..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Monday, 4 February 2013

Jalan Jalan dengan Cik Diny


hello eberibodi..
wah... lama tak membebel kat blog nie..
rindu pulak..

Muka bahagia nak pi Jenjalan =p

Jalan Jalan Dengan Cik Diny

al-kisahnye.. beberapa hari lepas... bila dapat tau ade Pesta Buku tu terus la berkobar-kobar nak pi sana.. borong Novel niatnya..
ajak adik.. dia xnak.. Mr Batman.. tempat sesak tu tak payahla bawak dia..nanti makan hati aje.
so.. Cik Diny macam nak pi.. well.. kami memang giler novel..
so.. deal baik punya.. so pergilah semalam..

ekceli just few hours before Cik Diny ajak pi Pesta Buku tu.. Mr Batman ade ajak join 1 program ni.
tak de la kata setuju nak ikut.. but then dari tak buat ape kat rumah. why not follow kan..
ala.. event Sukarelawan My Beautiful 2013 tu.
since Cik Diny dah ajak pi tempat yang lagi best.. pujuk2 Mr Batman.. akhirnya dating dengan Cik Diny..

orite.. semalam... konon gerak pkol 10.30 kan..
akhirnya aku terpacak kat KTM pkol 10 pagi..
kisahnya takut tak de bas (bas memang suka gedik2 ikut timing dia) keluar awal.. and at the end terawal sangat la plak bas datang and aku sampai KTM..
Cik Diny pulak tak keluar rumah lagi.. panas lak hati dok menunggu lama-lama.
mana tak nye.. 3 kali tren sengaja dilepaskan.. konon nak naik tren yang sama dengan Cik Diny la kan..
bila dpt BBM bahawa Cik Diny telah naik tren.. baby pon naiklah tren..
ehh rupanya bukan tren yang sama~!!
Cik Diny naik tren belakang la pulak... so meet up kat Stesen Putra je la.

sampai kat Stesen Putra tu.. jalan kaki je gi PWTC.
dekat je.. ala.. jalan tu tak sempat nak berpeluh kot..
sampai2 je.. kitorang makan kat Sunway Putra a.k.a The Mall.
lepas makan.. kitorang ke PWTC..
dan misi jejak novel pon berlaku...

Muka penat + tahan sakit lepas borong novel

siyesly.. duit macam air je bayar dan bayar..
jalan sana.. jalan sini.. tengok mangsa yang boleh dirembat (buku cerita)
dari 1 plastik.. jadi berplastik plastik..
hahaha.. nasebbb..
bila dah jalan banyak plastik nie mula rasa menyesal tiba..
1. menyesal beli buku banyak-banyak (sebab berat giler - bengkak tangan dok hangkut)
2. tak bawak beg sandang (boleh letak je kat dalam beg)

alang-alang dah habis shopping awal..
ingat nak beli barang sikit ..
cari tudung sebenarnya.. selepas menjadikan hobi rembat tudung adik.
so.. nak ler beli tudung..takut kena marah dengan adik
so.. nex station : BANK NEGARA
naik KTM ajo.. 1 stesen depan Putra.

Cik Diny at A&W

so.. berjalan lah kami.. sambil mulut nie bebel bebel..
mana taknye.. sakit + perit dok usung buku ke sana sini..
kata nak beli tudung kan.. last2 beli 1 je tudung..
sebabnya tak tau nak beli kaler ape.
blur jadinya.. rambang mata..
tak ape la.. nanti shopping dengan mama la..
sebelum balik sempat makan kat A&W
cik Diny mengidam Float

after makan.. balik lah..
sampai kat KTM Subang Jaya..alamak.. bas xde..
lembapppp la pulak bas nie..
teringat mama nak shopping kat Carrrefour.. call la mama..
sekali mama shopping kat Mydin la pulak.
pujuk pujuk suruh amik.. and papa yang agree..
hahaha.. kelasss papa..
tapi yang xbestnye.. masuk kete je adik claim buku2 dia..
pastu kena bahan sebab borong novel tak hengat dunia.. huu huu..

Ni antara novel yang baby sempat borong..

   





Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment