..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Thursday, 23 May 2013

Beza Fahaman Politik = Tiada Tempat di Malaysia?


hooo hoo..
busy dude.. damn killing babe..
alright since i have a few minutes to be spend on this..
i would like to tell you straight..
kita cerita direct2 ok..

Perbezaan Idea = Musuh

mungkin ade yang akan kata baby saja nak membesar-besarkan isu
mungkin ada juga yang akan kata baby saja nak mengada-adakan cerita..
hey.. think it as general.. think it deeply.
then baru korang kritik..

fine~!! mungkin agak basi cerita nie.. but i dont care.
hurm.. kisahnya bende nie ada kaitan dengan politik...
ye lah.. PRU 13 kan dah lepas... buat apa nak cerita cerita kan..
tapi.. saje je la kan nak mintak pandangan..



adakah kerana kita punya pandangan politik yang berbeza menyebabkan kita tidak boleh bekerja di agensi kerajaan?

               hurm.. if wanna to think wisely.. rasanya itu adalah salah satu perkara yang tidak patut berlaku dan boleh dikira agak kejam. hurmm... sebabnyaa.. bagi baby la kan.. pasal pandangan ideologi, pilihan parti politik nie semua adalah faham peribadi.. dan tak ada kaitan dengan pekerjaan kot.. selagi kita buat kerja kita elok-elok.. rasanya tak wajar untuk diambil tindakan kejam seperti itu. 
          
              katakanlah.. sekarang ni kita sedang berkhidmat di sektor kerajaan.. dan kerajaan sekarang adalah kerajan pimpinan Barisan Nasional. katakanlah... one day.. pihak pembangkang (Pakatan) yang menang.. thats mean semua mereka yang bekerja di sektor kerajaan ni akan mengganggur ke? sebabnya, dikatakan yang bekerja di sektor kerajaan adalah tali barut ataupon penyokong Barisan Nasional. so.. sama jugak dengan keadaan sekarang dimana ada individu-individu yang cetek akalnya mengeluarkan statement-statement yang bagi baby agak keterlaluan dan bersifat emosional. yang hanya menunjukkan kebodohan beliau dan kekurangan ilmu serta pandangan akal yang agak sempit.


             if u ask me, bekerja is bekerja lah.. buat elok2.. kerja dengan ikhlsa, dengan dedikasi.. agar apa yang kita dapat adalah yang halal untuk kita gunakan dan untuk keluarga kita. yang sekadar picisan ini, selagi ia tidak melanggar syarak.. selagi ia tidak mengundang kemungkaran dan keburukan.. abaikan sajalah... anggap aje sebagai hiburan.. alaaa.. kalau kita cakap benda yang sama ulang kali pon bosan kan.. so.. anggap je hiburan telinga kat ofis tu kan..

so.. fikir-fikirkan... renung-renungkan.. kalau ada komen atau idea... i am free to read up. 






Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment