..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Friday, 11 January 2013

Plan Yang Tak Berapa Nak Rahsia


entri di awal pagi..
whoaa pukul 3 pagi and i cant sleep yet.. so. end up update blog kejap..
lagipon ade story nak cerita..

09-01-2013
tadek ape sangat dengan tarikh nie..
xde besday party.. and bukan anniversary..
TAPI.. it is STEAMBOAT Day..



kawan baby, Cik Diny Dinot dok mengidam nak makan steamboat..
rasanya baby ade update kot kat entry lepas2 pasal dia nak makan steamboat.
she keep asking bila nak bersteamboat.. then we've decide to make it on 9th Jan.
hurm.. makan steamboat berdua tak best kan.. so invite few person..
kebetulan tempat makan tu kat area Shah Alam.. baby ajak Mr Batman teman..
Cik Diny Dinot plak ajak adik dia..

so. ini kisahnya..

baby gerak ke Shah Alam dalam pukul 4.. sebab dah janji nak pickup Cik Diny Dinot dalam pukul 5.
baby ajak Mr Batman.. tapi tak bagitau dia nak pergi makan Steamboat..
baby just cakap baby nak book date dia.. tu pon banyak soklan dia tanya..
then baby cakap baby ade dinner date and baby nak dia teman.. pon sama.. banyak soklan dia tanya
masa nak gerak tu ade la kol dia.. bagitau baby nak keluar dah..
dia dok tanya dia nak pakai ape... baby cakap.. sempoi je..

dah sampai Shah Alam.. pickup Mr Batman..
masa tu pulak Cik Diny Dinot x sampai lagi.. so menunggulah kami..
baby decide lepak tasik.. dah lama tak lepak tasik..
since Mr Batman lapar.. kami borong kuih.. minum petang katanya..
bila dah dapat green light dr Cik Diny Dinot. kitorang pon pergilah amik dia..

amik je Diny Dinot tu. kami gerak ke area seksyen 13.. dekat2 dengan area Stadium Shah Alam.
haa.. kat sini la jadi sesuatu.. biasalah mulut baby bisingggggg dalam kete tu
since Mr Batman cuak duduk lane perlahan.. dia suka duduk lane kanan konon paling laju kan..
from lane yang paling kanan.. melangkau ke lane kiri sekali.. and lane masa tu ade 4.
haaaa.. maunya tak membebel baby masa tu..
lepas tu baby warning suruh bawak slow.. sebab dia suka SPEEDING
baby cakap "slow lah.. tak tau jalan kan"
Batman, "kenapa tak bagitau semalam nak pergi mana.. boleh study jalan.."
Baby "org dah study.. pelan je.. takmo terlepas lobang"
dan disebabkan perkataan "LOBANG" itu baby kena bahan baikk punya.
biasalah otak2 18sx masing masing..
but ekceli baby maksudkan lorong nak masuk ke kawasan restoran tu..



malam nie.. kami berSTEAMBOAT di D'Kayangan Buffet Steamboat.
tempat dia kinda nice..
choice of food pon ok.. banyakk..
yang menarik : Ais Kacang, Ais Krim, Kuih2, dan KAMBING PANGGANG
harga pon not bad.. dewasa RM 24.45 ++
kiranya lebih kurang RM 27 seorang.. affordable.

Parking je kat restoran tu.. baby kena bahan lagi..
mana taknye Mr Batman tak habis2 dengan Tupai Tupai dia..
and baby sebenarnya tak tahu pon ade restoran Tupai Tupai kat Shah Alam..
masuk je restoran.. duduk kejap.. dalam 10 saat kot..  then terus amik makanan..
tempat duduk kami memang special.. di balik cermin tu adelah tempat kambing panggang (kitorang duduk kat bahagian dalam)
so.. masa makan tu.. mulut and tangan kat makanan.. mata, fikiran dan hati kat kambing panggang kat sebelah... whoaa.. my favourite.. lama mengidam tu..
Bende Agak Lawak : masuk-masuk je restoran.. baby and Batman siap bagi High 5 sbb ade kambing panggang.. why? entah.. maybe too excited .. hahaha..



siyesly baby makan banyak giler.. non stop..
malas nak bangun.. baby suruh Mr Batman amikkan.. hehe buli sama dia..
yang Diny Dinot amik pon baby bedal...
till now baby masih teringat kambing panggang dia.. ais krim dia.. wahhh.. cair liur..
baby sangat menikmati ye makanan yang ada..
2  1/2 baby habiskan masa untuk makan.. non stop..
Mr Batman pandang pelik.. sebab dia tak percaya baby makan sebanyak itu.. even dia pon surrender cepat..
Diny Dinot pon surrender awal.. haha..
haaa.. now u know kan.. aku makan x hengat dunia punya..
macam 10 hari tak makan.. padahal tengah hari tu dah bedal roti baik punya..
ok laaa.. mengaku simpan perut 1 hari tuk makan steamboat..
baby makan takde cover cover.. takde ayu-ayu nyer..
makan ketam guna tangan lagi.. hahaha. ape nak cakap?? Mr Batman geleng kepala jer.. huu
bila dh 2 jam lebih and baby dok asyik mengunyah aje..
Mr Batman dah pandang pelik... siap suruh isighfar.. baca ayat kursi..takut baby buang tebiat katanya..

habis je makan.... (ekceli tak puas lagi tapi Mr Batman dah warning suruh stop padahal masa tu merengek nak makan ais krim lagi)
baby and Mr Batman bagaikan pasangan sehati berBELON (curik pinjam nama ala-ala sehati berdansa)
sebab dua2 badan naik sebab over loaded makan..
badan dah macam belon.. gemoks... tapi tak pe.. bukan selalu kan..

Batman: Abang tau dah sayang nak bawak pegi makan...rahsia sangat
Baby : biarlah.. abang banyak tanya sangat.. padanlah muka
Batman: sejak sayang cakap nak pergi seksyen 13 tu abang dah dapat tau dah..
Baby: bagitau abang dulu.. asyik dok banyak sangat alasan.. padan la muka kena game.





Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment