..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Sunday, 2 June 2013

Balik Kampung "Mertua"


hello my fabulous peeps..
hurm... nak citer pasal activity today larh..
Balik Kampung Mertua

kisahnya sepatutnya Sabtu (1 Jun 2013) nie baby keluar berdating dengan Mr Batman
*dah lama tak jumpaa.. winduuuuu giler*
katanya nak bawak pergi try test port karaoke baru area Selayang.
so.. seperti biasa.. bila dh ade plan.. a day before tu kompomkan..

so.. Mr Batman calling.. calling..

Mr Batman: jadi tak kita keluar esok ni?
Baby: hurm.. tadi memula macam jadi.. then sakit hati.. so mcm tak jadi.. tapi rindu, macam jadi.. tapiiii.... err.. entahlah.. why ek? (mood merajuk sebab kena bahan kaww kaww tadi)
Mr Batman: ala.. memain lak.. cepatlahhh..
Baby : entahh.. tatawwww i cakap u
Mr Batman :  Ibu & Ayah ajak balik rumah nenek.
Baby : ouh.. then?
Mr Batman : so.. esok kita pergi rumah nenek ok. (ayat penyata)
Baby : kata nak keluar dgn saya je.. takmo ibu ayah ikut sekali..
Mr Batman : jom laaaa..ek ek.. 

***********************************

disebabkan baby dah kata ya dekat mak dia..
so.. kita layankan saja..
bermula la perjalanan ke rumah Mr Batman area Jln Ipoh, KL
then.. gerak ke Bukit Kemuning
sempat singgah kat Aeon Big dekat area2 sana..
kengkonon nak masak gitu2 kan..



so.. alang2 ada stall orang jual baju.. sedaplah jugak kita skodeng2 dan cuci cuci mata..
orang kata usyar2 gittuuu...
berkenan la satu dua design... cantikk i cakap u.~!!

Baby : abang... tengok tu.. cantik kan design dia.. (jari tunjuk kat satu baju tu)
Batman : tunggu gaji nantilah... awak tu saya tak boleh nak buat surprise2 kalau beli baju..
Baby : kenapa pulak.
Batman : ye la.. takut salah saiz. nanti baju tu melebeh sgt2.. (tangan dia belakon ala-ala baju tu lagi tinggi dari baby)
Baby : *flying kick* kuang asam jawaaa..

***************************************

ini.. kalau baby cerita nie kompommm korang gigit jari punyaaaa..
jelesss punya pasal.. (ok! i perasan jep)
lepas makan tengah hari kat rumah nenek dia..
baby and Mr Batman duduk kejap.. bagi makanan tu turun skit..
dah agak2 ok... nak ler solat..
keluar dari bilik air lepas amik wuduk... Mr Batman dah duduk kat depan bilik air..
so.. pakai telekung.. and tunggu dia.
ye lah.. mana kita tau kiblat dia kat mana..
sekali.. dia imankan zuhur saya
huyooooooooooooo...
one more time ya..

MR BATMAN IMANKAN SOLAT ZUHUR SAYA~!!
ok.. ni tacing..~!! terharuu~!! sobss sobss.. *over acting*

********************************

since ada barang kawan dia yang tertinggal kat rumah..
and kebetulan pulak rumah nenek dia dengan rumah tu tak jauh..
so.. melayan diri kejap..
amik bende alah tu.. then mr batman ajak jenjalan sekejap..
layankan aje laaaaaaa..



kitorang pergi Subang Parade jee..
konon2 nak tengok movie..since Subang Parade ada MBO and tak sesesak kat Summit..
ok... layannn..
sampai je kat MBO.. xde lak citer yang nak dilayan..
ade pon macam lewat sangat..
sekali nampak ade karaoke.. wuhoooo.. entah bila ade pon tataw..
ade promosi lagi..
beli 1 jam.. percuma 2 jam.. daily.
haaa.. ko mampu..
so.. si Mr Batman ni pon dah rambang mata...
hamik sajooo..
gegedik macam tuu..
melalak laaaa 2 jam lebih tu sampai suara jadi kering.. suara terus ilang sekejap...

*********************

balik rumah nenek...
ibu and hazirah ( adik mr batman) tanya pergi mana..
then cakap la.. amik skrol rai (kwn mr batman) then gi jalan sekejap.. pergi karaoke..
then hazirah... dia kata kenapa tak cakap..
sowi la dik non... tak plan pon..
unplanned program..

after dinner.. kami balik ke rumah masing-masing.







Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment