..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Wednesday, 1 February 2012

Tips Ilangkan Sakit Tekak

ari nie nak kongsi sikit laaa tips2 ni kan..
tapi.. ekcelli ni bukan petua sendiri..
baby google jugak..
n kumpulkan... untuk share dengan kawan-kawan..

..:: Petua Ilangkan Sakit Tekak ::..

sebab papa dok ngaku sakit tekak..
so.. baby google la beberapa petua yang mungkin boleh digunakan..
share skali dengan korang..
:)

Dari Fikah:
Masukkan 3 sudu kecil garam ke dalam air sejuk.  Kacau rata. Kemudian, berkumur sampai habis.

Dari Anatasha:
Guna asam jawa. Perah dalam air .. kemudian minum. Nak taruk gula atau bahan manis .. ikut suka hati korang la.


Ambil beberapa keping asam gelugur, kemudian bakar hingga hangus. Selepas itu, tumbuk dan gaulkan dengan sedikit air sirih. Kemudian sapukan pada bahagian tekak yang sakit. Insya Allah .. sakit tekak anda akan cepat sembuh.


guna buah kembang semangkuk. Kena rendamkan sebiji .. dalam sebuah mangkuk dan minum airnya.

Dari Dilla:
Potong limau nipis ikut creativity. Perahkan juice limau ke dalam piring kecik. Lepastu, masukkan kicap ke dalam perahan juice limau nipis tadi. Nisbah, agak agak la. Jangan terlampau masam sangat nanti, masalah cirit birit pulak kan HEHE. Lepastu, minum lah agak agak 1-2 sudu besar campuran kus limau nipis dan kicap tadi.

BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment