..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Wednesday, 24 April 2013

[My Dream] Majlis Pernikahan & Persandingan


tengah syiok syiok borak..
tetiba citer pasal kahwin lak kan..
hahahhaa.. seronok~!! suka~!! gataiiii.. hahhaa..

hari tu dah share imaginasi Majlis Tunang kan..
kali nie upgrade sikit pasal Majlis Pernikahan & Persandingan
ye la.. takkan tunang aje.. nak ler nikah..
baru lengkap kan?? heee..

..:: Konsep ::..

baby tak de konsep tertentu yang sarat nak 100% ikut tema..
konsep pilihan : Moden Kontemporari
sebab tu konsep paling senang nak mix & match dengan banyak benda..
cuma mungkin baby lebih tekan/fokus pada konsep warna..
sebab kalau boleh baby nak family pakai baju warna sedondon..

..:: Nikah ::..

nikah macam biasa.... macam orang lain selalu buat..
hope 1 kali lafaz jer.. hehehe.. *harapan*
either nikah kat rumah or masjid.. dua2 tak jadi masalah..

<< Baju Nikah >>

Persalinan : Jubah Moden / Kurung Moden
warna : kalau boleh baby nak lari dari warna putih.. namun masih menggunakan warna lembut..
then masa nikah nie baby terasa/ teringin nak pakai  purdah..
kira lepas nikah tu.. Si Dia tu bukak purdahnya la.. kononnn..
ahak ahak.. sweet gittu..

  

 

..:: Berinai ::..

biasanya pihak perempuan akan buat malam berinai kecil/ berinai besar..
berinai kecil : untuk keluarga perempuan
berinai besar : untuk kedua pihak keluarga..
rasanya cukup majlis berinai kecil je kot..
ala.. pakai inai/henna..
TAPI ~!! Dia dah warning suruh pakai sarung tangan la pulak.. dengki kan~!!
tak kira~!! nak pakai henna jugakk~!!

  

..:: Bersanding ::..

ape pon Mr Batman nak cakap.. baby tetap nak bersanding..
noktah, titik, fullstop~!!
once in a lifetime.. i want it..
merenjis atau tidak.. itu adat.. kalau tak mau merenjis pon baby nak family kedua belah pihak dtg jmpe dengan pengantin mendoakan kesejahteraan kehidupan kami nanti.. time tu la nak kenal kenal muka sedara-sedara semua kan...

<< Pelamin >>

hurm.. tak fikir pulak pelaminnya macam mana..
its depends pada rekaan yang wedding planner boleh sediakan kot..
yang dirasakan sesuai..
baby suka design yang simple, namun nampak cantik dan elegan..

    

baby suka nampak menonjol...
hep~!! jangan fikir bukan-bukan...
maksud baby.. baby tak suka sesuatu yang nampak dull.
kalau ade kerusi.. nampak bentuk kerusinya.. so.. pilihan warna kena kontra sedikit la..
tapi baby tak suka dengan hiasan pelamin yang nampak terlalu sarat..

<< Baju Bersanding >>

sebab nikah baby pilih warna lembut..
so masa bersanding nie baby nak warna yang kontra..
warna warna terang..
untuk fesyen baju pulak baby tak letak 1 jenis.
mana design yang cantik... itulah mangsanyaa.. huu..

  






Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment