..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Monday, 28 January 2013

Berjalan bersama dengan Mertua



few days ago (lupa la plak bila) Mr Batman ajak baby pi kenduri..
masa tu macam so so la.. macam 50/50 la nak pi ke tak..
baby tanya2 jugak... kenduri ape..
dia cakap kenduri kawin sedara.
oh mai.... what shud do..

so. baby pon dok pikir.. pikir.. dan pikir..
kemudian.. pikir lagi.. dan lagi.. dan lagi..
banyak bebenor pikirnya..
nampak tak berat kesnya...
antara yang baby fikirkan..
"kena abandon la nanti.. batman jumpa sedara.. huu"
"saya nie pemalu... takut xblh interact dengan orang"
"ape yang aku nak buat kat sana?"
"camne nak rapat dengan sedara dia"
tu antara bende yang baby dok fikir2
tapi kalau tak pi.. mak batman (baby panggil ibu) dah banyak kali ajak..
dah banyak kali gak tolak pelawaan..

akhirnya.. baby agree join the kenduri kendara..
pagi tu pi la umah ibu..
sebabnya.. batman ade bende nak buat kat rumah ibu..
then.. dari umah ibu ke ukay perdana.. pergi kenduri.

masa kat sana.. baby dok makan je keje nya..
tak ade la makan tak benti.
just makan dan duk diam diam..
nak bergaul sangat tak kenal..
lagipon ramai makcik makcik..
baby cuma berborak dengan Mr Batman n kazen dia. Bukhari
tu pon sebab Bukhari dah penah borak dengan baby masa wedding Ziera (Adik Batman)
masa nak balik dari kenduri..baby dok la salam dengan sedara Mr Batman..
diorang tanya anak siapa... baby just cakap. "Kawan 'Batman'"
tetiba tengok mata dorang ade blink blink..
kenapa/?? tak tau lak..

then ke rumah Mr Batman semula..
sebab ade 1 lagi kenduri belah malam..
masa ondaway tu.. ibu bagitau pasal rancangan Mr Batman masa kenduri kahwin nanti..
kata batman... nanti kita kawin masa bulan puasa tau.. kita buat kat Masjid Kampung Baru.. kita ajak sedara yang dekat2 je... tapi hidangan tu suruh diorang beratur amik bubur lambuk percuma tu.. sedara yang jauh kita buat live streaming... amacam.??
baby sambung .. "Utk wife dan family, kita suruh Pengantin lelaki yang pergi beratur kan ibu.. nak lag best.. suruh pengantin masakkan 1 periuk besar untuk kita.. "
ibu gelakk je dengar..

so.. kita rehat rehat..
main game la..
baby plan macam nak tido.. tapi segan la kot.. tak jadi tido..
last2 layan kazen2 Mr Batman..
masa dok rehat2 nie.. ibu bagitau kat sedara Mr Batman pasal rancangan kawin nanti..
Cik Shidah (sedara) melenting.. "ko jangan nak malukan Cik Shidah ekk.. tak pernah keluarga Cik SHidah buat macam tu"
Mr Batman = " nie yang pertama dalam dunia nie.. boleh masuk world books of records.. kita boleh panggil media.."
Nenek - "Ko ni jangan nak kedekut sangat"

lepas maghrib.. ke 1 lagi kenduri..
masa sampai tu.. maca kekok jugak..
sebab Mr Batman dok luar.. so.. baby dok dengan ibu je la..
ibu kenalkan baby dengan nenek sedara Mr Batman..
waaahh.. nenek tu macam suka pulak..
i got present tau..
biasa kalau perempuan salam..
diorang ade yang jenis laga laga pipi..
tapi nenek sedara Mr Batman nie dok cium cium my pipi..
hahaha.. special kan?? hahaha..

pastu baby dok diam sebelah ibu..
then Nek Atie (Nenek sedara Mr Batman) tetiba panggil dan kenalkan dengan seseorang..
tak tau pulak siapa.. salam je la..
pastu dia senyum senyum je..

malam tu masa makan.. dok meriah dengan usik mengusik dengan Mr Batman.
ade ke patut dia citer pasal baby buang tebiat makan 3 jam tak benti..
siottt jerr.. jatuh saham ai..
ibu dok gelak.. pastu sambung bahan Mr Batman..
haa.. geng dengan baby.. hahaa..

masa nak balik tu... macam biasa... salam salam semua
sampai masa kat Nek Atie... dia kiss kiss baby.. depan Mr Batman.
lepas salam.. Mr Batman kenalkan baby..
" Ni nama dia Ain.. Kawan 'Batman'" - sambil senyum lebar sampai ke telinga
baby.. hmm.. tunduk malu jer..






Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment