..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Sunday, 7 April 2013

Career Talk With Ally Iskandar





。◕‿◕。 Career Talk With Ally Iskandar 。◕‿◕。

hari tu... Ally Iskandar datang UiTM Melaka..
atas jemputan pelajar mass com part 5.
so...
ni la antara kata-kata hikmat yang Ally Iskandar bagi..
huu..

  • memperjelaskan sesuatu supaya orang lain faham
  • beyond compare
  • wartawan blh minta PM & VVIP untuk duduk untuk diinterview
  • lagi besar kuasa lagi besar tanggungjawab
  • belajar bahasa
  • cari pekerjaan yang dekat dengan jiwa
  • bidang penyiaran = sgt kritikal
  • wartawan= menyampai info secara terus
  • populariti bkn tujuan utama
  • penyampai berita = utk menyampaikan maklumat secara terus, tepat dan cara tersendiri
  • mampu beri kesan pada penonton
  • niat kne betul
  • jangan gugup
  • jangan takut salah
  • macam mama kalau orang nak percaya
  • keupayaan untuk meyakinkan org
  • terima cabaran untuk buktikan kita blh lakukan
  • serba boleh
  • senyum
  • cari kelebihan yang ada dalam diri
  • cari cara untuk pikat penonton
  • x perlu banyak sangat cakap
  • kena ada passion
  • be competative
  • jgn main2
  • jgn nak expect nak kerja dgn camera sahaja
  • try mcm2
  • frontliner = passion, keistimewaan, fluence dlm communication n competitavie
  • jgn mudah berpuas hati
  • be confidence
  • pasti utuk diingati
  • fokus hala tuju
  • chalenge yourself
  • klu ada sst yg blh ubh anda knp yg lbh baik, do something
  • cabar -> suka -> minat -> baik
  • pikir " nasib baik ada org nak care psl kita"
  • improve
  • x de sesiapa yang blh keluarkan dari bidang yg kita minati
  • you leave... you give up.. you looser
  • host = smpaikan maklumat
  • steady and sure
  • cari peluang
  • prove yourself
  • be better





Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment