..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Saturday, 5 January 2013

Preview: Strawberi Cinta


hello.. kembali mengupdate filem/ drama review..
kali nie baby nak cakap pasal Filem Strawberi Cinta
filem baru lakonan Yana Shamsudin & Pierre Andre.



..:: Strawberi Cinta ::..

Filem Strawberi Cinta mengisahkan perjalanan seorang pelancong Jepun bernama ICHIGO (Yana Shamsudin) yang datang melawat Malaysia bersama rombongan pelancong senegaranya yang lain melalui sebuah pakej pelancongan Strawberry Vanilla Travel & Tours .


Pelbagai rahsia keindahan Malaysia diperkenalkan kepada mereka , namun ICHIGO mempunyai rahsianya tersendiri . Datang dengan harapan mencari sesuatu yang telah lama hilang dari hidupnya. Jangan lupa, bersama menyelusuri perjalanan ICHIGO demi cintanya.





baby dah tengok dah filem nie.. bagi baby filem nie macam so-so la..
yang menarik.. bila ditonjolkan Yana Shamsudin sebagai gadis ala-ala jepun..
untuk Yana, thumbs up.. watak tu memang berjaya..
cara cakap.. lenggok cakap memang ade macam orang jepun..

kalau dilihat perjalanan cerita nie..dia cuma untuk mempromosikan Malaysia..
sebab apa yang ditonjolkan ialah tempat menarik di sekitar Kuala Lumpur dan Melaka..
for tourism.. yes.. mana tak nye.. shoot kat Muzium Negara, Menara Taming Sari< Melaka, Kampung Morten, Melaka dan lain2..
baby rasa sebab mungkin kerana agensi yang diperkenalkan dalam filem ini.. "Strawberi Vanila Travel & Tours" so.. filem ala-ala pelancongan la kan..

jalan cerita dia agak perlahan bagi baby..
perjalanan cerita iu bagaikan berlaku sangat perlahan..
dan ending dia bagaikan tergantung..
apabila Ichigo telah berjumpa dengan ibunya.. termui cintanya..
dia kembali ke Jepun... thats all..
ending tergantung.. 





Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment