak pi MidValley... so.. x ikut la mereka..
masuk jugak sekejap ekceli.. nyanyi 1 lagu..
hahahaa.. sempattt jugekk kan.. hahahah.



then.. pkol 4 pergi MidValley..
ok.. tempat paling benci baby nak pi nek kete..
kenapa??? susah perking..
hahahaah... normal.. tp.. untuk Kak Zana.. baby redah kan jugak..
hahahaa.. sayang kengkawan punya pasal..


-kak Zana -

jumpa kak zana.. kitorang pi makan..
kali ni location kat Chilis MidValley..
waahh.. cedap weiii..
tapi... baby cepat kenyang.. sebab cheese kot..
huhuhuhu.. x pe.. bedal kan aje..

dah abis makan.... kita pusing2 dulu..
pastu... kak zana mintak diri..
nak ke Genting katanya..
tinggal baby berdua dengan Dior..
kitorang serang Speeedy..
dok tengok album Kpop..artis korea yew..
huuu.. baby dok ralit tgk jenis2 album..
ye la.. dok carik ilham packaging album tu nnt..
Dior... tengok transformers.
kebetulan kedai tu dok pasang citer trnasformers.. huhuhu..

lepas tu.. balik umah..
dok rilek2 kejap... cuci mekap kejap.. bukak contact lens kejap..
malam tu kluar balik..
heee.. dinner dgn kengkawan..
lepas dinner.. kitorang pi enjoyyy..
huu.. mau x penatnye.. huhuhu..

BabyNurul Ain

Saturday, 29 October 2011

Aku Masih Punya Hati & Perasaan

Assalamualaikum..
gud morning...
dh biasa bgun pkol 3.30 pagi kan..
so.. ari ni pkol 3.30 pagi jugak la aku bgun..
n x dpt nk tido balik....
x pe la.. lepas menulis ni.. aku sambung tido balik..

hurm.. bkn psl tido ni yang aku nak kongsi degan korang..
tapi tentang aku... dia.. dan cinta
siapa dia.. x usahlah nak tnye..
sebab aku xkan bagitahu..
entri ni mebi akan jd sangat panjang.. n emosional..
so.. klu masih nk teruskan.. silakan..
klu x.. x baca pon x pe..

hurmm.. aku de kenal sorang mamat ni..
*mamat ek... haaa.. boleh laa panggil dia cmtuh*
dah lama aku kawan dgn dia.. tapi mse tu x de lak rasa lain.
tapi.. akhir2 ni.. bila bertegur dengan dia..
aku tbe2 rasa lain..
lain yang macam mana??
hurm.. sesuatu yang susah ko nak gambarkan.. tapi.. korang blh rasa..
aku sendiri x taw rasa ape..

kitorang saling berhubung..
mana lagi.. fb dengan fon la..
dia selalu manjakan aku.. malam2 dia nyanyikan tuk aku..
siyesly.. rasa indah sangat..
bukan senang nak orang nyanyi tuk kita..
so.. really thank him.. sbb dia sanggup buat utk aku..
masa berhubung tu.. byk bende gak yang kitorang bualkan..
dok gado psal bende dulu2 pn ade gak.. hehehe..
kenangan kan... kelakar jugak kalau kita kenang balik..
klu x caya... korang try la buat..

hurm.. lepas tu.. dia kata sayang dengan aku.
masa tu aku keliru... xtaw nak buat ape..
kalau korang nak tahu.. masa tu dok tergolek2 atas katil dok pikir..
hahaha.. punya teruk pangai aku kan.. ngeee.. shh diam2 taw..
hurm.. pastu aku jd mcm addicted bukak page dia..
stalker? tak kot.. sbb dia tahu..
" im not a stalker, but i love to know more about you"
hahaha.. tu kot motif aku.

pastu... dok skodeng skodeng page dia..
eh... something goes wrong..
aku mula ase nak meletup n bertukar jd hulk..
mana taknye.. nama panggilan yang dia suruh aku panggil dia..
rupanya.. banyak jugak yang berkongsinya..
aku boleh paham kerjaya dia.. sikap dia..
tapi.. kenapa kne nama tu jugak yang keluar..
sekali dia on9... haaaaa.. habislah ko...
aku sembur dia.. i dunno dia baca ke x.
tapi.. bila aku fikir fikir balik..
kenapa aku nak marah?? hmm... aku komfius balik..
aku syg dia ke? hmmm.. korang rasa?

lepastu aku wat bodo jew..
ramai lak yg panggil dia syg.. hubby.. n entah ape bende ntah.
nak marah? tak patut..
x lama lepastu.. ade few of kwn2 dia add aku.
mebi sbb aku terlalu menonjol kot kat wall dia.
wahahah.. aku kan kepoh... bak kata dia la.. so.. ramai la yang nk kawan ngan aku kan.
heee.. *bangga kejap*

bila kawan-kawan dia add.. kitorang pon berborak la..
dari satu topik ke satu topik... sekali masuk topik dia..
aku pon dengar aje la.. dok borak2.. mcm x tahu ape2.
tapi... aku sakit hati jugak..
mana tak nye.. aku dpt tahu aku berkongsi dia..
bkn sorang.. tapi ramai..
haihhh.. x boleh jadik ni..
tapi.. aku x penah bgtaw dorang yang aku ni sapa disisi dia.
biarlah kan.. biar x tahu..
aku sakit x pe.. jgn dorang..
siyes wei.. aku buntu masa tu... xtaw nk wat ape..
x dilayan.. dorang tgh bercerita... bila dilayan... aku makin rasa bersalah..
kenapa rasa bersalah? sebab diorang percaya pada aku...
hmm.. so.. aku masih layan..

sekali hari tu.. sesuatu terjadi..
" Dia.... in relationship dengan dot dot dot"
masa tu tengah sedap dok bahan dia sambil chat dgn dia..
sekali dia bgtahu.. "alamak... tertekan. abis lah aku.."
aku tnye la.. ape yang tertekan...
dia cakap.. "takkan tak tengok lagi.. kat wall tu"
aku pon tengok kat wall.. aku tergamam..
tapi.. aku dah dapat agak dah.. sebab.. aku dh ternampak dot dot tu tukar status..
tapi.. aku xtaw lak dia pi accept request tu...

masa tu aku tahu.. dia mcm kne TSUNAMI..
hahaha.. mesti kne serang punya...
aku.. x rasa plak nak marah dia. (aku xtahu kenapa)
dia plak dok meraung2 kat chatbox fb..
aku masih cuba untuk selesakan dia..
bg galakan kat dia tuk selesaikan masalah.
kuatkan semangat dia..
kerana apa?? kerana aku masih ingat kata aku..
"if u hav problem to share, dont do stupid things, but come to me, share it with me and we try to solve the problem together"
kerana kata2 itu buat aku masih statik dgn dia...
korang tau tak.. masa tu plak hujan turun..
aku plak nk buat kerja umah x senang duduk..
mcm lipas kudung jadinya.. siyesly.. mcm lipas kudung..
semua nak cepat... sbb aku x nak dia sensorang..

dalam dok bg semangat kat dia...
sekali lagi aku diduga..
ade pulak yang cerita kisah sedih pada aku..
siyesly.. aku xtaw nak buat ape..
dalam masa aku sendiri bagai retak menanti belah...
aku masih cuba menyenangkan n menghiburkan hati orang lain..
aku baik??? aku belum tentu layak dipanggil baik.
aku juga pernah buat kesalahan..
aku juga seperti dia n insan lain..
buat kesalahan..

tengah dok baik baik chat dgn dia..
tiba tiba dot dot tu plak mengganggu ketenangan..
"i love so much mr Mamat"
siap tag dia lagi..
OMG.. aku diam lagi...
hati aku dah mcm main drum..
ok.. wat gonna happen?? i dun no.
aku dok baca.... sekali aku tersentap...
siyesly macam jantung aku berhenti berdegup...
dia balas.. " miss you so so much cik Dot Dot"
air mata aku jatuh....
Ya Allah.. kau kuatkanlah hambamu ini...
aku doa banyak2 masa tu..
tangan aku menggeletar..
dia balas.. "huh.. siapa berani kaco baby saya.. bakal isteri ni beb"
aku rebah sekejap...
aku istighfar banyak banyak...
aku kuatkan diri.. aku pon balas..
"bakal isteri.. congratsz... nnt jgn lupa jemput taw"
aku sendiri dalam sendu aku...
tiba-tiba dia kat chat..
"alahai.. mesti lepasni kamo akan tinggalkan saya?"

aku masa tu xtau nak jawab ape..
siyesly xtaw nak jawab ape..
aku buntu...
aku sendiri sakit... tapi aku x mampu bencikan dia.
aku kecewa... tapi aku x mampu marahkan dia.
cukuplah korang tahu... dan dia tahu..
aku masih punya hati n perasaan..
aku takut aku x kuat lagi bila diduga sebegini hebat dimasa akan datang..
so.. be alert..

i know ull read the post..
i sygkan u..
i try my best to be with you..
n tolong jaga sedikit hati kecil i..
pliss... i dun ask more..



BabyNurul Ain

Friday, 28 October 2011

Pantun Seng Seng

kali ni nak update pasal pantung seng seng
seng seng ape?? sengal sengalan..
kenapa?? pantun agak lawak jugak arh...



perintis pantun ni.. ialah
MAULANA AF (x ingt plak AF bpe)
tapi.. mamat ni la yang start bende ni kat twitter.
so.. since bende ni lawak n cambest jer..
saya post skali kat blog..
boleh kan Maulana??

sapa2 ahli DBP yang terbaca..
ampun ya... sy x bersalah..
pantun ni cuma sekadar hiburan jer..

Encik Baba jtuh dlm parit Cik Aminah ktawa jerit jerit Smpai hati Cik Aminah ktawakan sya jerit-jerit Mentang-mentanglah sya jtuh dlm parit


Hayya Cik Siti, perempuan banyak muda Ana banyak tkut jln ttup mata Memanglah tkut kalau jalan tutup mata Sbb tkut tpijak lubang Indah Water


Kajang Pak Malau kajang berlipat Kajang hamba mengkuang layu Kain Pak Malau, Mak Limah yang lipat Kain aku, si pencuri yang sapu..


Pulau Pandan jauh ke tengah Gunung Daik bercabang tiga Buat apa nak ke Pulau Pandan yang jauh tu Pergi aje ke Kampung Pandan


2,3 Kucing berlari Mana nk sma si kucing belang.. Ni yg aku pelik ni.. Apa kait mengait kucing berlari dgn kucing belang.


Tuai padi antara masak Esok jangan layu-layuan Kalau padi tu belumlah masak Janganlah tuai, taklah layu-layuan...


Hisap rokok tembakau cina, Keluar asap berbunga2, Wahai cik adik abang bertanya, Kat mana nk cari rokok tembakau cina?


tuai padi antara masak, esok jgn layu layuan.. Mmg le layu sebok nau menuai, beli je beras cap Jalaluddin Hassan sonang!!!


Burung pipit ats pokok.. Ats pokok burung belatuk, Camna nk isap rokok, Kalo rokok xde...


Anak itik tokwi mandi dlm kolam, Sakit apa tokwi sakit sendi tulang, Macam tu tokwi sakit sendi tulang? Macam tokwi lah.... :p


Pulau Pandan jauh ke tengah, Gunung Daik bercabang 3. Brp cabang hamba xkisah, masalahnya Pulau Pandan & Gunung Daik tu kt mana?


p/s: lawak kan?? hehehe.. abis rosak pantun tu jadiknyaa.. haiiilaa kawan

BabyNurul Ain

Im A Sagittarius

korang percaya tak pada ramalam zodiac?
aku ni kurang percaya skit ramalan2 ni..
tapi... kadang2 tu ada jugak betolnye..
so.. this is some of the things (zodiac) yang ada kne mengena dgn aku..

It's all about Sagittarius..

With a #Sagittarius woman, you will never have to guess. She says what she thinks and how she acts shows what she feels.


#Sagittarius are generally very happy people. Not because they have everything, but because they make the best of everything!


#Sagittarius like being alone sometimes. No people around means no drama to deal with!


#Sagittarius are very independent. They only ask somebody for help if they have no other choice


#Sagittarius have big hearts.


A #sagittarius woman will tell you if something is wrong, when she says she doesn't care most of the time she really does not care.


#Sagittarius associate love and relationships with adventure, learning, and growth.


#Sagittarius will kiss you passionately until you run out of air. They will leave you standing breathless!”


#Sagittarius sure got a smart mouth, they aren't afraid to hold their tact.


#Sagittarius knows how to push the right buttons, so good luck at making them angry at you.


#Sagittarius consider lovers to be welcome additions to their world, not their entire world.


#Sagittarius wants a lover who is not too clingy but not too distant either. Somebody who will give them both attention and occasional space


#Sagittarius will be your shoulder to cry on... but if you're crying for a stupid reason, they'll be sure to let you know.


#Sagittarius will not tell you how they feel unless they wanted to.


#Sagittarius are irresponsible, outspoken and honest, they have no filter when it comes to the truth.

BabyNurul Ain

Thursday, 27 October 2011

Melvin Sia

ello gang...
hurm.. soklan tuk hari ni..

korang kenal tak siapa MELVIN SIA??
hurm... klu tanya baby... memang baby ngaku awal2.. yang baby x kenal dia.
tapi.. dia mcm jadi topik hangat dalam idup baby skrg..

hurm... xtaw la kenapa..
tapi mereka mereka disekeliling baby dok bercakap pasal Melvin Sia.
tapi... i dun have any idea about him..

ok.. baby kasi tunjuk sikit gambar melvin sia ni ekk..
tengok tau..

 



haa.. tu dia..
hurm. artis cina Malaysia..
ade orang cakap dia sangat terkenal..
tapi.. baby x kenal..
maaf ye.. baby kurang tengok TV..
apatah lagi tgk citer cina.. huu..

so.. klu ade kengkawan yang terbaca..
n tau pasal lelaki kacak ini..
plis plis.. kita share share ek..
sharing is caring .

BabyNurul Ain

preview: 100 Days With Mr. Arrogant

again... film korea..
biasalah.. dari youtube..
kalau dak klik satu.. nanti dia entah sampai ke mana la perginya tuh..



100 Days With Mr. Arrogant

After being dumped by her boyfriend just before their 100 day anniversary, Ha-Young (Ha Ji-Won) meets a college guy named Hyung-Joon when she kicks a can that accidentally hits him in the face and causes him to scratch his Lexus. He demands she pay him $3000 on the spot. She escapes from him, leaving her wallet behind.

Hyung-Joon stalks her, demanding money to pay for his car. Since she is a poor high school student Hyung-Joon writes up a "Enslavement Agreement" for Ha-Young in order to pay for the damage to his car. Ha-Young is thrown into a nightmarish slave life for 100 days, running his errands, i.e.: cleaning his house, carrying his shopping, and cleaning his car.

By accident she finds out that the damage to Hyung-Joon's car only costs $10! She then takes her revenge. However, before she knows it Hyung-Joon shows up at her house as her new tutor! He once again takes advantage of her, but soon Ha-Young finds herself falling head over heels for Hyung-Joon. But what happens when he drops out of her life just when she needs him most?
The original Korean title can be literally translated as "my love, the asshole," or, more roughly, as "my love, the no-manners".



..:: Cast ::..

Kim Jaewon ... Ahn Hyung-jun
Ha Ji-won ... Kang Ha-yeong

..:: Cerita Baby ::..

hurm.. citer ni x de ape sangat yang istimewa.. setakat tontonan biasa aje.. kisah dia mengisah seorang perempuan yang buat salah pada seorang yang berlagak. kemudia dia didenda menjadi hamba ataupun orang gaji selama 100 hari untuk membayar denda tersebut. dalam masa 100 hari ni timbul bibit cinta... hurm.. macam tu je..

bintang = **


BabyNurul Ain

Preview: My Little Bride

kali nie preview telefilem..
dari Korea..
apa yang best dalam citer ni...
baby suka sifat humor dia..
n plot cerita dia jugak menarik..



My Little Bride

a Korean language romantic comedy film about an arranged marriage between a new teacher and a student. It was directed by Kim Ho Jun and was released in 2004. My Little Bride is a Korean remake of the 2002 Hong Kong film My Wife is 18, starring Charlene Choi and Ekin Cheng.



..:: Summary ::..


Boeun (Moon Geun Young) is an ordinary 15-year-old high school girl who worries about grades and has a crush on her school's baseball team ace, Jungwoo. One day, Boeun's grandfather orders her to marry Sangmin (Kim Rae Won) because of a pact he made with Sangmin's grandfather during the Korean War. Despite the grandchildren's opposition, they are forced to marry because of Boeun's grandfather's strong influence. Boeun's undercover married life begins: She pretends that she doesn't have a husband and starts dating Jungwoo. Boeun believes that she can manage both men and live a double life. Everything goes smoothly until Sangmin visits Boeun's school as a student teacher.



..:: Cast ::..

Moon Geun-Young (Seo Boeun)
Kim Rae-won (Park Sangmin)

..:: Cerita Baby ::..

filem ni mengisangkan seorang budak remaja.. umur 15 tahun yang terpaksa mengahwini teman sepermainannya untuk memenuhi hasrat datuknya. mengikut undang-undang Korea, kanak-kanak dibawah umur 15 tahun tidak boleh berkahwin dan kalau berkahwin ade la tu maksud yang tersiratnya. seperti remaja lain, perempuan ni (Boeun) juga menyimpan hasrat tuk bercinta.. tapi orang yang dia cintai tu bukan suaminya, tetapi pemain basebol sekolahnya, Jungwoo..suami yang penyayang ini, cuba memahami perasaan isterinya.. walaupon pada mulanya dia sudah tahu tapi dia cuba buat tak tahu sebab nak jadi hati isteri (untung kalau dapat laki mcm ni). ending dia, boeun mengaku yang dia sayangkan suaminya lebih dari pemain baseball tu.

apa yang menarik.. ade cerita kelakar.. part suspens.. romantik.. memang best kalau tengok.. walaupon dia romance komedi tapi.. sesuai je di tonton oleh semua lapisan masyarakat tanpa mengira umur dan kaum. ngeee.. gerenti korang pon tersenyum..

Bintang = ****

BabyNurul Ain

Rupa Anak Kita Nanti Macam Mana?

ok.. bab menyengal dah tiba...
wahahahhaa.. weee.. woo...
woot woot..



tadi dok gayut dgn mr. Boo.
dalam dok citer citer tu kan.
tbe2 dia cakap..
"boleh bayangkan tak nanti muka anak kita macam mana?"
ok.. bende ni sangat cliche.. dan menggelikan..
sangat menggatal..
tapi.. sekadar bual2 biasa.. apa salahnya kan?
bukan dosa pon..
just dok berbual je.. kat telefon je kot.
xde tangan nak merayap nyee..

ok.. back..
masa tu.. mr bo0 dh dok pikir pikir..
hahahah.. aku pon dok pikiaq jugak..
*gatal time* ngeee..



Kening - ikut kening Baby
Mata - ikut mata Baby.
Hidung - ikut mr Boo
Mulut - ikut Mr boo
pipi - ikut mr Bo0
dahi - ikut mr boo
dagu - ikut Baby
kulit - ikut mr. bo0

hahahaha.. aku pon x dapat bayangkan mcm ne lagi..
ngeh ngeh ngeh..
tapi.. hopefully comel la anak ciptaan imaginasi kami..
ngeh ngeh ngeh..

tiba-tiba... mr boo cakap.
" i nak anak perempuan jadi anak first"
wahh... dah siap perancangan kan..
hahaha..
so.. pada mereka mereka dan mereka yang jeles..
x salah pon cakap pasal bende ni..

BabyNurul Ain

Preview: 200 Pounds beauty

hye kawan kawan...
kali nie nak story citer korea plak..



Filem : 200 Pounds Beauty.

film based on a Japanese mangaKanna-San, Daiseikou Desu (カンナさん大成功です!) by Yumiko Suzuki. The literal meaning of 미녀는 괴로워 is 'Being Beautiful is Agonizing.' The story tells the tale about an overweight girl who undergoes extreme plastic surgeries to become a pop sensation.


..:: Cast ::..


Kim Ah Jung as Kang Hanna
Ju Jin Mo as Sang Jun





..:: Plot Story ::..


Han-na is an overweight phone sex employee and a secret vocalist for Ammy, a famous pop singer who actually lip syncs as she cannot sing. Instead of being famous for her own amazing vocal talent, Han-na hides behind Ammy's performance stage and sings during Ammy's concerts, and records all of Ammy's songs. One day, Ammy ungratefully humiliates her in front of the music company's director Sang-jun during his birthday party, knowing full well that Han-na has a crush on him. While crying in the bathroom, Han-na overhears Sang-jun telling Ammy that even though they are just using Han-na for her voice, they must be kind to her so she will not walk out on them. Heartbroken, Han-na attempts suicide but is interrupted by a phone call from one of her phone sex regulars who happens to be a top plastic surgeon. She decides to get head-to-toe plastic surgery instead. The surgeon at first refuses to operate on Han-na, but Han-na threatens to blackmail the surgeon by telling his wife about his calls. Then, Han-na makes a moving speech that she does not want to undergo surgery merely to be beautiful, but for the sake of love and as a boost in confidence, and the surgeon is deeply moved. Han-na puts herself in seclusion for a year as she recovers from the changes.
When she comes back from the hospital, Han-na is incredibly beautiful and slender. No one, not even her best friend, Chung-min, recognizes her. With Chung-min's help, she creates a new identity for herself; she is now a Korean-American from California named Jenny. After auditioning to be Ammy's secret vocalist again, she earns her own recording contract instead from Sang-jun, claiming that she is "all-natural". In the meantime, Ammy, oblivious just like everyone else of Han-na's new identity, desperately tries to find Han-na so that she can record her own postponed album (since she cannot sing the songs herself) by spending time with Han-na's father who is in a hospital with some mental problems, possibly Alzheimer's. Meanwhile, romance begins to blossom between "Jenny" and Sang-Jun, as he continues to promote Jenny, in effect boosting Han-na's confidence in her new self. However, Ammy, through spending time with Han-na's father and Jenny, eventually realizes that this Jenny is actually Han-na in disguise.
During a date one night, as sparks fly, Jenny supposedly strips for Sang-Jun in the character of a nurse, through a phone sex session. After Jenny has fallen asleep, he sees the African character Jenny had drawn on the glass and realizes it was a sign he had seen before. He remembers that when Han-na still existed and he had not met "Jenny" yet, Han-na had drawn exactly the same signs on a sheet of music. Then he adds all of the signs up and realizes as well that "Jenny" is actually Han-na but he keeps this information to himself.
"Jenny's" debut single 'Maria' becomes a hit and the recording company holds a party to celebrate its release. On the day of a party however, Ammy brings "Jenny's" father, in an attempt to blow Han-na's cover. Han-na's father tries to return Han-na's Barbie doll to her, which has always been Han-na's favourite childhood gift from him. Startled by the sudden appearance of her father and not knowing how to react in front of all the people, including Sang-jun, Han-na denies knowing her father and calls him a fan instead when Sang-jun asks her if the old man is her guest. As her father keeps on insisting on giving the doll to Han-na, Sang-jun drags him away from Jenny and accidentally knocks him down onto the floor. Desperate to keep her true identity a secret, Han-na made no move to help her father. It was Chung-min who finally helps him up, casts Jenny a furious look and leads Han-na's father away from the party.
After the party, Sang-jun and 'Jenny' were the only ones left in the room. Sang-jun reveals to 'Jenny' that he knows her true identity but is now cold and distant. He seems to be unable to forgive her for lying to him but says that he will still work to promote 'Jenny' and carry on with her concert scheduled the next day. Han-na breaks down at this point, heartbroken and unable to pretend to be someone else anymore. Han-na tells him that it is incredibly frustrating and painful not being able to be just be herself but have to live a lie, especially in front of him. The surgery that took a whole year to recover from was not nearly as painful as realizing that she still could not be close to Sang-jun. As Sang-jun tries to comfort her, she brushed away his efforts saying, "You broke my heart. Tissue paper cannot fix it."
Sang-jun still insists on continuing with Jenny's first concert, despite protests from the company boss. Later, he encourages a distraught Jenny to do this concert, not for the sake of the fans or the company but for herself, thus implying that he has forgiven her and will continue to support her. At the concert, Jenny can't sing and later breaks down from the pressure of seeing her father being dragged away by security and tells everybody to stop. She then reveals to the public that Jenny is a "fake," and that she is not "all-natural", as she had claimed, but is "plastic". However, nobody seems to believe her. She proceeds tearfully to tell the large crowd her story: how she has abandoned everything that is dear to her - her best friend and father - to get to where she is. She also tells the crowd about how along the way to fame and fortune she has also lost her own identity and that she now no longer knows who she is. Just then, the screens behind her on the stage started to show a clip of the old, obese Han-na, singing angelically. Han-na turns around and sees her old image and tells the crowd that the image is the real her. The crowd, moved by her sincere confession, responds by chanting "It's okay," and Han-na rekindles her relationships with her father and best friend. She drops the stage name "Jenny" and re-releases a CD with her own name, Han-na, and becomes a highly successful music artist, gaining many fans and anti-fans along the way. Sang-jun realizes the very thing about Han-na that had always drawn him to her was Han-na's innocence. However he also realizes that she has moved on and is now content with who she is.
At the end of the movie, Chung-min also asks to get head-to-toe plastic surgery.

..:: Cerita Baby ::..

hurm... ni sumer kerja si Afzan tu la... dia suruh dengar lagu Ave Maria by Kim Ah Jung yang pegang watak utama dalam cerita ni..  since lagu dia best.. dok la tanya dan tanya dan tanya pasal citer ni... x sangka mamat tu tengok korea kan.. punya la marah kalau TERcakap korea dengan dia.. ampehh..  disebabkan banyak tanya tu la mamat tu suh tengok sendiri.. ok... mak tengok lerr..

ekceli kisah dia lebih kurang macam citer KULIAH CINTA lakonan Erra Fazira & Yusri KRU.. tapi.. biasalah.. citer antarabangsa ni.. ade la part romancenye kan.. huu.. currrlassss kau maria.. soo.. dalam citer ni x de la nak romance romance bagai... sikit sikit tu ade.. takat sipi sipi aje.. n dalam citer ni mengisahkan kisah pompuan gemok yang dieksploitasikan kerana rupa parasnya.. dan kerna rasa sedih dan terluka dia buat pembedahan plastik semata mata nak tarik perhatian orang yang dia sayang tu.. 

those yang nak tengok jugak... boleh ke YOUTUBE... dan search 200 Pound Beauty ni... 


BabyNurul Ain

Wednesday, 26 October 2011

Baby 16 Tahun

ekcelli x tau la ni kisah nak mara ke..
teruja ke.. atau ape..
campur dedua skali la ek..
hee...



kalau nak diikutkan... patutnya hari nie baby keluar dgn Afzan
dia ajak baby teman dia pergi shooting.
so.. since dia dah ajak.. n baby pon xde ape nak buat..
so.. baby agree.. n block schedule baby.
kenapa block schedule?
sebab.. baby xmo ade clash activity..
dah memang biasa macam tu.. sebab nanti takut terkejar kesana sini..
x best pulak kan macam tu..



since bende ni melibatkan pakcik sorang tu..
so... tunggula dia confirmkan pasal shoot tu dengan baby..
dari isnin.. bawak ke pagi selasa... xde ape pon...
so... last.. baby tunggu sampai selasa pagi..
masa tu dok tunggu gak pakcik tu on9 kan..
sebab dia ni kaki game... mne tahu dia on9.
dok tunggu.. tunggu.. tak muncul2..

pukul 12.45 tengah malam..
baby masa tu mungkin dah tak boleh tahan kot..
so.. end up.. call his fon.
cehh... dia tengah lepak dengan daddy dia.
adoiyaiiii... baikk punya lepak lupa kat kita kan..
bru nak soal selidik dia...
dia cakap mcm ni..



Afzan: dun worry, i lepak dengan daddy n kawan i
Baby: ohh.. x kisah la pasal tu.. i cuma nak tanya je
Afzan: nak cakap dengan daddy i tak?

eh... baik betul... x sempat nak cakap tak..
dia dah past... haishh..
taw tak saya ketaq lutut kat sini...
cuak.. gabra.. blur..
sumer ada..



tiba terdengar suara orang dihujung talian..
ok.. jawab la jugak...
orang kata.. x baik hampakan orang..
aicehhh... sweet la sangat aku ni kan... huu..
waa.. daddy dia sporting la pulak..
habiss la zan... daddy u syg i dah..
hahahahhaa... *happy*

dalam dok borak2 tu...
daddy dia tanya umur...
ouchhh.. daddy.. kenapa tanya umur...  *shy*

Daddy: wow.. u have a small voice.. n comel suara.. siapa nama ni (lebih kurang la maksudnya)
Baby: Just call me baby.
Daddy: Oh Baby... patutlah nama dia baby... suara pon macam baby.
Baby: heee.. ade jugak yang cakap macam tu... but.. do you think that i shud change my voice or the way i talk?
Daddy: no... just it be.. btw.. how old are you? are you 16?
Daddy: is it 16 or lower? or higher than that?
Baby: wow... 16?? hahaha.. im older than that.. im 22.



hahahahaha.. suka gilerrr..
ade orang cakap umur baby mcm budak 16 tahun..
weee.. ase nak terbang kat awangan aje.. hahaha..
ok.. over~~

Baby: Eh.. daddy u cakap i mcm budak 16 tahun...
Afzan: yes.. suara macam budak budak.
Baby: do u think that i shud change my voice or the way i talk?
Afzan: no.. u already perfect.. 



hee.. tu je laa..
illusion suara comel saya..
macam budak 16 tahun..
silaa sila JELES ye..
ahahhaa...
 ok .. daaaa
BabyNurul Ain