..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Thursday, 16 May 2013

Convo- Day (Part 2)


still cerita pasal convo day..
hurmm.. sebelum nak mukadimah bukan bukan..
baby nak tayang muka comel nie kejap..
heee.. (jangan muntah~!!)

  

hurm.. overall istiadat konvokesyen sidang ke 10 nie ok-oklah..
smooth... berjalan lancar..
TAPI.. amik masa yang terlalu lama..
and kami graduan tak boleh nak bergerak ke mana-mana..
duduk dalam dewan besar... lama.. lapar tu..
ada yang haus... tapi.. nak buat macam mana.. tak boleh keluar sekejap..
then.. think of our parents.. how would they can stand it..
suggestion 1: bagi kebenaran untuk student beli kudap-kudapan ringan / minuman 

parking problem..
graduan sekali convo boleh kata dekat 500 - 600 orang..
tapi parking alahaiiiii.. ciputttt jer..
dah tu canner?
fine~!! suruh parking kat luar.. and sediakan bas shuttle..
tapi... efektif sangat ke??
dengan tak tahu jadual bas.. panas... haii.. macam-macam
suggestion 2 : sediakan parking bertingkat berdekatan dengan dewan konvo. yang capable untuk tampung 2 sesi sidang
suggestion 3 : (if still guna parking luar) sediakan jadual bas shuttle dan serahkan pada graduan ketika amik jubah

mama keluar dewan je menggigil lapar..
tahap dewa punya menggigil.. smpai baby pon terkena la bahana stress lapar dia..
yang geram tu... baby yang disemburnyaaa..
walaupon ade jamuan ringan.. tapi kalau dah masuk angin.. tak de mcm lost function kat situ..
suggestion 4: sediakan air mineral & kudap-kudapan buat ibu bapa.

semalam rasa sedih + nak menangis bila mama n papa nak balik cepat..
dah la study.. banyak kerja.. nak balik rumah susah..
bila dapat jumpa.. masa jumpa cuma cinonet je..
bayangkanlah.. habis upacara pukul 6.30 petang.. then mama n papa kena bergegas nak balik..
sebab tak nak tertinggal bas dimana bas yang terakhir pukul 6.45 petang..
damn~!! this is seriously mendatangkan kesedihan..
tang bilanya nak amik gambar? tang bila nak lepak2 selfcam selfcam..
suggestion 5 : do make appropriate time management.. ade masa untuk family berehat + makan + bergambar + bergembira dengan anak-anak.. takat 5 minit jer baik tak payah kan???

so.. this is what i think that make our mood off that day..
it is OUR BIG Day..
so.. tak salah rasanya kalau UiTM do appropriate things to celebrate us..
memang kita tak mampu nak puaskan hati semua pihak..
tapi.. kalau kita buat bende yang sedikit yang boleh mendatangkan keceriaan.. why not kan??
cuba fikir.. mak ayah dari kelantan, johor... habiskan masa berjam-jam di jalan raya nak sambut hari gembira si anak.. tapi cuma dapat jumpa dalam 5 minit.. berbaloi ke?

fikir-fikirkan.. renung-renungkan..
untuk penambahbaikan..demi generasi kita bersama. 





Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment