..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Thursday, 28 March 2013

[My Dream] Majlis Tunang


akhir akhir nie.. Mr Batman suka bebenor cakap pasal kawin..
pilih kerja sebab nak cepat kawin la..
lebih kurang cenggitu la kan..

so.. kenkadang tue sebelum tido terngiang ngiang jugak ape yang dia cakap tu kan.
so.. baby yang advance nie pon ape lagi..
sebok mengimaginasikan majlis tersebut..
kali nie.. pasal Majlis Tunang dulu..

err... kalau ikut Mr Batman.. xyah tunang tunang nie..
nikah je terus.. haaa.. nmpk x gelojohnye..
hahahaa.. sowi ~!! sengaja kutuk~! haha..
but baby terasa jugak nak jadi tunangan orang..
walaupon org kata jadi tunangan orang nie dugaan dia melimpah ruah...
darah manis kata org tua2..
bab bertunang nie baby serahkan pada family..
buat blh.. tak buat pon boleh..

menurut imaginasi..
Majlis Tunang nie kalau boleh nak buat simple je..
ye la.. sebab nak sarung cincin je pon..
then bincang-bincang pasal rencana kenduri nya..
jemputan cuma keluarga terdekat... sahabat karib..
dan pihak lelaki..

..:: Baju ::..

simple je..  tak terlalu mega..
mebi style macam nie kot..
pilihan : Jubah Moden / Kurung Moden
corak/hiasan yang tak terlalu sarat... look simple and nice..
elegent namun sopan..


        

..:: Pelamin Tunang ::..

hurm.. baby rasa tak payah kot pelamin-pelamin tunang.
if mama nak buat jugak.. i just want it a simple one..
mungkin backdrop, kerusi/sofa, and sedikit gubahan bunga..
lagipon kalau gah sangat pon pelaminnya pon tak guna juga..
sebab sekejap je pakainya..
takat nak sarung cincin dan bergambar..
so.. macam tak berbaloi sangat la kan nak pelamin gah gah..

   

..:: Pasangan ::..

ade orang kata.. waktu tunang nie eloknya tunang (lelaki) tak perlu hadir ke majlis..
ade jugak orang kata... time tunang nie la nak kenal dengan tunang (lelaki)
hurm.. bagi baby.. i wish my Tunang ada kat majlis.
boleh kenal dengan few of my family kan..
anyhow.. its depend on family..
kalau family tak nak... cik abg kena tunggu kat luar la ye..


p/s: ini cuma imaginasi baby sahaja... entah jadi ke tak ke tak tahu.. macam mana rupanya nanti pon kita tak tahu jugak.. sebab nak buat majlis nie bukan ikut kira ape yang baby sorang je yang nak.. tapi ikut jugak ape yang family inginkan  tai baby percaya.. family nak yang terbaik bagi kedua belah pihak.. =) 





Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment