..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Saturday, 27 April 2013

Kejar Selangor Fm Invaders


semalam.. 25/04/2013.. hari khamis..
semalam semangat bangun awal awal pagi..
bukan apa.. mama kejut suruh hantar adik pergi sekolah..
biasa budak tu pergi naik basikal.. tapi sebab hujan...
so.. dia gedik gedik mintak dihantar... huu.. sabar je lah..
alang-alang cuti mid sem nie.. layankan jugaklah kan...
tapi dah lepas hantar tue terus tak boleh nak sambung tido balik....

rasanya siapa yang baca my last entry post mesti dah tau my lovely Mr Batman now seorang DJ.
so.. kebetulan pulak.. semalam giliran dia on air pagi..
on air dari pukul 9 pagi sehingga pukul 12 tengah hari..
so.. alang alang dah bangun nie.. ape lagi.. kita skodeng2 dia on air la kan..
yang istimewanya.. sambil dia on air tu.. dia online..
so.. bila dia off mic laju je la kami dok chatting.. siap mintak mintak lagu lagi..
hahaha.. bukan selalu... sekali sekala jer..



dan hari khamis ialah hari INVADERS SELANGORFM
kiranya mcm skuad perodua era, suria hot wheels la gittu kan..
menerjah ke serata pelosok di bawah jajahan Negeri Selangor..
semalam katanya nak ke area Ampang & Langat.

so.. tengah-tengah dia on air tu.. baby plak terasa nak makan speghetti..
mak aihh.. sedapppnye kalau makan..
tapi nak masak and makan sensorang tak besttt..

Baby :  abg nanti invades kat mana?
Batman : area Ampang & Langat.. kenapa?
Baby : hurm.. ingat nak masak... tapi tu la takut tak sempat..
Batman : woww.. sedappp 
Baby : tu la.. syg terasa nak makan spaghetti.. klu sempat syg hantar kat abg nanti.
Batman : ok.. jangan rushing rushing ok
Baby : eh.. kena lah rushing.. awak tu nak pergi jauh.. dahla sy tak tau jalan.. ampang saya tau axis atrium dengan tesco ampang je.
Batman : kitorang pergi tesco jugak kot nanti..ape-ape nanti abg bagitau sayang.

so.. baby pon ape lagi.. pecut ke kedai beli barang-barang..
then.. start masak... goreng ape yang perlu..
jemput adik.. and sambung masak lagi..
then... kemas kemas barang masakan and gerak ke lokasi..
masa tu sambil jugak text dengan cik abg tu tanya lokasi..
and at last kami berjumpa di Tesco Extra Ampang..

disebabkan something.. kami pindah lokasi ke Tasik Ampang Hilir..
baru lepas hujan.. so tak ramai orang...
so.. we decide to have a tea break...
macam picnic gitu.. makan spaghetti kat tepi tasik..
sambil2 tu dok serahkan barang-barang ekslusif Selangor FM..



tengok jam pkol 5 lebih dh..
alamakkkk.. jammed la nie sat lagi.. habisss~!!
so... baby cakap dengan Mr Batman baby nak balik lambat sikit..
tapi dia tak bagi.. aduhaii.. kenapa engkau tak mengerti perasaan anti jammed daku wahai sayangku
last-last dia angkut ikut dia pergi menerjah lokasi...
Next Location - Kajang (restoran satay kajang Hj Samuri)
so.. konvoilah kami.. 2 kereta..

sampai kat lokasi.. mereka havoc havoc mcm biasa la kan..
nak attract orang la katakan..
wahhhh.. diserbu habis habisan..
mereka minta baby tolong agih-agihkan barang-barang.. so baby tolong je la..
tetiba Mr Batman announce sesuatu masa soalan kuiz..

Mr Batman : berapa orang krew invaders yang hadir pada malam ni?
Jawapannya : (Yang Sebenarnya)  5 orang - DJ Hafiz, Fiqri, Suhaimi, Raihan & Izzuddin
(Yang Palsu) 6 org - termasuk baby (as guest crew) 

wahahaha.... naseb arh.. dah la pakai baju tshirt polo..
xde kaitan langsung baju baby dengan baju listen~! listen~! listen~! Selangor Fm tu.
naseb arh kan... TAPI... baby tak boleh nak main kuiz la..
Mr Batman gatal unqualified baby... jahat kan??

dah habis edar semua barangan..  kami wrap the activity dengan mengisi perut yang kosong..
whoaaa.. makan satay kajang..
kiranya bagi peluang Mr Batman lepas mengidam dia nak makan satay...
(biasanya baby yang ngidam2 nie... sejak bila Mr Batman pandai mengidam.. huhuhu)

anyway.. nice to lepak2 with diorang yang havoc & happening..
to kwn2 yang stay area jajahan Selangor..
dengarkan SELANGORFM di frekuensi 100.9
boleh jugak dapatkan maklumat terkini melalui facebook: Selangorfm-official
atau melalui twitter: Selangor_fm1009
kalau nak tau mengenai Skuad INVADERS SELANGORFM..
dengarkan Selangor Fm pada hari Khamis.. mereka akan update lokasi mereka dari masa ke semasa.

"Nak Hadiah Macam Saya? Apa Lagi.. Terjahlah Skuad Invaders Selangor Fm.. hanya yang Ekslusif untuk anda "




Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment