..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Monday, 7 January 2013

Me & You


hye.. maybe its kinda lame sebab update personal story at blog..
what who cares? my blog..its up to me to update whatever i want to..
so.. if you think you wanna read.. enjoy it..
if not? maybe u may look up to the other post/entry
as simple as that..



"Baby & Batman"

a few friends of me asking about my love..
asking about my relationship..
so.. this is it..
just sharing a lil bit of it..

 ..:: Perkenalan ::.. 

hurm.. i kenal dia masa MDS (orentasi universiti).. masa tu dia jadi Pembantu Mahasiswa (PM a.k.a fasilitator) and baby baru masuk universiti tu.. so.. dia kira senior.. tapi masa tu dia tak perasan pon baby.. sebab beribu kot budak baru (freshie) yang masuk.. since PM tak ramai.. boleh la jugak kenal few of their faces.. 

ekceli masa orentasi tu baby tak de pon tegur dia.. just kenal dia sebab dia kenalkan diri guna mic kat tengah2 dewan tu kan.. kadang-kadang tu terserempak.. tapi tak de lak nak pandang dia ke ape.. just tengok and buat tak tahu.. and to be frank, at that time baby ade boyfie lain yang kebetulan jadi PM jugak.. so dari bother strangers baik kacau orang yang kita kenal kan?? but i love to keep it low profile at that time.. kalau takk kompom la kena bahan kan?? hee..

the second time (kira macam event kedua) baby berjumpa dengan Mr Batman ni masa Malam Mesra JPM (JPM aialah satu persatuan di UiTM Melaka).. since semua freshie diwajibkan hadir.. so, baby pon pergi la.. semangat ek masa tu lepak dengan roomate and kwn.. and masa tu baby duduk depan sekali.. nampak tak betapa eksaitednya baby n kwn2 baby.. hahaa.. tapi masa tu, mata tak terarah kat dia.. kat kawan dia..kira macam geng2 JPM la.. why? sebab dia cute kot.. haha.. jujur what~!! haha.. 

lepas taklimat dan lain-lain kami dibahagikan kepada kumpulan ikut exco.. dan baby pilih exco perhubungan since im more into that.. dan ketua bahagian itu ialah Mr Batman~!! haaa.. time tu bar mata dok pandang dia.. tapi masa tu no feeling ok.. im a good gurl. setia pada satu.. hehe.  so.. dari exco perhubungan tu a baby kenal Mr Batman.. lepas ade la terserempak few times.. oh ya.. masa tu baby panggil dia Abang Dean... and i actually dont know his actual age walaupon baby dapat rasa yang most of the students masa tu muda dari baby.. tapi sebab dia gelarkan diri "ABANG" kan?? kita follow je.. Tuakan dia.. hahaha.. itu ok..

* baby tak sure bila dia kenal baby... kena tunggu dia reply la kot *

 ..:: Perhubungan ::.. 

kalau tanya pasal macam mana terjalinnya perhubungan... i cant answer it easily.. sebab bende tu macam miracle.. the feelings develope faster that usual.. mungkin sebab hati baby dah terima dia maybe.. maybe hati baby percaya kat dia. i dont know.. i dont know the exact answer.. but yeah, instinct.. tu kot yang sesuai dijadikan jawapan..

just imagine.. with 1 status at Facebook... we dont even contact/ comment/likes to each other for 2 years ++ suddenly become naturally close to each other. some people may says its impossible but yeah that is what happen between us.. hanya kerana 1 status di facebook.. kami boleh chat macam-macam macam dah lama kenal.. ade la sikit jejak kasih tu kan.. tanya-tanya pasal MDS dulu.. korek rahsia masa mula2 jumpa ( dalam event UiTM) dulu. 


dari komen kat status.. goes to chat at fb instant message (IM).. kat situ la puas dia tanya macam-macam katanya nak recall who i am.. and baby pon layan je la.. senior la katakan. kena respect~!! haha.. respect la sangat.. then we keep talking about each other.. shares story.. borak kosong.. merepek.. and the feelings develop itself.. we become friends until he propose me to become his girl.

nak tau satu rahsia??? ekceli at the first nite kitorang chatting tu dia dh luahkan perasaan kat baby.. hahaa.. cepat giler kan??  dia cakap.. "Saya tak pernah happy and gelak sampai macam nie. b orang pertama yang chat dengan saya buat saya gelak macam nie.. and im so happy"  well.. masa tu baby tak ade la amik serious kan.. ye la few hours chatting tetiba dah suka? lagipon baby takut kecewa bercinta..  the second day chatting tu pon tetiba dia gelar diri dia "SAYANG" haaa.. ko hader?? hahaha.. the third day, dia cakap "I Wish You Are ~~~~" the last words tu dia payah sangat nak sebut.. mumbling.. blah blah blah... last2 dia buat isyarat tangan.. haha.. siyes lawak.. but then that his feeling and baby terima perasaan dia.. and baby rasa dari situ kot baby macam suka dia.. sikit sikit.. jadilah cinta.. 


ni dulu kot baby cerita.. dah panjang dah post nie baby buat.. 
insyaallah baby akan sambung cerita lagi..





Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment