..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Sunday, 19 January 2014

Terjah Ke Set Rakaman Macam Macam Aznil


pada 12 haribulan lepas..
baby diundang ke set rakaman Macam-Macam Aznil
kalau nak tahu... program Tv Macam-Macam Aznil ni memang sangat femes satu ketika dahulu..
dan selepas beberapa tahun (rasanya 5 tahun kot) rancangan nie stop..
Macam-Macam Aznil kembali ke udara.. dengan new branding..
"Lagi Riuh Macam-Macam Aznil"

untuk kali ni.. i have to thanx to Azwan Ali a.k.a Diva AA
and my classmates Danny Shahiman
kerana mengundang baby..
thanx a lots uols... muaaxx muuaxx



apa yang menarik kali ini..
pembukaan awal rancangan ini bukan hanya dengan lagu tema macam Macam Aznil
tapi dengan lagu dangdut.. dan penonton di studio diminta untuk menari dangdut.
bila Pak Nik masuk ke pentas, tiba-tiba dia menyanyi lagu pop..
haaa.. ko rasa macam mana nak menari tu??  lu fikirlah sendiri..
with new segment.. ia looks totally new...
antara segmennya ialah "Baling Belakang", "Macam Comel Aje", "Games" & "Aku Yang Dulu, Bukan Yang Sekarang"

  • Baling Belakang - or bahasa omputihnya Throwback.. Pak Nil & tetamu undangannya akan mengupas fakta2 menarik dan unik daripada tetamunya, selain itu akan melihat gambar2 lama mereka.. bila dikupas-kupas itu, rupanya banyak juga ye kenangan n kisah menarik disebaliknya.. 
  • Macam Comel Aje - segmen bersama kanak-kanak.. bagi segment ni jugak ada VT kanak-kanak ini membuat pekerjaan orang dewasa seperti Security Guard, Doktor dan lain-lain.. memang mencuit hati tengok kanak-kanak comel ini bertindak seperti orang dewasa.. 
  • Games - ekceli baby lupa nama segment ni.. tapi segmen ni tetamu undangan akan berpasangan dengan penonton di studio dan bermain satu games yang kemudiannya ada tutorial cara yang mudah akan dipertontonkan. 
  • Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang - Pak Nil memberi peluang bagi masyarakat diluar sana untuk membuat persembahan di pentas Macam Macam Aznil.. ala-ala sesi dalam AF, Mentor, One In A Million gitu la.. siap kena kritik gitu.. 

it was a joyful experience to be there...
selain baby gelak sakan kat situ..
sempat juga tau mata gatal nie skodeng abam2 band yang hencem hencem itu..
hahahaha... biasalahh tak de kerja kan..
anyhow memang sedap suara dorang..
terutama bila mereka jamming lagu Pencuri Hati - Mark Adam..
memang teringat-ringat sampai sekarang.. 
thanx S7venstring Band


so.. baby just share few pics yang sempat baby snap masa recording hari tu ye.

  

   

kalau ada yang jealous??
next recording Lagi Riuh Macam Macam Aznil ialah pada
31 Jan, 1 Feb & 2 Feb





Love,
BabyNurul Ain

2 comments:

  1. Jeles jgk laa..hehe..Btw rakaman slalu kol bp? Sb 1st come 1st serve kn. Agak2 dari jam bp kn tpacak kt finas tu? #needaomeinfosupayaxterlepas

    ReplyDelete
  2. Admiring the time and effort you put into your blog and in depth information you offer.
    It's nice to come across a blog every once in a while that isn't
    the same outdated rehashed material. Wonderful read! I've saved your site and I'm adding your RSS feeds to my Google account.


    Feel free to visit my site - low denomination pokies

    ReplyDelete