230 gm mentega tanpa garam
300 gm gula halus
2 sudu teh esen vanila
3 biji telur
½ cawan koko tawar serbuk, diayak
1 cawan air panas
235 gm tepung kek (tepung gandum serbaguna pun boleh)
1 sudu besar serbuk penaik
¾ sudu teh garam
½ cawan walnut, dicincang
Cara:
1. Pukul mentega dan gula sampai ringan dan gebu.Tambah esen vanilla dan telur sebiji demi sebiji sambil dipukul.
2. Bancuk koko dgn air panas. Di dlm mangkuk lain, ayak bersama tepung, serbuk penaik dan garam.
3. Masukkan bancuhan koko berselang-seli dgn bahan berayak ke dlm adunan mentega.
4. Campur walnut, kaup dan balikkan rata-rata.
5. Bakar dlm acuan yg digris dan dialas kertas minyak selama 35 minit pada suhu 170C/340F.
Love,
BabyNurul Ain
No comments:
Post a Comment