..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Saturday, 17 March 2012

Tak Tahu Yang Mana Satu


wohoo.. tajuk tuuu..
sure korang tertanya tanya kan..
pasalll ape la kan..
huu.. ade laaa..
nak tau.. kne baca..

kadang-kadang kalau kita ada lebih dari satu pilihan..
kita tentu akan mengalami dilema..
terutama bila kedua2 pilihan tu memberi kesan yang berbeza.
X kesah la kesan buruk or kesan baik.
Baby pon dalam dilema..



KERJA
sem depan.. sem final baby..
so. kelas sikit.. biasalah kan..
so.. fikirnya nak kerja la..
kerja part time. Sambil luang masa yang terluang..
dapat pengalaman.. dapat duit..
tapi masalahnye sekarang..
nak kerja ape? Kerja kat mana?
Jadual dia macam mana?
Pergi kerja macam mana?
Perbelanjaan luar macam mana?
Pergi kerja dengan siapa?



CINTA
bab cinta... bab paling susah nak cakap.
Sebab.. soal hati.. memang la susah kan..
baby tak menafikan..
yang mendekati baby sekarang ada la jugak beberapa lelaki
dan baby memang sedang berkawan dengan dia
senang berkawan dengan dia.
Tapi.. masalahnye
dia serius ke dengan baby?
Apa pandangan dia tentang hubungan kami?
Nak pilih yang mana?



STUDY
study..pon ade jugak masalahnye.
Walaupon orang kata pelajar tak banyak pikir..
bagi baby.. banyak je pikir..
huu.. betol tak?
Cuba kita kaji...
nak study dekat mana?
Nak study kos ape?
Yuran study.. duit belanja?
Nak sambung degree kat mana?
Amik jurusan major ape.

Bila kita punya banyak persoalan..
banyak pilihan akan keluar
setiap pilihan ade kesan baik dan buruknya
dan kita yang akan dilema untuk pikir bende tu..
dan ini memerlukan masa untuk berfikir..
jadi kne fikir masak-masak baru buat keputusan..



BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment