..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Monday, 6 May 2013

The Very First Time Voting


fuhh penat.. baru dapat rehat la katakan... huhu..
so.. kita coret coret sedikit la ekk..
kali nie baby nak story morry pasal Mengundi.

tahun 2013 nie adalah kali pertama dalam sejarah hidup baby sebagai pengundi.
mana taknye.. masa pilihanraya 2008 dulu umur tak cukup..
so.. dok diam and tengok je la kan..
kali nie dah cukup umur... ape lagi.. tunaikan tanggungjawab.



..:: ANTI - POLITIK ::..

kalau korang nak tau.. baby antara manusia yang Anti-Politik..
so.. to be frank.. baby ni neutral dalam politik.
kenapa??? 
sebab baby fikir politik ni kotor.. oran-orang dalam politik tu pon kotor.
pekara-perkara yang dipolitikkan tu dah jadi macam tunggang terbalik
boleh buat orang confuse dan tertanya-tanya..
selalunya baby dengar je ape yang orang citer.. radio & tv laporkan.
tapi nak kata percaya 100% tu memang tak lah.
kena buat reseach teliti pasal sesuatu bab then baru boleh percaya sikit
tapi. biasanya baby buat donno je.. malas katakan

fokus baby  more pada benda-benda lain..
pada pelajaran.. si kekasih hati.. boss terchenta lagi..
so.. tak de masa sangat nak buat detail research.. tambahan tak ada medium yang betul2 sahih.
TAPI.. disebabkan bidang yang baby belajar nie ade la sikit sikit dengan politik..
so.. kena la amik tau sikit sikit..
itu yang bila dapat asignment pasal politik, baby akan meroyan + start menyusahkan Mr Batman



..:: Kempen ::..

macam baby cakap tapi... i dont really care pasal politik.
so.. kempen2 ni memang taklah nak join..
tak rajinn.. baik duduk rumah..
*teruk kan??*
tapi disebabkan ade assignment yang nak kena buat
thanx to Madam Haslita sebab anda saya pergi berkempen 1 day.
boleh masok dalam Malaysia's book of Records nie... hehe..
tapi disebabkan baby dapat assignment tu lambat and tak sempat nak kejar banyak ceramah dan program kempen..
Thanx to Mr Batman, Fiqri & Raihana sebab tolong dapatkan details pasal ceramah nie.
walaupon korang bizi tapi tetap baik hati membantu.
cuma 1 je yang buat baby agak geram... why dorang update program tu daily ek??
bukan ke bagus dorang buat program dan war-warkan per minggu..
senang~!!! ni tak... ikut hari... susah wooooo



..:: Undi ::..

pelik memang pelik... alamat rumah sama.. tapi kenapa tempat lain-lain ek?
siyesly... kat rumah nie.. ade 4 orang yang boleh mengundi..
papa... mama.. baby.. n adik
since baby ade no IC mama and papa.. baby check la sekali maklumat kempen diorang..
Baby - Tempat mengundi : SK Seafield USJ 6 (DUN Subang Jaya)
Papa - tempat mengundi SK Seafield USJ 6 (DUN Subang Jaya)
Mama - tempat megundi : SK Kelana Jaya 1 & 2 ( DUN Seri Setia)
benda nie datang kemusykilan jugak lah...

anyhow at my place tak ada apa yang berlaku..
takde rusuhan.. takde pergadohan.. takde provokasi..
amaaaaaaaaannnn jer.. so.. undi pon dengan senang hati.



..:: Dakwat Kekal ::..

hurm.. bende nie yang buat baby gerammmmmmmm sangat..
fine.. kena cat kat jari... ikutkan aje lah..
katanya dakwat kekal ... TAPI
ok.. mungkin boleh faham if orang kata kena tunggu few minutes untuk dakwat tu kering.
after 5 - 10 minutes mengundi... hujan turun dengan lebat..
think of it.. kata dakwat kekal.... takkan boleh merebak (i donno the terms)
kena air hujan sedikit je kot.. takkanlah bende yang dah kering tu boleh menggedik macam tu sekali..
and now u think... tangan baby habis sebelah kaler biru (dakwat)

*dah mcm hulk versi biru*
sekarang u tell me.. macam mana nak masak? basuh pinggan? solat?
yang buat baby pelik teramat sangat.. sejak terkena air yg pertama..memang merebak je kejenya dakwat tu bila terkena air / unsur air.
habis cawan, pinggang, sudu lekat kaler biru... tak ke banganggg namanye...
for me... menyusahkan~!! geram ~!! dan agak menyakitkan hati~!!

pasal orang kata boleh cuci dengan Sunlight/ pencuci sabun yang lain..
think of it ye.. kadang-kadang kita tak perasan bende tuk merebak...
and dakwat tu pulak jenis senang je kering kalau ter-COP kat cawan, pinggang tu..
stresss wooo~!!
satu lagi.. habis rosak struktur permukaan kuku..
dah tak cantik dahh.. =(





Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment