..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Sunday, 3 March 2013

Marah + Meroyan + Happy + Sedih = 1 day Outing


ari selasa lepas...26 Februari..
bila bercinta... macam biasalah... senantiasa berhubung..
orang kata.. biar jauh dimata.. asal dekat dihati..
ape guna ade teknologi.. boleh je berhubung..
so.. dalam call tu.. Mr Batman suruh book date untuk hari sabtu (2 Februari)
bila tanya kenapa?? dia kata.. esok saya bagitau..

then.. esok harinya.. baby pon tagih janjinya..
dia cakap nak bawak pi picnic..
mana?? dia x sure lagi..
mebi Port Dickson...
then baby dpt info psl PD busy for Hari Tentera..
so.. end up weolls plan ke tempat lain..

since there are the words "PICNIC"
so.. we need food~!!
yang pakcik Batman nie pon suruh la masak..
mee goreng, bihun goreng, nugget and wat so ever la..
hamboii.. kemain...
tapi.. baby tak pandai masak.. so.. ngelat sikit..




 on the day... 2 March 2013
malam semalam.. baby lewat tido.. sebab nak packing barang..
since hari sabtu tu MrBatman nak kidnap baby 1 whole day..
plannya = picnic, rest, tengok wayang, dinner
so.. kemas.. kemas and kemas.. tapi macam terover-over..
pastu blank and stress plak packing barang tu...
so.. just packing barang untuk picnik saje..
oh ya.. petang tu baby dah siap buatkan agar-agar milo..
mana tau they need some.. so.. just prepare..
keropok-keropok.. and air semua dah siap beli..



MARAH

baby bangun pukul 7..
konon-konon nak sambung tido lagi 15 minit..
tapi tetiba otak dah terfikirkan MrBatman...
nanti lapar.. nanti tu.. ini.. lambat..
so.. bangunla jugaa...
mandii.. then pakai baju and turun dapur..
tak buat ape pon.. just rebus cocktail sausage je..
tapi.. kuantiti bukan sedikit ok~!! 1 plastik tu baby rebuskan..
nak goreng malas... ye la.. take times kot..

then masa nak siap siap nak keluar tu.. baby call Mr Batman..
adoihai.. bikin panas... tak angkat..
so.. gerak je la kan..
sambil drive sambil call dia.. but negative answer..
betapa banyaknyer kredit habis masuk voicemail..
kan dah tambah berapi tu..
but i keep calling him..
bila dah nak sampai rumah dia tu memang tambah berapi la kan bila dia tak angkat telefon..

baby tunggu kat bawah rumah dia dalam 10 minit..
fuhh berapi la jugakkkkk..
hati jangan cakap lah.. membara..
sebab panas hati punya pasal.. naik la ke tingkat atas..
sebab segan punya pasal.. baby mundar mandir dekat aras rumah dia.. dekat 10 minit..
sambil tu tangan dok call dia..
sampai la jiran dia tegur.. jawabkan jugaklah org sebelah tu berborak..
sambil tu dok call jugak..
ketuk pintu.. x menyahut..
agak2 15 minit jadi udang kepanasan kat depan pintu...
baby dengan hilang sabarnya.. mengetuk pintu itu.. dan ketuk dan ketuk lagi..
sampailah... Adik Ipar Mr Batman bukak pintu..
and dia la org tengah kejutkan cik abg tu..
fuh.. berapiiii... and dia hanya mampu say sorry.

65 Misscalled tu.... memang hampeh la kan..~!!
kat rumah pon kita jerit.. bg salam..  ketuk pintu.. tu pon dia x sedar..
memang hampeh... ke laut~!!!!



MEROYAN 

Bila MrBatman masuk dalam kereta tu dia dah dapat aura panas..
mana taknye.. gewe dia tengah mengamok..
dia memang dah tau kalau baby mengamok tu lain macam sikit..
so.. dia pon diam aje... sambil sambil tu mintak maaf..

"maaf awak... i love you awak.. hari ni tak de harga kat saya"- Baby

haaa.. terdiam.. siap cakap nak ape je hari ni.. dia buat..
so.. kitorang ke satu restoran nie.. sarapan pagi sambil tunggu kawan-kawan dia..
haaaa.. tu pon sama.. janji melayu je semua..
so.. sarapan.. tapi sebab baby jenis kurang sikit makan pagi..
so.. makan alas perut aje..
masa kat restoran tu... MrBatman banyak kali terdiam.. bila baby bidas dia..
mana taknye.. mood tengah panas membara lagi...
hamekkk la kan..

"hish... gangster betul la awek saya "- Batman
 "today, i've seen your dark side " - Batman

memang darkside laaa kan..
dah mintak kena.. memang dikenakan...
"tamparlah saya... janji lepas tu awak senyum balik"- Batman
saya.. sekali naik tangan or kaki.. saya takkan berhenti selagi hati saya tak puas...
lembik pon lembik laa.. i dont care..
selagi hati saya tak puas... memang saya bantai cukup cukup..
terus terdiam dia..

then.. baby pergi ke Speedmart 99..kebetulan sebelah kedai makan nie..
bali sos cili.. cawan kertas dan shampoo..
and very the special... shampoo minnie mouse..
hahahaha~!! kanak kanak ribena sangat..
kami dok men cuba cuba bau.. then MrBatman yang pilih..
once again.. MR BATMAN yang pilih.. opsss.. kantoi pulak..
and all of this thing.. dia yang bayar..

then.. jalan.. and jalan.. and jalan..
ternampak 7 Eleven.. baby pon masok..
nampak aiskrim.. beli..
time nak bayar tu dia muncul lak tetiba.. and once again.. dia bayar..

"hari nie.. all your expenses is on me.. duit awak tak laku hari ni" - Mr Batman.

nasib dia dapat awek bukan mata duitan..
kalau tak.. bankrupt dia dikerjakan...

sambil makan.. kitorang dok borak-borak.. kat BUSSTOP.
hahaha.. naseb.. dia ikutkan aje..
dok borak and borak.. sekali dia tolong sorang nie..
org tu hantar brg ke kedai..
mcm ade benteng la kan.. then air dia mcm nk jatuh.. and MrBatman ni tolong..
otw to sit back to me.. something happen..
xtau la camne.. kepala MrBatman boleh terhantuk..
siyesly.. kuat~!!..
malu sekejap 3 minit.. baby terkedu 1 minit..
tekejut ok~!!..
tetiba Mr Batman jadi moody.. masuk dalam kereta..
and time tu la dia mengadu sakit..



HAPPY

once acoi and fareez (kawan MrBatman) dah sampai..
depa dok beli barang.. sebab cik aweknya tak sediakan any food..
ok~!! tang nie  Mr Batman bangga..
sebab baby ade la jugak sediakan makanan..
cook and dry food.. i mean keropok termasuk air..
so.. dia bangga la kan.. show off~!!

then geraklah kami ke Sg Chilling, Kuala Kubu Baru.
berbelit jugak jalan dia..
tapi environment.. agak cantik..
shooting and shooting memang syiok~!!..
tapi baby tak bawak pon DSLR..
bukan ape.. malas nak cas batery.. hee..

sampai sana.. sampai sampai je.. mereka serbu makanan..
lapar agaknya.. baby pon joinnnn jugek..
makan and makan... sambil borak borak..
usik usik dan bahan bahan...
then... kita terbusshh~!!! terjun la kan..
siyeslyyyyy sejukkk~!!..

best giler mandi...
ade la 3 jam mandi..
mandi ramai ramai nie best..
and naseb baik ade jugak geng perempuannya..
kalau takk.. mau mati kutu jugak.. huu..
time tu happy jugak..
terlupa kejap pasal marah.. meroyan...siyesly lupa~!!
just 1 thing slack.. x de place for girls nk tukar baju.
itu yang buat den bengang..

lepas habis mandi... kami ke restoran medan ikan bakar Kuala Kubu Baru..
makan ikan bakar fresh punya...
incit incit lelaki yang order.. kami yang perempuan tukar baju dulu..
siyesly memang puas hati makan..
and harga untuk 1 ikan talapia, 1 ikan siakap, 1 ayam masak pedas, 1 sotong bakar, 1 telur bungkus, 1 sayur kailan = RM 110.
makan 5 org.. 3 org bayar..
happening~!!



SEDIH

ontheway balik tu.. baby n MrBatman bila dalam kereta kompomlah borak..
cian MrBatman bawak kete dari siang.. sampai kaki sakit..
dalam dok borak borak tu.. ade jugak la citer psl nie..

Baby : Ape kawan-kawan abg cakap pasal sayang?
Batman : Diorang cakap ok je.. Diorang cakap, abang dah dapat yang elok nie jaga baik-baik..
Baby : Siapa?
Batman : Kembar la cakap.. Ye La.. sebelum nie abang asyik kena je dengan perempuan... bila dah sayang tiba tiba kena tinggal.. then bila dah mula nak suka, rupanya dia tu dah ade pakwe.. yang berkenan pulak rupanya isteri orang.. so.. dorang cakap la.. dah dapat yang elok nie jaga elok-elok..
Baby : Ape yang eloknya...?
Batman : ye la.. sayang take care abang, sayang kat abang.. diorang cakap... dapah dapat awek stock rare nie jaga elok-elok.. kalau abang buat perangai diorang nak hempuk abang..
Baby : hahahah.. tak pulak yang abang selalu kena marah.. kena maki dengan sayang?
Batman : tau je.. kitorang hari-hari contact..

huu.. kembang hati berbunga bunga..
tapi.. jangan ini cuma cerita ciptaan Mr Batman aje..
kalau dia tipu~!! siap dia~!!..

part sedih bila mama call masa ondaway balik tu..
cakap pasal plan last minit dia..
and baby pon tetiba meletup la...
then MrBatman keep pressuring me...
ape lagi.. hujan terus dalam kereta..
terus dia kecut.. terkejut... mana tak nya..
terus menangis aku dibuatnya...
dia tetiba ajak pergi minum.. tak bagi balik..
sebab takut baby speeding on the road...

balik tu papa pressure sikit..
dia compare his student life dengan my student life..
adoiii.. panassssssssssssss lak aii..




ok la.. mao tido dulu..
sat g nak pergi daftar..
i just wish mama tak kejutkan TERLALU awal..
me tired.. exhausted..
daaa~!!






Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment