..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Tuesday, 29 November 2011

Izzue Islam Kiss Aku

hye kengkawan...
salam sejahtera semua..
sebelum baby start cerita pasal kisah ni..
nak tanya..
korang ade yang kenal dengan Izzue Islam tak??

baby bagi korang tengok gambar dulu ekk..
sambil2 tu jawab lerr kenal dia ke tak.. heee



inilah muka izzue islam tuh..
pelakon yang sedang meningkat naik..
selain mencipta nama sebagai penyanyi bersama 3 lagi pemuda dalam kumpulan FORTEEN.

ok.. stopp promo pasal dia..
now nak citer...
Izzue Islam Kiss Baby laa..
siyess.. x tipu..

kisahnya begini..
masa tu baby n adik baby pergi berjalan2..
pastu singgah makan kat satu kedai ni...
sekali kat situ.. terjumpa dengan Izzue..
so.. bersalam la kami...
skali.. adik baby yang gedix entah cakap ape ntah.. tbe2 izzue kiss tangan dia..
baby yang tengok pon jeles larrr...
baby cakap la..
"Nak Kiss Jugak"
skali.. hamek kau.. dia betol2 kiss bebb..
x tipu.. kiss pipi lagi..
ahaksz,..
sejurus lepas kiss tu baby tersedar..
alahaii.. mimpi je ke?
x puassss laaa..

hmm.. ok.. sy taw anda marah...
sebab ni cuma MIMPI aje..
bukan betol2 pon..
heee.. klu betol2.. akulah antara manusia bertuah di muka bumi ni.. hee
so.. xde kontroversi la ekkk pas ni..
heee.. jangan marah..

BabyNurul Ain

Monday, 28 November 2011

Demand Boyfriend

sejak birthday hari tu...
ramai dok cakap pasal jodoh... kahwin.. n so on
masalahnya baby ni.. calon pon x de
mcm mana nak kawen sumer tu..
pas kat mama tuk decide?
huuuu... klu blh nak carik sendiri..

tapi... nak apply jadi my boyfriend tak senang..
of course i kena demand..
sebab nak mencari yang terbaik..
ye takk.??

..:: Baby Demand Boyfriend ::..

of course bila bercakap soal hubungan tak senang..
lagi2 bila melibatkan soal hati & perasaan
baby pulak kalau boleh tak nak la berhubungan cuma 1-2 bulan
penat taw bercinta ni...
so.. kne jugak pilih memilih kan...

1. Baby bukan kaki SMS & Call

baby antara manusia yang malas nk topup fon
walaupon topup.. bukan selalu nak mesej or call partner
semuanya ikut mo0d.. kalau masa tu ase malas.. memang x de la nak send msg ke ape
kalau partner cuma send seciput... mula baby dok fikir nak balas ke tak..
mood ok.. balas la jugak... tak ok.. i just ignore je..
but.. kalau dia call... kompom baby angkat punya.. hehe

2. x boleh kena kongkong

baby dah biasa dengan life baby yang agak freedom ni kan... (walaupon x de la freedom sangat).
so.. tak mungkin hanya sebab ade partner baby akan ubah my lifestyle semata...
 of course bende yang elok.. kita ubah la kan...
tapi.. kalau nak berkawan pon x boleh.. macam mano? mmg x la dilayan.

3. Ramai kawan lelaki

to be frank... baby memang ramai kawan laki..
lebih ramai kawan laki daripada perempuan
kdg2 dgn yang rapat tu... siap bertepuk tampar..
ok.. bende tu x bpe nak elok.. tapi.. dh terbiasa...
tak mungkin la sebab ade partner.. baby buang kawan2 baby kan..

4. Giler Bizi

baby antara orang yang bizi..
walaupon tak bizi.. kadang2 buat2 bizi.. haha
x de la.. since baby masih belajar kan..
so.. most of my time dok kat kampus.. bz dgn asignment.. dengan club..
so... x de masa sangat la nak dating ke ape ke..

5. Giler Dior

hahaha.. tang ni susah nak cakap..
since baby memang rapat dgn Dior..
dan selalu berkepit dengan dia...
boleh dikatakan.. kalau baby free.. dok jugak la ikut dia pi event or show
so.. tak mungkin la sebab ade partner.. baby x blh nk follow dior lagi kan.
lantak laa.. memang baby dok menggatal nak ikut..
suka hatiku laaa...

ni la antara sebab kenapa lelaki susah nak lekat..
sebab saya bukan jenis romantik sangat.. n melayan permintaan lelaki terutama bende yang dah jadi kebiasaan pada saya tuk lakukan..
BabyNurul Ain

Resdung

Resdung
(sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki
beberapa pasangan iaitu frontal, ethmoid, maxillary dan sphenoif.


punca 

Alahan. Iaitu terhadap jenis makanan tertentu, habuk, parasit (demodex) dan kutu. Apabila anda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara di dalam hidung akan membengkak.  Seterusnya, ia menyebabkan pergerakan udara tak dapat dikeluarkan. Kalau udara tu tak dapat keluar, ia
pastinya akan terkumpul kat dalam tu. Kesannya, kulat akan tumbuh dan kawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak. Anda yang pernah mengalaminya pasti tahu tahap kesakitannya. Huhuhu... Lebih parah lagi, resdung ni boleh merebak ke bahagian mata. Akibatnya, anda boleh hilang deria penglihatan dan ia juga boleh menjangkiti otak. Tapi, resdung ni tak berjangkit kat orang lain atau  diwarisi oleh keturunannya.


petua mencegah resdung;


1. Elakkan daripada memelihara binatang berbulu kat dalam rumah seperti kucing dan arnab.

2. Jangan menggunakan sarung bantal, cadar dan selimut yang diperbuat daripada bulu binatang. Untuk hasil yang lebih baik, cuci 3 benda tadi dengan air panas. Tujuannya untuk membunuh serangga dan pepijat.

3. Ringankan tangan anda untuk membersihkan karpet/permaidani. Kalau perlu, gunakan penyedut hampagas (vacuum cleaner) yang berkualiti tinggi.

4. Kalau anda nak mengemas rumah, pakailah penutup hidung. Bukan pakai ketika musim jerebu jer.

5. Minum air suam/mineral dengan kadar yang banyak. Bagus juga kalau anda amalkan minum sup panas.

6. Selalulah lap muka anda dengan menggunakan tuala yang dibasahkan dengan air suam. Lebih baik kalau anda sampai jer ke rumah, terus basuh muka. Maklumlah, kat luar tu kan banyak habuk dll.

7. Kalau anda ada alahan terhadap jenis makanan tertentu (contohnya makanan laut), janganlah makan makanan tu.


BabyNurul Ain

Saturday, 26 November 2011

Boss Wish Birthday

hye... saje je gedik kan nak letak kat sini...
show off katanya.. muahaha..
bila dah x de kje..


-Dior-

To BabyNurul Ain , my beloved assistant...Dior & DIORATICs wishing you a very HAPPY BIRTHDAY. May all ur wish will come true & may ALAAH bless u in whateva udo ...amin...sing together,,,Saengil Chukka Hamnida!!!

ini wish from Dior..
kononnye my beloved Boss la kan..
hahahah..
siap bahasa Korea dia keluar..
thanx oppa.

apa yang menariknya...
dia tag baby.. termasuk tag semua page dia..
n he put this wish on his status..
yang wall to wall tuh pon dia letak jugak wish birthday..
ni siap status...
gilerrr gempaxxx!!!..

tengkiu ye incik Boss..
sebab wish besday saya....

BabyNurul Ain

Happy Birthday BabyNurul Ain




tengok gambar tu?
cantikkan???
gambar present by Snake Poursten
kawan facebook baby..
thanx sayang...
really aprreciate it..

First Facebook wish comes from kay Lengzhai
First Handphone wish comes from Kay Lengzhai.
First Twitter wish comes from Fatin Nurliyana
First IM wish comes from Mohd Amirul Hakim Rosli.

n those who wish me.. thanx a lot..
really appreciate it..
n now im Officially 22 years old..
(tua dah)

BabyNurul Ain

Thursday, 24 November 2011

Pertandingan Fotografi Pesta Pantai Tanjung Bidara

hye guyz...
just nak update event terbaru baby n faculty baby..
anjuran UiTM Melaka bersama dengan Tourism Malaysia & Majlis Perbandaran Alor Gajah
Pertandingan Fotografi Pesta Pantai Tanjung Bidara.



PERTANDINGAN & GALERI FOTOGRAFI

Pertandingan & Galeri Fotografi bertemakan Pantai Tanjung Bidara ini akan dilestarikan bagi tujuan meningkatkan kesedaran tentang Keindahan Pantai Tanjung Bidara sebagai satu destinasi pelancongan terbaik di Melaka.

PERTANDINGAN PERTAMA

Pertandingan fotografi ini mewajibkan peserta merakamkan keindahan Pantai Tanjung Bidara dari pelbagai aspek dan kreativiti peserta (panoramic, landscape, silhouette, life style, etc).

Penyertaan dibuka kepada pelajar-pelajar IPTA/IPTS dan orang awam. Pihak penganjur akan menerima sebanyak mungkin penyertaan sehingga tarikh akhir penyertaan dan akan diadili melalui proses saringan. Tiga pemenang utama dan sepuluh pemenang sagu hati akan dipilih. 300 hasil terbaik akan dipamerkan di Galeri Foto sepanjang pesta berlangsung.


PERTANDINGAN KEDUA

Selain Pertandingan & Galeri Fotografi Pantai Tanjung Bidara 2011 ini, akan berlangsung satu lagi pertandingan fotografi bertemakan Kemeriahan Pesta Pantai Tanjung Bidara 2011. Peserta berpeluang merakamkan gambar-gambar menarik sepanjang pesta tiga hari itu sebagai satu penyertaan dan akan diumumkan pemenang selepas dua minggu dari tarikh akhir pesta (25 Disember 2011). Gambar terbaik akan digunakan dalam booklet Malacca Tourism.

Gambar penyertaan boleh dihantar kepada pihak penganjur pada hari berlangsungnya Pesta Pantai Tanjung Bidara 2011.

CARA MENYERTAI

1. Isi maklumat peribadi dan maklumat pertandingan seperti templat di bawah:

Nama : ______________________________________________
No. K/P : __________________________
Alamat: : ______________________________________________

No. Telefon : __________________
Alamat Emel : __________________

Tajuk gambar & : ______________________________________________ Penerangan gambar ______________________________________________
______________________________________________

2. Buat pembayaran ke:
BIMB 04024010028989

Hantar malumat yg borang yg telah diisi ke:
- fotografitanjungbidara@yahoo.com ATAU
- fotografitanjungbidara@gmail.com

BERSERTA

Slip pembayaran yang telah dilakukan ATAU
faks salinan slip pembayaran ke: 06-5582027 UP: Ilya Yasnorizar.


*** Sebarang pertanyaan sila hubungi, Zakimi 019-633 2446 atau Maisarah 019-633 2447 ***


Seketariat Pertandingan Fotografi Pesta Pantai Tg. Bidara 2011

Hadiah-Hadiah lumayan menanti anda..

sumber: Pertandingan Fotografi Pesta Pantai Tg. Bidara.  (Fb)

BabyNurul Ain

Tuesday, 22 November 2011

Dah Start Kuliah

hello gang..
Now dah kat Lendu..
dalam kampus
Dah start kuliah..

now hari kedua kelasss...
subjek heavy gilerr beb...
tadi dok citer psl proposal..
aku dah blur n ternganga..
sowi ye miss mai..
ill catch up the things up later..

ok dear..
got to go..
banyak esaimens n kje menanti..
wooo.. helpfully all the sem ni berjalan dengan lancar...


BabyNurul Ain

Sunday, 20 November 2011

My Lovely Daddy

semalam masa show Dior kat Laman Santai..
My Daddy datang..
perghhh.. x pasan dia..
masa tu ingat sapa lah..
terpegun jugak la 2 minit..

baby punya perangai pelik.
bila baby macam cam seseorang tu..
tapi x ingat nama...
baby akan tenung dia.. sampai la baby ingat nama dia..
daddy dah kuruslah sekaranggg...
Elfie Hefni dah kurusss..



ekceli dia bukanlah bapak baby pon..
cuma kitorang rapat..
dan adelah citer disebalik nick name tuh..
dia panggil baby MUmmy plak..
siap buat drama kejap tuh..
konon2 dia kurus demi i kan..
hahahahhaa..
iyolah daddy..

so.. ni pics gedix kitorang masa kat Istana Budaya semalam.
enjoyzzz..







BabyNurul Ain

I Love Them. Glad To See Them

Semalam (19-11-2011) 
pi event SHowcase OMG Gempak & Pelancaran Wajah Baru Red Box Ria.
best gilerrrr.. siyeslyyy best giler.
sebab dapat jumpa mereka..
siapa?? ade larrr..



FORTEEN KRU.
aku minat giler dorang ni skrg..
so.. bila dpt kesempatan tuk jumpa dorang..
xmungkin ku lepaskan...
i love uolsss..
Members: Ameerais, Ariz, One & Izzue..

me with member Forteen



_with izzue Islam_



_with Ameerais_



_with Rizu / One _



_with Ariz_

p/s: best performance dorang semalam....
enjoy it...  n baby puas hati sgt2 pi showcase ni..
thanx to izman (manager) for the treat.. :)

BabyNurul Ain

Friday, 18 November 2011

Merayap ke RTM Angkasapuri

salam.. kali ni nak citer..
kisah ari rabu lepas.. (16 Nov 2011)
kisah baby Merayap ke RTM Angkasapuri bersama dengan Dior.



kisah bermula bila Dior ajak pi RTM..
katanya nak ajar keje PR.
ok la.. pas dah decide sumer tu..
baby pon tido la..
eksaited punya pasal la kot.. baby bangun pkol 5.30 pagi..
padahal plan asal nk bgun pkol 8.30..
so. layan muvie kejap bru pi siap2..



dah sampai RTM... dior x sampai lagi..
sambil duk tunggu tunggu Dior tu.
baby kol kwn baby.. si Firdaus
mne taw klu2 blh melepak bersama kan.. huu..

dah masuk dalam RTM dengan Dior..
bermulalah mukadimah kelas PR ari ni bersama cikgu DIOR kan.
mula2 ke Wisma Radio..
kami pi hantar lagu jojo n dior kat Rakam Khanah.
Rakam Khanah ni mcm tempat untuk mendapatkan lulusan sebelum dimainkan kat radio la.
kalau dah approve.. baru boleh main lagu tu kat radio..
abg n kak yong (pegawai rakam khanah) dok la citer pasal prosedur untuk dptkan lulusannye..



dari rakam khanah.. kami ke pejabat Muzik FM
dengar citer Muzik Fm akan ditukarkan ke Nasional FM..
bentuk n format radionye masih x taw lagi..
kat sini.. Dior kenalkan dengan Dj Muzik Fm.

~DJ Muaz~
kebetulan masa tu ada Dj Eddy & Dj Muaz
oh ya.. Dior kenalkan baby sebagai assistant dia.
perghh terharuuu siott...


~ Sariah Idris ~

from there.. lepak canteen kejap..
masa kat canteen tu terjumpa dengan kak azie n kak sariah
PR otai okekk...
dior masih kenalkan baby..
n dorang sangat happening n sporting..
sambil2 bljr dr Dior..
ade jugak bende yang belajar dari kakak2 otai ni..
baby mcm pendiam skit ari ni..
tp.. learn more thru observation..
insyaallah i can do it later.

kemudian.. kami bergerak ke Wisma TV..
tingkat 4.. departmen hiburan..
Dior jumpa kawan dia..
baby pon ikut aje la..
kat sini pon sempat jumpa dengan ketua bahagian (bahagian mana lupa la pulak), Kak Sham..
pastu masa nak pi SPM..
ade la sorang akak tu panggil..

kak ita: adik tudung hitam...

masa tu baby dah terpegun... sambil tengok2 akak tuh..
ehh macam kenal la...
baby masih statik.. xtaw nk buat ape.
pastu panggil Dior... suh tunggu kejap..
last2 Dior dtg.. tnye kenapa..
baby pon kenalkan la..

Kak Norhaslita Hasnan..
pengarah rancangan TV In-Trend di Tv2..
sebab baby penah bekerjasama dengan akak ni..
untuk segmen raya bersama In-Trend..
masa tu datang as fans Daus Shahril Eli (Daus AF)



x lupa la jugak kan..
kenalkan Dior.. pada akak akak tu..
buat service la sikit kan...
kebetulan lak.. sorang kakak tu org SPM..
mcm rancangan pagi pada hari weekend.. huu..
dlm tu nak cepat la jugak..
sampai terlupa nak mintak contact number akak akak tuh..
tapi.. kami dh bagi kad bisnes Dior..

kemudian kami pi bangunan IBC (betol ke nama dia?)
kat sini.. mula2 pergi ke ruang pejabat TVi.
mcm biasa la.. pi buat service..
Dior pon ade jugak request nak clip muzik single dia yang dulu tu..

selepas TVi..
kami ke pejabat KL Fm
kami jumpa dengan muzik director KL Fm.

dj Reamiey Zain
dok berborak kejap.. sambil dengar lagu..

tu la sebahagian dari lawatan baby ke RTM
next time mungkin ada lagi trip trip yang kemudian..
heee.. insyaallah..


BabyNurul Ain

Thursday, 17 November 2011

Dia Puji Sayalah.. Aww Sukanyaaa

hee.. ok.. quick update..
sebab dok perang tweet kat twitter..
so.. sambil2 perang huruf kat twitter tu..
dok update blog kejap..


tengok tuh..
jangan jeless weii..
dia puji sayaaa..
hahaha.. punya la payah dia nak puji orang...
sekali. dia puji baby..
awww.. sukanyaaa.. hhahaa..
ok gedix~!!!..
what everr.. sbb dia ni selalu mmg susah nk puji baby..
so.. saje paste sini..
buat dabik dada sendiri.. ehhehe


BabyNurul Ain

Frame Untuk Abang Khai

saje je nak post bende ni..
hasil dari tweet tweet..
kali nie tweet dengan abg khai..
one of my close frenz kat twitter..


huu. first time tuh beb...
abg khai dengar cakap baby..
selalu baby yang dengar cakap dia..
ye la.. dia kan ABANG.. kononnye..
hehehehe.. kali nie dia dengar cakap baby..
wahhh.. im so impressive.. heee..

baby blh dikatakan aktif jugak la kat twitter ni kan.
so.. sape2 yang ase nak add twitter baby..
blh add lar ye..
dah add jgn lupa tweet tweet k..



Twitter Id: Baby_glamour.
kenapa nama ni dipilih?
sbb ikut email masa tuh.. baby_glamourgirlz..
now email tu x bpe nak active sgt..
sbb penuh ngan notification fb n twitter jer..
hehehehe..

p/s: abg suh frame kan?? haaaa hamekk.. baby dah frame dah.. heee..


BabyNurul Ain

Tuesday, 15 November 2011

Tak Sabar Nak Jumpa Nichkhun

Assalamualaikum..
hye guyz..
baby ekcelii nak share dgn korang la kan..
baby sebenarnya x sabar tunggu hari sabtu ni..
baby nak jumpa dengan Nichkhun..
jeles kan??? sila jelesss...
sebelum baby sambung merepek... meh skodeng pic nichkhun..





encem kan??? heee...
walaupon dia dan kumpulan 2 pm datang ke Malaysia pada 26 Nov..
baby dapat jumpa awal??
rilex... jgn buat spekulasi awal..
baby x jumpa pon nichkhun 2pm ni pon..
cuma dapat jumpa Nichkhun Malaysia jerr..
x dapat jumpa Nichkhun live.. dpt jumpa Iras Nichkhun pon boleh laaa..

sebab baby ternampak seorang yang iras macam nichkhun..
almaklumlah.. baby tengah angau dengan Nickhun skrg ni kan..
hmm.. abaikan pasal perangai angau baby tu..
jom.. terjah spe Nichkhun Malaysia baby..
Hak Milik Baby jer taw.. korang nak anggap ape.. terpulang pada korang..
baby tetap anggap dia Nichkhun Malaysia.. huu..

sebelum dok cakap psl dia.. kita skodeng gambar dulu okey..



Siapakah pemilik gambar tu??
ni nak citer la ni..
nama dia Rizuan..(xtaw betol ke x eja nye tuh)
dulu masa OIAM 3.. orang dok panggil dia RIZU..
now.. dia kembali dengan kumpulan baru.. dibawah label KRU..
dan dikenali sebagai  ONE FORTEEN.
kenapa tukar dari Rizu ke One?
sebab. dalam griup tu sendiri ade ramai nama rizuan..
nak pakai Rizu.. sorang member tu nama dia Izzue pulak..
so.. pakai la nama One..
* nnti baby try tnye dia ekk klu jumpa nnt.. klu sempat... :)

so.. skrg ni.. x sabar nak jmpe mamat ni n group Forteen.
cepat la hari sabtu.. x sabauu dah ni.. heehehe..



BabyNurul Ain