..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Saturday, 9 March 2013

First Day




Alhamdulillah.. dapat sambung belajar.. Perhubungan Awam (PR) kat UITM..  rezeki kata orang.. for me, ape yang dapat tu is my way.. Allah telah merancang.. so.. I just follow..  Papa, Mama pon ok je.. so..kita pon ok..

Registration day.. hactic.. penuh sesak org.. even kat depan pintu masuk utama kolej (hostel) pon penuh sesak dengan kereta dan manusia.. jammed jangan cakaplah.. other than that.. it was going smooth during the kolej’s registration.. walaupon cuak kena campak duduk sorang-sorang .. naseb baik Nana sampai awal jugak laaa.. kalau tidokkk… entah la..

Papa and mama n my lil sis hantar ke kolej.. looking at papa, he seems happy n excited sending me here.. maybe sebab kes adik kena dismiss tu kot buat he looks excited.  Why?? Dia ke sana ke sini just to buy all my need here.. tetiba tengok dia rajin lak nak singgah kedai sana. Kedai sini semata nak beli mop, penyodok… hoo. Selalunya mama yang arah-arah.. hurm.. mama pulak dia at the day is more thinking about my brother yang di PLKN.. sebok~!! Sgt dengki.. it is my day~!! And he ask my mom to visit him.. konon suruh hantar barang sedangkan mama and papa dah pergi sana minggu lepas.. 

Roommate ok~!! For 4 person in a room, kitorang stay 3 org. I stay with Nana, kawan yang rapat dari kat UiTM and budak kos lain.. err.. I just cant remember what is her course.. pelik dan susah nak sebut apatah lagi nak mengingatnya.. huu.. my bad..

Hari pertama just kemas-kemas barang.. than AIsyah (ecah) Ibrahim datang lepak bilik.. sempat jugak dia mengadu dia lonely sebab duduk bilik sorang sorang since he roomates from the other course.. so.. kitorang just temankan dia jer la.. borak borak.. 

Dinner.. makan kat Dataran Cendiakiawan (DC) since itu yang paling dekat nye pon.. makan together gether dengan roomates and Ecah.. ramainya orang.. makanan lak jenis yang ringan ringan je tinggal.. huh~!!

Call my love, Mr Batman.. dia boleh pulak pasing the fon kat his mom.. talk here and that.. suddenly ibu (Mr Batman’s mom) citer pasal makanan ape yang dimasak.. oh demm… dengar je terus lapar and feel  macam nak makan bende tu pulak.. pastu cakap pasal my first agar-agar milo yang dorang try.. suddenly his dad cakap “ kalau nak jadi menantu, kena la pandai & rajin masak”.. ohh, I’ll try my best nak jaga anak dia nanti.. Insyaallah.. pray for me =)

Balik dari beli makan.. makan kat bilik beramai ramai.. best.. sembang sembang.. gossip gossip..  then after all that.. tido dalam kepenatan..






Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment