..:: Selingan Cinta::..

Flying BeeFlying BeeFlying Bee Flying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee Flying BeeFlying BeeFlying BeeFlying Bee

Friday, 13 December 2013

Resipi : American Choc Cake





230 gm mentega tanpa garam
300 gm gula halus
2 sudu teh esen vanila
3 biji telur
½ cawan koko tawar serbuk, diayak
1 cawan air panas
235 gm tepung kek (tepung gandum serbaguna pun boleh)
1 sudu besar serbuk penaik
¾ sudu teh garam
½ cawan walnut, dicincang

Cara:
1. Pukul mentega dan gula sampai ringan dan gebu.Tambah esen vanilla dan telur sebiji demi sebiji sambil dipukul.
2. Bancuk koko dgn air panas. Di dlm mangkuk lain, ayak bersama tepung, serbuk penaik dan garam.
3. Masukkan bancuhan koko berselang-seli dgn bahan berayak ke dlm adunan mentega.
4. Campur walnut, kaup dan balikkan rata-rata.
5. Bakar dlm acuan yg digris dan dialas kertas minyak selama 35 minit pada suhu 170C/340F.





Love,
BabyNurul Ain

No comments:

Post a Comment