..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Friday, 9 March 2012

Baby Mencari Mr. Right

assalamualaikum...
kali nie nak tulis panjang2 la..
ye la.. nantok... tapi mata xmo pejam..
so.. kita menulis la kejap..



ade orang tanya baby..
"You jumpa i ni, tak de yang marah ke? boyfren ke?"

seriously.. buat masa sekarang ni memang baby single.
single and available kata orang..
dah few months single... alhamdulillah masih lagi bertahan.
ala.. kalau ade boyfren.. xkan la x boleh jumpa kawan langsung kot..



"Takkan la x de yang nak.. Orang cute macam u.. tak percayalah"

mana ada cute pon baby ni..
biasa aje.. macam orang-orang lain jugak..
so.. kena la percaya baby tak ada boyfie.



"Tak Mencari?"

bukan tak mencari...
tipu la kalau cakap tak mencari pasangan..
sedangkan kita berkawan pon dalam diam.. kita masih menilai dia..
mana tau.. kalau2 dia jodoh aku .. tak gitu..
tapi.. belum jumpa yang sebenarnya..



"Skandal maybe?"

skandal?? huuu.. maksud skandal pon baby x jelas..
macam mana nak skandalnye..
sandal banyak laaaa.. kat kedai.. huu..



"Terlalu memilih agaknye"

manusia.. semua bende dia nak memilih..
sedangkan baju pon kita pilih jenis kain dan warna..
inikan pula nak pilih teman..
tak ada la pilih bende bukan bukan..



Baby mencari seorang lelaki yang sayangkan baby..
boleh terima diri baby seadanya.. baik dan buruknya..
boleh bertolak ansur.. boleh berbincang..
memahami baby sebaiknya.. sporting..
jujur.. dan serius dalam perhubungan..
ketua yang baik...
imam pada baby dan bakal anak-anak baby..







pada usia yang hampir menginjak 23 tahun..
baby tak mahu bercinta sekadar bersuka ria.. ketawa..
tunjuk pada orang.. "hey.. this is my boyfriend"
dah bosan.. lepas beberapa seketika.. putus..
baby dah penat..buang masa..




baby cari satu perhubungan.. yang kukuh..
mungkin kalau ada jodoh melangkah satu langkah lagi.. perkahwinan..
dan kalau panjang jodohnya.. hingga ke akhir hayat.


BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment