..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Monday, 7 January 2013

Susahnya Pilih Cermin Mata


hye kengkawan semua..
just nak share story dengan korang2..
bende nie macam citer sedih la kot untuk baby..
tapi.. tamo sedih sedih.. kita chill chill je ek..

semalam.. baby dengan papa (my dad) memulakan jelajah mencari spek mata baby..
ye lah.. dah 3 tahun tak tukar speks.. pastu agaknye baby dah banyak kali merungut and memekak pasal  power naik.. ye la baby driving.. bila kabur tu macam tak selesa..
korang-korang yang pakai speks nie mesti dapat rasa ape yang baby rasa..

sebelum tu. nak show off muka sikit..

nampak kan muka baby??
ok.. bolat sikit.. comel..  ape2 je komen korang baby terima..
and muka baby jenis muka kecik..



so.. kriteria yang baby letak untuk my new specks ialah
1. NOT frameless (dh bosan dengan fesyen frameless.. mana taknye 3 kali pakai frameless.. )
2. TAK kembang (b pakai tudung.. x chantik la kalau pakai spek kembang2 ni)
3. TAK lebar (akan nampak muka baby nampak makin kecik)

so.. dh ade kriteria2 nie.. jom kita jalan2 cari spek mata..
alhamdulillah.. rumah dikelilingi kedai.. so x de lah susah mana ..dan takdelah jauh mana pon berjalan..
and papa pon rajin jugaklah nak melayan sebab dekat dengan rumah.. kan??



kedai 1 : YES, Mydin USJ
kebetulan papa baru buat spek baru dia kat sini.. so papa ajak la buat kat sini..
sebab frame dia banyak yang cantik2.. harga pon ok..
TAPI.. frame dia banyak yang besar2 la..
bila pakai plastic yang full frame.. baby rasa baby nampak pelik sangat..
siyesss!! tak tipu.. !! pelik!!
tengok punya tengok.. papa tak berkenan. ulang 1 more time.. PAPA TAK BERKENAN..
so.. kitorang pon go to the next kedai..




kedai 2 : 99 Vision, Mydin USJ
kebetulan masa tu baby n adik2 beli each a cup (mcm coolblog).. ternampak lak kedai speks kan..
jommm serbu.. tapi kat kedai ni tak lama..
sebab frame dia tak berapa nak cantik..
pastu dealer dia asyik kondem kedai yang first.. sangat tak best utk dengar..



kedai 3 : Summit USJ
nie favourite kedai speks papa.. most of my brother's speks buat kat sini..
and org kedai ni blh kenal kitorang.. yang paling femes si Luqman la.. mana taknye.. budak banyak mulut tuu.. (haha kutuk adik~!!)
kat sini.. diorang dh biasa deal dengan papa.
frame pon cantik2.. harga dia blh tahan la..
tapi.. most of the speks pulak jenis besar besar..
pening... cari punya carik askhirnya dapat jugak..
alhamdulillah..



bende ni memang selalu jadi kat baby..
nak cari glasses ke sunglasses ke memang payah..
tengok cantik2 rambang mata.. TAPI bila cuba.. masyaallah.. tak sesuwaiii..
selalu jugak patah hati..






Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment